Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Ömer ÖZDAMAR gözüyle Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının panoraması…

Ömer ÖZDAMAR gözüyle Fenerbahçe-Gaziantepspor maçının panoraması…
 

Fenerbahçe sarı kart cezalısı Emre dışında ve orta sahaya Gökay sürprizini saymazsak ideal kadrosuyla sahaya çıktı diyebiliriz. Ancak daha maç başlamadan kamera yakın çekim yaptı ve Alex’in yüzünü gösterdi, hemen takiben Aykut Kocaman’ın yüzünü gösterdi, bir kaygı, bir sıkıntı hali her ikisinin de yüz ifadelerinden okunuyordu.

 

Ne kadar haklı oldukları ilk 45 dakikada kanıtlandı. Çünkü Fenerbahçe takımında gol için çabalamada bir isteksizlik, bir gönülsüzlük, bir konstrasyonsuzluk, kısaca olumsuz ruh hali ekranlara bakan milyonların gözünden kaçmıyordu.

 

Maçın ilk dakikalarından itibaren Gaziantepspor sürekli topla oynuyor, golü bulmak için sağdan, soldan, ortadan atak yapıyor, Yobo hata yapıyor, Volkan gol kurtarmaktan kalesinde çıldırıyor, işte bu tablodan ne çıkıyor? Dakika 12’de Gaziantep golü atıyor. Dakikalar 20’yi gösteriyor ama Fenerbahçe’nin şöyle kombine bir atağı gözükmüyor. Dikkatinizi çekerim, maç Kadıköy’de ve Fenerbahçe ilk kornerini 23. dakikada kazanıyor. Her şey Gaziantep’in istediği rölantide gidiyor ve ilk yarı son 1 dakikası oynanıyor. Stoch’un ayak arkasına müdahalede bulunan Gaziantepli oyuncu 2. sarıdan kırmızı yiyor ve takımını 10 kişi bırakıyor, aslında takımı da yakıyor. Bana göre hakemin gösterdiği sarı kart haklıydı.   

 

2. yarı Fenerbahçe için diriliş ve yeniden oyuna dönüş oluyor. Semih ve Gökay çıkıyor, yerlerine Caner ve Bienmenü giriyor.. Top sadece Gaziantep alanında oynanıyor, defansın çıkardığı her top Fenerli bir oyuncuya gidiyor. Sol kanattan sıfıra inen Zigler, al at dercesine Stoch’un önüne bırakıyor, o da usta işi vuruşla maç 1-1 oluyor. Zaten genel futbol kaidesi şudur: kalabalık ve gömülü defans bloklarını açmanın tek yolu kanattan sıfıra inmektir. Fenerbahçe ilk yarıda hiç yapmadı.

Dağılan Gaziantep defansı hemen 1 dakika sonra Alex-Baroni paslaşmasından 1 gol daha yiyor ve maç bitiyor. Uzatmalarda Mehmet Topuz’un golü de bonus oluyor:::))

 

 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..