Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '11

 
Kategori
Bilim
 

Ölümsüzlüğün Formülü (Birinci Bölüm)

Ölümsüzlüğün Formülü (Birinci Bölüm)
 

"...Gılgamış ona, gemici Ursanabi'ye: "Ursanabi, bu ot büyülü bir ottur; insan bununla gençliği kazanır. Bu otla, "yaşlı genç olur" denir, dedi..." 

Ölümsüzlüğü arayan ilk efsane -herşeyin efsanesi- Gılgamış destanıdır. İnsanlık tarihi Gılgamış'tan sonra ölümsüzlüğün formülünü aramaya aralıksız devam etti. Hayallerimiz gelişen teknoloji ile birlikte bir nevi evrim geçirdi. Eski inanışlar, sihirli iksirler, gizli taşlar ve büyülerin yerini şimdilerde cyborg denilen mekanik insan hayalleri aldı. Her gün yeni bir buluş, bu hayalin gerçekleşebilme olasılığını oldukça güçlendiriyor. Filozof Ostanes(1) reçetesinin üzerinden yüzyıllar geçti ve Russia-2045 (2) projesi ile 2045 yılında e-insan furyasını başlatacağını iddia eden bir grup bilimadamı kendi ölümsüzlük reçetesini dünya kamuoyuna duyurdu. Gerçekleşme olasılığı önemsenemeyecek kadar az diyerek konuyu başlamadan kapatmak mümkün! Ancak elimizdeki veriler hatalı sonuçlar alacağımızın kanıtı olarak karşımızda dururken yalnızca "çok zor" demek daha doğru olur. 

Neden zor? 

Einstein formülü dünyayı değiştirmeye ilk günkü hızıyla devam ettiği için yukarıda bahsettiğimiz projenin gerçekleşebilme olasılığı çok zor! Derinlik psikolojisi(3) üzerine uzmanlaşanlar ya da bu bilim kolunun ana konuları üzerinde (farkında olmadan) düşünen milyonlarca insan (belki de milyar...) ruh kavramının bir şekilde gerçek olduğunu ve mekanik devrelere aktarılmasının mümkün olmadığını düşünüyor. Bu bilim alanında uzmanlaşmış bazı biliminsanları ise Einstein'ın formülünü kullanarak ruhu bir enerji biçimi olarak tanımlamaya çalışıyor. Ortalama bir insanın barındırdığı potansiyel enerji gerçektende muazzamdır. Peki ruh bu muazzam enerjinin içinde bir yerlerde olabilir mi? Yaklaşık olarak; 7.000.000.000.000.000.000 joul'lük bir potansiyelden bahsediyoruz ve okumakta bile zorlandığımız bu rakamsal gücün içinde ruh kavramını bulmak hiçte kolay olmayacaktır. Manevi kavramların dışında, bu enerjiyi cyborg denilen devreler bütününe aktarabilmek mümkün mü? Yapılan araştırmalar sessizce mümkün diye fısıldıyor ama cyborg çalışacak hemde potansiyeli aktarılan insan olarak!! diyemiyor. Russia-2045 için umudumuz var ama belki bir yüzyıl daha eskimeliyiz. Elbette insanlık bu projeyi rafa kaldırmazsa... 

Yeniden Ölümsüzlük 

Uykudasınız...üstelik derin bir uykuda! Hiç tanımadığınız bir coğrafyada, hiç tanımadığınız biriyle kıyasıya mücadele ediyorsunuz. Nasıl olduğunu, nerede olduğunuzu anlamadan, sorgulamadan kaçıyor ya da kovalıyorsunuz... Nihayetinde gece bitti ve sabah oldu. Uyandınız, düşünüyorsunuz, hatırladınız! ardından rüyanızı yorumlamak için uğraşmaya başladınız, bir yığın kitaba göz attınız ama tatmin olmadınız. Oysa ki şanslısınız çünkü çoğu rüya hatırlanmaz...Siz bu anlamsızlığa bir anlam yüklemeye çalışırken zaman çok farklı bir şekilde ilerler. Farklıdır çünkü siz, rüyanız ile gerçeklik arasında gidip gelmektesinizdir. Ölüm, rüyalarınızda size daha yakındır. Çünkü hiç tahmin edemeyeceğiniz milyonlarca olasılık ile karşı karşıyasınızdır. Uçabilirsiniz, yeni bir gezegen keşfedebilirsiniz, ölümsüzlüğün sırrını öğrenebilirsiniz... Sabah iki olasılığınız vardır! Ya hatırlarsınız ya da unutursunuz! 

