Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Olumlu hayat bir tesadüf değildir

Olumlu hayat bir tesadüf değildir
 

Olumlu Hayat Bir Tesadüf Değildir


Hayatın anlamını sorgulayan eşsiz bir blogdan okuduğum metin üzerine yazıyorum bu eşsiz yazıyı;
 
Bir bahar mevsimi düşünün, duşa ilk girdiğimizdeki suyun tenimize değmesi gibi. Bir bahar mevsimi düşünün ki duştan çıktıktan sonra mis gibi kokan. İşte böyle bir bahar yaşadılar iki sevgili, deniz kıyısındaki bu küçük kasabada. Ece ve Turgut' tan bahsediyoruz. Onlar daha yeni yirmisine başmışlar. Yıl 1970, kasabada duyulan tek ses martı kuşlarının sesi ve çamlıktaki sincapların çıkartığı çıtırtılar.
 
Ece ve Turgut el ele bir pazar günü öğlen vaktinde, denize sıfır olan çam ağaçlarının arasına geçer ve yerden gümbür gümbür fışkıran yeşilliklerin tenlerini okşamasıyla ormanın en gölge noktasına geçip, çam yaprakları arasından dans ederek gelen güneş ışığı altında içlerini ısıtırlar. 
 
Ellerinde piknik sepeti, hazırladıkları yiyecekleri o bildiğimiz kırmızı beyaz piknik örtüsünün üzerine koyarlar. Güzelce bir uzanarak birbirlerine sarılırlar ve güneşin çam yaprakları arasından süzülen ışığın oyunlarını izlerler. Etraf tamamen sessizdir. Sakin bir an gelir. Ne zaman evleneceğiz Turgut der Ece. Turgut askere gitmeden üç gün öncedir. Turgut şöyle der: "Askerden döndükten sonra evleneceğiz" Turgut çok yakışıklı, yüz hatları elle çizilmiş gibi, boyu uzun, vücudu güçlü ve ne istediğini bilen bir genç adamdır. Ece ise sanki hani o izlediğimiz belgesellerdeki ceylanlar olur ya, hani sekerek geçer. Her hareketinden zerafet akar. Öyle narindir ki kuşları bile sesiyle sakinleştirebilir. Onlar çocukluktan beri aşıktır birbirlerine. Aşk onlara erken geldi ve birbirine yakışıyorlardı.
 
Turgut artık askere gider. Sürekli mektuplaşırlar. Askerlik süresince ayrı kalmanın vermiş olduğu özlemi, taa yüreklerinin en derinlerinde hissederler. Turgut döndüğünde, Ecenin kalp atışları hızlanır gözlerinden yaşlar süzülür. Aşk işte, ne yaparsınız. Aralarında öyle bir aşk varki, sanki o ilk sarılışları birbirlerinin bedenlerini tüm manada hissetmek için saatlerce sessizce sarılırlar. Öyle kenarda köşede değil ha, kasabanın tam ortasında hem de.
 
Aşk dedik ya. Bir gün Turgut' un askerden arkadaşı gelir. Adı Rasim' dir. Rasim Turgut' tan dolayı bilir Ece' yi. Çünkü Turgut' un tek düşündüğü şey Ece idi. Bir gün Rasim Turgut' a der gel Almanya' ya gidelim. Rasim' in kuzeni Avrupa' dadır. Turgut ve Ece evlenir. Turgut Rasim' in söylediklerini düşünür hep.
 
Bir gün Rasim ile buluşup tekrar konuşurlar. Durumu Ece ile paylaşan Turgut, Ece' den beklediği gibi olgun davranmıştır. Tek bir sorun vardır. Ece' nin daha önce babasının yurtdışına gidip de dönmemiş olması vardır. Buna rağmen Ece iyi kalpli ve olumlu düşünceye hakim olduğu için; Turgut' un kendisini yanına alacağına inanır. 
 
Rasim ve Turgut Avrupa' ya çalışmaya gider. Geride kalan Ece iki aylık hamiledir. Turgut altı aydan sonra Ece' yi yanına almak için çabalar. Ama hala bazı sorunlar vardır. Bundan bir ay sonrada çocukları doğacaktır. Ece kendine güvenen, özgünlüğü ile aslında kimseye bağlanmadan yaşamasınıda bilen bir kadındır. Turgut Avrupa havasındaki kadınlara karşı çekilsede kendi iradesi o kadar güçlüdür ki Ece' den başkasını düşünemez. Yaklaşık iki yıl geçer. Ece' nin annesi bak kızım baban da böyle gitmişti. Ece' nin annesi olumsuz düşünen bir insan. Ece ise tamamen olumlu bakış açısına sahip biri.
 
Bir gün Turgut çıka gelir. İşinden izin almış ve eşini de yurtdışına götürecektir. Ama tüm bunlardan Ece' nin haberi yoktur. Çünkü sürpriz yapmak istemektedir. Şoka giren Ece' nin annesidir. Evet, Ece' de sevinç çığlıkları atmıştır. Ama her zaman yüreğinde olumlu düşünmüştür.
 
Turgut ailesini alıp götürür. Geride kalan Ece' nin annesi kendi çocuğunun da gitmesinden korkmaktaydı. Şimdi tek başına kaldı. 
 
Bu hikayede belki de dikkat etmemiz gerek iki kişi vardı. Birincisi Ece, ikincisi Ece' nin annesi. Annesi tamamen olumsuz bakış açısına sahiptir. Ece ise tamamen olumludur. Görüyoruz şimdi değil mi? hayatımızı biz kendimiz şekillendiririz. Biz eğer olumlu düşünürsek olumlu olur ( iki senelik bekleyişler olsa dahi). Ama olumsuz düşünürsek olumsuz bir hayat yaşarız. 
 
Seçimler bizim elimizde..
 
Aşka doğmanız dileğiyle...
 
Toplam blog
: 9
: 4889
Kayıt tarihi
: 02.05.17
 
 

Merhabalar ben 1991 yılı temmuz 31 doğumlu blog.milliyetin yeni üyesiyim. Eğitimimi Ege makina mü..