Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Olumlu Düşünce

Olumlu Düşünce
 

Olumlu düşünme, zorda kalındığında ya da işler yolunda gitmediğinde “Her şey güzel olacak.” demek değildir. Açıkçası etrafımdaki bir çok insanın olumlu düşünmeye inanmadığını biliyorum. Çünkü birçoğu, özellikle herhangi bir sıkıntıda olumlu düşünmeyi bir kurtarıcı gibi kullanmış ancak tabii ki dönütlerini istediği gibi alamamışlardır ki bu zaten kaçınılmaz bir durumdur.

Unutmamamız gereken en önemli nokta şudur, bugün yaşadıklarımız dünkü duygu ve düşüncelerimizin gerçekliğidir. Yani siz düne kadar negatif yayın yaparken bir anda olumlu düşünüyorum hoop her şeyi düzeltiyorum durumuna gelemezsiniz. Bunun için zaman gerekir, çünkü pozitif yayın yapan düşünce tohumlarını ekmeye başlayarak yavaş yavaş dünya bahçenizi düzenlemeye başlarsınız.  

Olumlu düşünce doğal bir yaşam biçimidir. Bu alışkanlığına sahipseniz mutluluğu, sağlığı, başarıyı her durumda doğal karşılarsınız ya da doğru kararlar verip doğru seçimler yapacağınıza inanıp, eğer bu kararların neticesi istediğiniz  gibi olmasa da yine de en doğrusunu yaptığınız ve hayat tecrübesi kazandığınızı düşünerek kendinizi onaylar, takdir edersiniz.  Olumlu düşünme arada bir yapacağınız bir davranış tarzı değildir, külliyen bir yaşam biçimidir. Günde belli bir sayıda ezber yapar gibi söylediğiniz olumlama cümlelerinden bir fayda alamazsınız  ya da olumlama cümleleri söyleyip ardından da kendinize acır, eşinizi ya da sevgilinizi kınar, insanları yargılar, hayatınızdaki olumsuzluklar için başkalarını suçlarsanız olumlu düşünceyi aktive edemezsiniz.

Olumlu düşünceye programlı bir hayat tarzınız var ise hayatınız doyumlu, huzurlu ve keyifli olması da kaçınılmazdır. O zaman şu soruyu sormalıyız kendimize  “Düşünceleriniz hayatınızı zorlaştırıyor mu, kolaylaştırıyor mu?” En önemlisi de olumlu düşünme yöntemi ile yaşamınızı yönlendirdiğinizde, hayatınızda beklediğiniz  ya da beklemediğiniz  olaylar büyük bir tesadüf yumağı gibi güzellikler yönünde gelmeye başlar…

Son olarak;

-Düşüncelerinizi ve sözlerinizi takip edin, negatif bakış açısını değiştirin.

- Pozitif imgelemeyi hayatınızın bir parçası haline getirin.

-Olumsuz düşünen, olumsuz konuşan insanlardan uzak durun.

 -Olumlu düşünmeyi alışkanlık haline getirin.

 
Toplam blog
: 11
: 138
Kayıt tarihi
: 27.07.15
 
 

Kişisel gelişime ilgi duyan, bu konuda sadece kendi kazanımlarını paylaşan biridir :)  ..