Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '20

 
Kategori
Dünya
 

Ölümden Korkma

Balta girmemiş ormanlardaki vahşi hayvanları saymazsak, yeryüzünde kendi cinsini yok etmeye çalışan tek varlığın insan olduğunu görüyoruz ne yazıkki. Üstelik düşünme algılama hüküm verme yeteğine sahip olmamıza rağmen, hatta konuşma ve ifade etme özelliğine sahip olmamıza rağmen.

İnsanı öldürmek için insan tarafından üretilen silahlara anlam yüklemekte güçlük çekiyorum inanınız. İnsanlık tarihi varolmaya başlayalı beri insanın insanı yok etmekten başka işimiz olmadı neredeyse. Bilim ve teknolojinin zirve yaptığı bu çağda bile hala savaşlarla insan öldürmenin peşini bırakmıyoruz. Ne çok sevmişiz yahu kendi cinsimizi öldürmeyi..

Savaş konusu uzun tartışılması gereken konu olduğu için bir kenarda tutalım, orada dursun şimdilik. Ülkede otuzbeş-kırk yıl öncesine kadar daha çok namus cinayetleri işlenirken bugün meta çıkarları doğrultusunda cinayetlerin işlendiğine şahit oluyoruz. Hep benim olsun herşey benim olsun mantığıyla hareket ediyoruz. İşin kötüsü, bu düşünceleri ilke edinmişiz sanki sonsuza kadar yaşayacakmışcasına. Bu düşünceleri içimizde barındırırken bir de ölümden yok olmaktan korkarız. Korkmaya hiç gerek yok çünkü biz dünyaya gelmeden önce bizim yokluğumuz vardı zaten.

Konuyu dağıtmadan yok etme meselemize dönelim. Ne kötü bir duygu değil mi sevgili okurlar, yok etmee duygusu?

Sadece insanı ortadan kaldırma duygusu değildir. Karşımızdaki insanın başarısına saygı duymak yerine başarısını berteraf etmeye çalışıyoruz. Bazı insanların çalışmakla ve üretmekle ilgili herhangi bir yeteneği ve hedefleri olmadığı için başarılı insanları sindiremez bencil olur çıkarlar. Başarısız oldukları için de İç dünyalarında kin nefret öcalmak gibi kötü duygular barındırırlar.

Koronavirüs bir fırsattır bu kötü duygulardan kurtulmak için.

´Oturunuz  oturduğunuz yerde´ diyor koronavirüs ve ekliyor üstüne basa basa. ´Arınmalısınız evde kaldığınız sürece´ diyor. ´Kin, nefret, her türlü yok etme duygularınızdan arınarak önce kendinize saygı duymayı öğrenmeli, sonra başkasına saygı duyma duygusu kendiliğinden gelecektir´ diyor.

Dünya ülkeleri ve liderleri için de geçerlidir. Dünyadaki savaşları durdurmak elinizdedir. Mikroskop´la bile güçlükle görülen öldürücü koronavirüs sizi adam edeceğine tüm kalbimle inanmakta olduğumu söylemek isterim.

Bakınız ölüm var ölüm!

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..