Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '11

 
Kategori
Güncel
 

Ölümsüzlük mü geliyor?

Ölümsüzlük mü geliyor?
 

Biliyorsunuz, Maya Takvimine göre, önümüzdeki yıl 12 veya 21 Aralıkta kıyamet kopacak! Öyleyken insanlar, ölümsüz bir dünyada, sonsuza dek yaşamak için işlerini güçlerini bırakıp çalışıyorlar. 

Milliyet Gazetesinde okuduğum bir haberle ilgimi çekti. Evet, dünyaca ünlü İngiliz yaşlanma uzmanına Aubrey De Grey göre, 1000 yaşını görecek insan yirmi yıl içinde dünyaya gözlerini açacakmış. 

Ya bir insan 1000 yıl bu dünya neyler? 

Yaşamdan bıkıp, kendi hayatına son vermez mi? 

Düşünsenize; bu zor yaşam şartlarında insan, bu hayata 1000 sene dayanabilir mi? 

Hele birde kaynana dırdırı varsa! 

Aubrey De Grey’e göre, 150. yaşını görecek ilk insan çoktan dünyaya gelmiş! 

1000 yıl yaşayacak ilk insan da gelecek yirmi yıl içinde doğacakmış. 

İngiliz yaşlanma uzmanı Aubrey De Grey’e göre, kendi ömür süresi içerisinde doktorlar, yaşlanmayı 'tedavi' etmek için gerekli tüm araçlara sahip olacaklarmış. 

Tüm hastalıkları ortadan kaldırarak yaşamı süresiz olarak uzatmanın mümkün olacağını düşünen Doktor De Grey, gelecek 25 yıl içinde yaşlanmayı kesin olarak, tıbben kontrol altına alma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu söylüyormuş. 

İngiliz uzman Aubrey De Grey’e göre, insanların düzenli olarak 'bakımdan geçmek üzere' doktora gideceği; bu bakımlara, gen terapilerinin, kök hücre terapilerinin, bağışıklık uyarmanın ve insanları sağlıklı tutmak üzere geliştirilmiş bir dizi tıbbi tekniklerin dahil olacağı günlerin çok uzakta olmadığını düşünüyormuş. 

Nerde o günler diyeceğim ama… 

Şimdilik inşallah diyorum… 

Aubrey De Grey ‘e göre, yaşlanma; bedende çeşitli türlerde moleküler ve hücresel hasarın yaşam süresi boyunca birikimiymiş. Biz buna tecrübe diyoruz 

Aubrey De Grey 'in teorisine göre, gelişen olanaklarla, bu rutin bakımların, moleküler ve hücresel hasarlar hastalık yapıcı düzeye ulaşmadan yaşlılık önleyici tedaviler söz konusu olacakmış. 

Acaba bu uygulamalar bize ne zaman gelir? 

Uygulanan ‘İleri Demokrasi’ sayesinde ve yeni ustalar kabinesi göreve başladığına göre, çok kısa sürede gelir ve son 9 yılın zenginlerine, yeni terapiler uygulanmaya başlanır. 

Bize mi? 

Senin, benim böyle bir hayatı yaşayacak gücümüz var mı? 

Ben oturuyorum oturduğum yerde, sende otur! 

 

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..