Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Ölümden para almıyorlar

Ölümden para almıyorlar
 

AKP, genel başkan yardımcılarından, Ekrem Erdem, son günlerde, AKP den toplu istifaların yaşanmasına, açıklama getirdi; İstifa edenlerde, uyumsuzluk varmış. yedi yıldır, uyum sağlayamamışlar. Böyle olunca da, istifa etmek zorunda kalmışlar. Ne demişler: Biz, size uymadık. Siz de, bize uymadınız. Bize müsaade. Bence, uyumsuzluk AKP de. Cumhuriyete uymadılar. Hem uyumsuzluk, hem, hazımsızlık var.

AKP, asıl açılımı yavaş yavaş artaya çıkarıyor. Polisi, ağır silahlar ile donatmak için, askeri silah, ithal edebilme yetkisi istyorlardı. Bu gün de, bunun ikinci bölümü gün yüzünne çıktı. Polisi ve Jandarmayı denetleyecek, bir oluşum için, hazırlık yapılıyormuş. Nasıl olsa, askeri denetliyorlar, bir sorun da çıkmıyor. Polis ve savcı kışlaya girdi. Kıyamet kopmadı. Her şey demokrasi için.

SGK, Eczaneleri bitirme kararı almış. Sizmisiniz kepenk kapatan. Marketlerde ilaç satılacakmış. Kalp ilacı mı, koy sepete. Tansiyon ilacı mı, koy sepete. Söylendiğine göre, yılda 15 milyar dönen bir pazar. Acaba, kimlerin zorlaması ile, bu yöne doğru adım atıldı. Eczacılar ile, bilerek mi, polemik yaratıldı? Kimler ile, nasıl bir pazarlığa oturuldu. ABD de, marketlerde ilaç satılıyormuş. Bu da ilaç pazarını, genişletiyormuş. İyi de, Amerika nere, Türkiye nere. AKP li kurmayların ve emeklinin maaşına göz diken, SGK yetkilisinin, dünyadan haberleri yok. Tok, açın halinden anlamaz derler. Bir emekli, kendisinden istenen, 3 lira katkı payını bile, eczanesinin veresiye defterine yazdırıyor. Marketin de, veresiye defteri olacak mı? Mahalle bakkalını bitirdiniz, şimdi, eczaneleri mi bitireceksiniz? Ne olacak bu milletin hali? Herkesin ABD ye gidip, aşı olma olanağı yok ki. Siz, ülkeyi, kime göre yönetiyorsunuz? Kaymak tabakaya göre mi, diptekilere göre mi? Adaletiniz bu mu?

Ben, Baydemir'in dediğini demiyorum. Diyorum ki; Hadi ordan. Gros marketlerden, gros alış veriş yapanlar, zaten Eczane müşterisi değil. Onların kendi eczaneleri, kendi hastaneleri, kendi doktorları var. Yeni düzenleme ile, garibanların, özel hastanelere girmesi de hayal oldu. Ayağındaki yırtık don ile, senin ne işin var Özel hastanede, 15 Kişilik koğuş, neyine yetmez. Yat evinde, kaynat ebegümecini, çek yorganı kafana, henüz, ölümden para almıyorlar.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..