Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '21

 
Kategori
Felsefe
 

ÖLÜMSÜZ AŞK

Uzun, çok uzun yıllar önce, hiçbir ölümlünün bilmediği bir âlemde, Kaf Dağı’ndan bile daha yüce olan piramit bir dağ varmış. Bu Piramit Dağ’da Ermişlerin Ermişi Hermes yaşarmış. Hermes’in bir kanadı kırık olan beyaz bir güvercini varmış. Bir gün beyaz güvercin, âşık olmuş göklerin hâkimi olan siyah bir kartala. Kartal her gün doğumunda gök kubbede özgürce salınarak engin maviliğin kollarına sarıldıkça güvercin kavuşmaya çalışırmış ona. Her sabah bin bir zorlukla dağın zirvesine ulaşıp kartalın gökte nasıl da neşeyle kanat çırptığını seyredermiş. Fakat güvercin ona ulaşmak için ne denli çabalasa da kartal onu hep görmezden gelirmiş. Bu yüzden umudunu yitirmeye başlamış zamanla. ‘Neden o da beni, benim onu sevdiğim gibi sevmiyor; neden beni görmüyor’ diyerek her gece ağlarmış Hermes’in avuçlarında.

Beyaz güvercin kırık kanadına rağmen her sabah dağın zirvesine çıkarmış bıkmadan yorulmadan. Tek arzusu, her gün biraz daha yükseğe uçup siyah kartala kavuşabilmekmiş. Ve o küçücük yüreğindeki aşk bir gül gibi günbegün biraz daha yeşerdikçe Hermes’i terk edip dağın zirvesine yerleşmiş.

Orada küçük dal ve çalılardan kendisine bir yuva yapmış ve sabah akşam kartalı beklemeye başlamış. Aşk kör etmiş gözlerini, hiç uyumuyor ve hiçbir şey yemiyormuş. Fakat güvercin kartalı bekledikçe yorgun düşmüş zavallı bedeni. Ve bir gece yarısı harici âlemden ayrılıp özgürlüğe erişmiş ruhu. Hermes, en sevdiği dostu beyaz güvercinin öldüğünü öğrenince onu, dalları gökyüzünün kalbine kadar uzanan bir nar ağacına dönüştürmüş. Böylece siyah kartal her gün doğumunda gök kubbede kanat çırpıp yoruldukça, dinlenmek için nar ağacının dallarına konarmış. Artık çok mutluymuş Hermes, siyah ve beyaz birbiriyle buluştuğu için.

Ve çok mutluymuş güvercin, bu kanadı kırık hâliyle yüce kartala kavuştuğu için.

Bu öykü ilk olarak Çayyolu Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi'nin altıncı sayısında yayınlanmıştır.

 
Toplam blog
: 4
: 127
Kayıt tarihi
: 24.12.20
 
 

Hüzünlü bir sonbahar gecesi İstanbul'da doğdum. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarihönc..