Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '19

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Olumlu Düşün Mutlu Ol

Uyanık kaldığımız sürece  zihnimiz birçok düşünce üretir.

Düşüncelerimiz duygularımıza, duygularımız ise söz ve davranışlarımıza yansır.  Dolayısıyla günlük yaşamımızı ve ruh halimizi olumlu ya da olumsuz olarak ürettiğimiz düşüncelerimiz belirler.

Çoğu zaman günümüzü sabah uyandığımız ruh halimize göre önceden belirleyebiliriz.. Eğer güzel düşüncelerle uyandıysak etrafımıza da sahip olduğumuz olumlu enerjiyi yansıtır, günün büyük bir bölümü iyimser ve mutlu olarak tamamlarız. Aksi bir durumda ise uyandığımız ilk dakikadan itibaren kızgınlık, öfke ile olmasını istemediğimiz tüm aksiliklerin üst üste gelme şikayetiyle yaşarız..

Yansıttığımız enerji bizim kadar çevremizdeki insanları  da etkileyen bir durumdur. ‘Kelebek etkisi’ gibi… Sahip olduğumuz pozitif ya da negatif enerjiyi davranışlarımız ya da konuşmalarımızla  çevremizde bulunan kişilere yayarız.

Evrende varolan her şey gibi düşüncelerimiz de birer enerjidir. Olmasını istediğimiz ya da istemediğimiz her şeyi enerji yoğunluğuyla kendimize çeker ve gerçekleşmesini sağlarız. Çünkü zihnimiz sürekli olarak düşüncelerimiz yönünde enerji üretir ve farkına varmaksızın düşüncelerimize konsantre oluruz. Sonuç olarak düşündüğümüz her şey er ya da geç gerçek olur.

‘Aklıma gelen , başıma geldi’ sözü de çok sık kullandığımız ve bu gerçeği özetleyen bir sözdür.

O yüzden olumluyu ve iyiyi düşünmek  bu anlamda çok önemlidir. En zor zamanlarımızda dahi bakış açımızı genişleterek bizi çözüme ulaştırabilir. Genel olarak olumsuz düşünceye daha kolay yönelir ve kendimizi zorlanmadan geçmişte yaşamış olduğumuz ya da yaşayabileceğimiz olaylara  dair tüm endişe ve korkularımızı düşünürken buluruz.

Olumsuz düşüncelerimizi birden kesip atamayız ama onları olumluya çevirerek bizi kötü hissettirmesine engel olabiliriz.

Yapmamız gereken şey, yaşadığımız sorunları genelleme ve kısıtlama yapmadan başka olaylarla bağlayarak anlam yüklemeden düşünmeye çalışmak.

Unutmayın;

Her sorunun mutlak bir çözümü vardır ve yeryüzüne gelen her canlı, yaşamı süresince karşılaşacağı tüm zorlukları aşabilecek güç ve kuvvete sahip olarak yaratılmıştır.

Sevgiyle kalın...

Tijen Özpınar

 

 
Toplam blog
: 35
: 117
Kayıt tarihi
: 18.07.16
 
 

Davranış Bilimleri Kişisel Gelişim Uzmanı, Profesyonel Yaşam Koçu, NLP Koçu, Spiritül Yaşam Koçu, N..