Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '07

 
Kategori
Güncel
 

Ölümsüzleşmek mümkün

Ölümsüzleşmek mümkün
 

İnsanoğlu doğası gereği elindekilerin değerini kaybettikten sonra anlayan bir yapıya sahiptir ya da bazı şeylere sahip olamayacağından emin olduktan sonra değer yükler.

Örneğin ;çocuk sahibi olabilmenin tıbben mümkün olamadığı bir çifti, çocuklara faydalı olabilecek birçok etkinlikte görürüz. Kanser tedavisi gören bir kişi ömründe hiç olmadığı kadar hayır sever biri olabilir. Ömründe hiç okula gitmemiş bir kişi de okul yaptırabilir ya da çocuk okutabilir…

Tabii tüm bunlar için maddiyat şart. Maddi durumu, psikolojide savunma mekanizması olarak adlandırdığımız bu davranışları yapabilecek düzeyde olan insanlar, içlerindeki ukteyi böyle güzel ve faydalı bir şekilde gerçekleştirebilir. Benim teşvik etmek istediğim konu insandaki maneviyatla ilgili. Ondan önce bir soru sormak isterim: Neden, insanlar( genellikle ) başlarından bir felaket yada ulaşılmazlık geçmeden önce ellerinden geleni yapmazlar? Tüm insanları sağduyuya davet ediyorum. Maddi durumu yüksek düzeyde olan insanlar yaşarken her türlü yardımda bulunmalı diye düşünüyorum. Yardım etmek için insanın bastırılmış bir nedeni olmamalı.


Manevi imkanlarımızla da öyle güzel işler yapabiliriz ki. Mesela, ölümsüzleşebiliriz. Organlarımızı bağışlayarak (bilgi için: 184 numaralı telefonu arayabilirsiniz). İşte bazı çarpıcı istatistikler (Mersin de yapılan son "Organ Bağışına Teşvik" konferansından)

* Türkiye’de 72.248 (son rakamlarla) hasta organ beklemekte ve organ bekleyenlerin listesine her 15 dakikada bir kişi eklenmektedir (bu da rakamları güncelleştirmeyi imkansız kılmakta).

* Hastalarımızın %80’i kendisine uygun organı beklerken maalesef hayatını kaybetmekte.

* Ülkemizde ki geçen yılki organ bağışı ise sadece: 143

Peki durumun böyle olmasında ki neden nedir?

* Organ bağışından kaçınan insanların %50’si, ölmeden önce organlarının alınacağı korkusunu taşıyor.

* Dinen sakıncalı olarak görenlerin oranı ise: %38

"Bir insan kurtarmak bir toplum kurtarmaya eştir" diyen dinimizi lütfen görmezden gelmeyin. Araştırırsanız sizi teşvik edecek daha nice başka ayetlerde görebilirsiniz. Soruyorum: Kim böyle bir sevap işlemek istemez ki? Ben öldükten sonra öbür tarafa gidecek olan ruhumdur, bedenimin toprak altında çürümesi yerine insanlara faydalı olmasını daha çok arzu ederim.

Şimdi hep beraber ölümsüzleşmeye gidelim.

Arkamızda; bizden sonra da hissetmeye devam edecek bir kalp, dünya nimetlerini dünya gözüyle görmeye devam edecek gözler, dilediğince sıvı içebilecek diyaliz makinesiz bir böbrek ve nicesini bırakabiliriz .

DEĞMEZ Mİ?

SAYGILARIMLA
LAVİNYA

 
Toplam blog
: 80
: 1765
Kayıt tarihi
: 14.05.07
 
 

1975 ANKARA DOĞUMLUYUM, 15 YAŞIMDAN BERİ YAZARIM(yazmak fiilinin geniş zamanlı kullanımıyla) evli..