Ölümsüzlüğün Formülü 

Yakın gelecekte her yenidoğan bebeğin vücudunda bir yerlerde çip olacağı haberleri uzun bir zamandır söz konusu ki bazı ülkelerde belirli suçlardan dolayı mahkum olmuş insanların üzerinde bu teknoloji zaten kullanılmaktadır. Aklınızda ki soruyu biliyorum! Ölümsüzlük bu çiplerin neresinde ya da ölümsüzlük arayışında bu çiplerin ne gibi bir faydası olacak? Bu sorunun cevabı geçen zaman içinde çiplerin evrimiyle daha da belirginleşecek. Ancak yapılabilirliği mümkün, kapsamı tartışmaya açık yeni bir proje var! Kısacası, rüyanızdaki siz, gerçek dünyayı rüya sanacak! 

20 Ağustos Cumartesi tüm detaylarıyla "Ölümsüzlüğün Formülü" ikinci bölümüyle burada yer alacak ve sır ortaya çıkacak... 

Haftaya; 

"...Ey Gılgamış, geldin, yoruldun, güçlük çektin. Sana ne verdim ki yurduna dönüyorsun? Gılgamış, sana gizli bir sır vereyim..." 

Notlar: 

Filozof Ostanes: Kimya Tarihi sy:11/ Zeki Tez (Meşe ağacı yumurtalarını al. Yumurtalar Olimpus, Lübnan ya da Toros dağlarından, Ağustos ayında sağlanmalıdır. Bu taze yumurtalardan bir pfund al ve bir toprak kaba koy. Üzerine çok sıcak kutsal su koy. Bunu dört kez fokur fokur kaynat. Sonunda damıtılan yağ erguvan rengini alsın. On üç onz dağ keteni, dokuz onz pur pur sümüklü böcek kanı ve beş onz altın kanatlı atmaca yumurtası al. Bu yumurtalar Lübnan dağlarındaki sedir ağaçlarında bulunur. Yılan yumurtası nektarı dışındaki üç maddeyi bir taş havanda iyice öğüt. Cam imbikte yedi kez damıt ve bir yana koy. Bu iki ayrı karışımı birleştir ve üç gün karıştır. Sonra karışmış malzemeyi bir toprak kaba aktar. Bir gün ve bir gece boyu deniz suyuna yatır. Sonunda kusursuz bir biçimde tanrısal su elde edersin. Tanrısal su ölüyü dirilttir, diriyi öldürdürür. ) 

Russia-2045: http://2045.com (İtskov’a göre, Russia-2045 projesi tıptan çok farklı bir yoldan ilerleyecek. Hatta bu projede neşter ve kan söz konusu olmayacak. Ölümsüz ruha sibernetik teknoloji ve cyborg ile ulaşılacak. Ruhun hasta bedenden ayrılışını gönüllü ve cazip bir prosedür haline getirecekler. Ruhu daha sağlıklı bir ortama geçmeye davet edecekler.) 

Derinlik Psikolojisi: http://tr.wikipedia.org/wiki/Derinlik_psikolojisi (Klasik bilinç ruh bilimine karşılık biliçdışını inceleyen ruh bilimine (psikolojiye) Sigmund Freud'un verdiği isimdir. Bugün Freud'un ruh çözümlemesinden (psikanalizinden), Adler'in bireysel psikolojisi'nden ve Jung'un analitik psikolojisi'nden doğmuş ruh hekimliği ruh biliminin genel adıdır.) 

 

 

 
Toplam blog
: 4
: 539
Kayıt tarihi
: 24.07.11
 
 

Danışman-Araştırma Görevlisi-Eğitimci-Serbest Denetçi-Proje Yöneticisi ve Gelecekten Gelenler Bil..