Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '17

 
Kategori
Deneme
 

Ölümü Düşünmek

''Ölüm var , sevdiklerinize sıkı sıkı sarılın, üzmeyin'' derler. İki saniye üzerinde düşünür sonra ''Allah korusun'' diyerek hızlıca bu kötü düşünceleri aklımızdan uzaklaştırmak isteriz.

 Hem her an kaybedecek kadar tedirgin , tetikte hem de sürekli bunları düşünüp paranoyaklaşmamak için , kayıpların ardından  enkaza dönmeyecek kadar sağlam basmalı insan adımlarını. Ya hep ya hiç yok ölümde. Geri dönüşü de yok. 

Sayaçları sıfırlamalı , hem de acilen. Eğer ki geri dönüşü yok diyebilecek kadar kötü şeyler yaşamadıysak ya da buna rağmen , benim vicdanım rahat , benden çıksın bu konu diyebileceksek , salmak , bırakmak gerek. Hayatta yaşadığımız şeyler bumerang misali yine bize dönüyor. Birine iyilik yaptığında , bir başkasından iyilik görebilirsin. Evet bazen sen ne kadar iyi ve doğru olursan ol , hayat karşına kötü insanlar , kötü olaylar çıkarır. Bu da senin ne kadar iyi olduğunu ölçmek içindir. Yoksa kime sorsan , hep iyidir , doğrudur.

Kaybetmek diyoruz. Geri dönüşü olmadan kaybetmek. Bir daha onunla aynı gökyüzünü paylaşamayacak , aynı havayı soluyamayacak olmak. Ölüm öyle bir şey ki ; dünyanın başka bir yerinde başkasıyla birlikte olsa , hasta hatta yatalak , komada da olsa ,nefes aldığına şükrettirecek hale getirir. Kaybettiklerimizin sesi , görüntüsü er yada geç kayboluyor hafızamızda. Dijital ortamlara kaydetmek yeterli olmuyor aklında ki anılar kaybolduktan sonra.

Zaman su gibi akıp geçiyor , ölümü düşünmediğimiz vakitlerde sızlanmaktan , şikayet etmekten geri kalmıyoruz ama birinin ölüm haberini alınca küs olduğumuz insanlara bile sarılıp ağlayabiliyoruz. İşte bu yüzden unutmamalı insan ölümü. Daha güzel yaşamak , sevdiklerine , sevdiklerinle yaşayacağın güzel yıllara geç kalmamak için , sevgiyi bulmak için , aşkı yaşamak için , evlenmek , anne baba olmak için , hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçmeli hatta koşmalı.Bugün , şuan bile geri sayımda akıyor kum saatimizdeki taneler aşağı doğru. Daha fazla düşünmeden sen de koş hayatı yakala çünkü bir saniye sonra bile geç kalmış olabilirsin. 

 

 
Toplam blog
: 10
: 136
Kayıt tarihi
: 30.11.17
 
 

Geç kaldım.. Her şeye biraz, Kendime çok.. ..