Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '16

 
Kategori
Sinema
 

Ölümcül Şölen ''The Conjuring 2''

Ölümcül Şölen ''The Conjuring 2''
 

korku seansı_2


James Wan'ın yönettiği,Vera Fermiga ve Patrick Wilson'ın başrollerini paylaştığı ''The Conjuring 2'',ilk filmde olduğu gibi hikayesini yine true store bir olaydan alıyor.2013 yılının en başarılı korku filmi olan The Conjuring'in devam halkası olan filmde James Wan tıpkı Testere serisinde olduğu gibi bizleri çığlık çığlığa korkutmaktansa gerilimin doruk noktasına çıkarmayı tercih ediyor.

korku seansı 3

The Conjuring 2'nin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse;paranormal olayları incelemeye devam eden Ed ve Lorraine Warren çifti bu sefer Londra'nın kuzeyindeki Enfield bölgesine araştırmaya gider.Kocasından boşanmış dul bir kadın ve dört genç kızın yaşadığı eve giden Warren'lar,kötü ruhlar tarafından etki altına alınmış Janet'ı kurtarmaya çalışacaktır.

korku seansı 1

70'li yıllarda gerçek adli tıp,polis ve kilise kayıtlarına dayanan gerçek olayların ele alındığı Korku Seansı 2,üç senenin ardından beyaz perdeye yine bambaşka bir hikayeyle geliyor.Film,Amitywille vakasını araştırmak için İngiltere'ye giden Warren'ların orada ki bir aileye yardım etmesiyle açılışını yapıyor.

Aslında bu açılış bir bakıma daha önceden aklımıza takılan sorularıda cevaplamaya yetiyor.Üç sene önceki aynı sahne gözümüzün önüne geliyor ve Lorraine'nin öngörüsünün ne olduğunu ve kendini neden sekiz gün bir odaya hapsettiğine dair soruların cevabını alıyoruz.

korku seansı 2

İlk filmden gelen bir çok başarılı öğeyi ikinci filme de taşıyan yönetmen ilk filmle paralel gitme ve ikinci filmi daha iyi tanıyabilme hakkıda sunuyor izleyiciye.Tabiki daha çekici ikonik simgelerle.Örneğin;aslında sadece bir tablo olan ama Lorraine'nin daha önce gördüğü kötü ruh Valak gibi.Öyle görünüyor ki Valak serinin devam filmlerinde de karşımıza çıkacak gibi.

korku seansı 7

The Conjuring 2'ye geri dönmek gerekirse,babaları tarafından terk edilen dört çocuk ve anneleri başta sıradan bir hayat yaşayarak sıradan bir görüntü verirken ,en ufak kızları Janet'ın başına musallat olan bir ruh,kısa süre içinde aileyi etkisi altına alır.Aslında Janet'a musallat olan ise zamanında evin sahibi olan ve iki dünya arasında sıkışı kalan bir ihtiyardır.

Bu sırada Warren'lar ise medyada son derece kabus dolu günler,ağır suçlamalarla dolu kötü zamanlar geçirirken kilisenin de desteği ile İngiltere'ye giderler ve tüm kasabanın dışladığı ve kötü ruhların saldırısı altında olan bu aileye yardım etmeyi başarırlar.

korku seansı 5

Korku Seansı 2 aslında genellemeye vurulduğu zaman son yıllarda karşımıza çıkan en sağlam korku filmi.Öyle ki gelecekte unutulmayanlar arasında ki yerini daha şimdiden hazırladı.Billy'nin çadırdaki dehşet sahnesi,eğri adamın ortaya çıkış anı,Janet'ın muhteşem performansı ve tabiki klişe gibi görünen ama aslında klişeden son derece uzak olan rahibenin kendini ara ara ve yerinde bir şekilde hatırlatması gibi.

korku seansı 8

Bu noktaya kadar filmi hep genelleme yaparak anlattık,ama birde işin teknik boyutu varki sormayın.Öncelikle yeni bölüm baştan sona insanı sarıp sarmalayan,yer yer kasvetli havası ile mutsuzluğa sürükleyen ve her daim gerilimi zirvede yaşatıp izleyiciyi tetikte tutan bir bölüm.James Wan,tıpkı ''Testere,Ruhlar Bölgesi,Korku Seansı,Hızlı ve Öfkeli 7 ve Ölüm Sessizliği'' gibi filmlerinde olduğu gibi Korku Seansı 2'dede herşeyi dengede tutmayı başarmış.Öyle ki 2 saat boyunca filme adapte olabiliyorsunuz.

Uzun lafın kısası Korku Seansı 2,uzun zamandır vizyonda gördüğümüz büyük bütçeli korku gerilim filmlerinden sıyrılarak baştan sona izleyiciyi tetikte tutabilmeyi başaran görsel,korku dolu ve ölümcül bir şölen.

 
 
Toplam blog
: 8
: 194
Kayıt tarihi
: 29.05.15
 
 

İstanbul Gelişim Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık mezunuyum. Asıl mesleğim e-ticaret ve sm..