Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

Ölüme gülerek gidenler.

Ölüme gülerek gidenler.
 

...


Hala anılıyorlar...
Otuzyedi yıl sonra bile... Onları asanlara inat. Onlara katil, suçlu diyenlere inat. Ve artık hepimiz biliyoruz ki, onlar inat uğruna öldürüldüler, inat.
Boşu boşuna kıyıldı bu üç yüreğe. Bu üç can boşuna durdu o sehpada. Boşuna sallandı suçsuz bedenleri o ipin ucunda. Metindiler, sakindiler, onları asanların yüzüne tükürecekleri güçle çıktılar sehpaya.
O güzelim yürekleri yok etmeye çalışan lanet cellatlar gibi korkak olmadılar asla. Onlar gibi titremedi gencecik bedenleri. Bir dal gibi narin ve ipinceydiler doğru ama, güçlüydüler bir çınar gibi. Savundukları hakların, inançlarının, direnişlerinin gücü vardı yüzlerinde. Dillerinde "Bağımsızlık" cümleleriyle gittiler.
Teslim olmadılar evet, çünkü suçlu değillerdi. Güzelim ülkemin! insanları! o çok bilen insanlar! hani; şimdi diyorlar ki, En fazla yirmi yıllık cezalar alırlardı. As, öldür, gencecik üç yavrunun, üç ana kuzusunun, boynunu kır, sonra kalk de ki en fazla yirmi yıl. Sonra da de ki ne yapalım! Sürünün... Ölmeyin onlar gibi. Onurlu ölmeyi bile beceremezsiniz ya. Sürünün...
Sürünün işkencelerde o canları süründürdüğünüz gibi. Kimsenin vicdanı sızlamasın, içi acımasın size.

Bu şiir de benden o muhteşem üç yüreğe... Canıma, kanıma, görmesem de sevdiğim, hayran olduğum, adlarını anarken mutlu olduğum o üç kuzuya:

Güçlü bakışların, adam adımlarınla çıktın sehpaya,
Sadece haykırdın bildiklerini son duruşunda
Haykıracağız bizler de özgür kanatlı kuşları
Semalara göndereceğiz hıncımızı,
Sizlere selam sunarcasına...

Deniz olmak gerek Deniz... Güçlü, yılmaz, korkmaz, onurlu Denizler olmak gerek. Deniz gibi hırçın, durgun, dalgalı, sakin... Deniz gibi yaşayıp, inadına ölmemek gerek!

Ve sizler, Deniz'in Yusuf'un Hüseyin'in, Mahir'in, Taylan'ın, Alpaslan'ın... Nicesinin ölümüne sebep olanlar; cellatlar, kan emiciler, sizler "HER GÜN ÖLECEKSİNİZ!" Onlar gibi "ONURLARIYLA BİR KERE" değil. Her gün...
 
Toplam blog
: 25
: 530
Kayıt tarihi
: 30.07.08
 
 

Su ürünleri mezunu, 88 dogumlu, akli fikri edebiyat olan, yazmaya, anlatmaya, inandigini sonuna k..