Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '18

 
Kategori
Tarih
 

Ömer Seyfettin'in Naaşı Kadavra Olarak mı Kullanıldı?

Ömer Seyfettin'in Naaşı Kadavra Olarak mı Kullanıldı?
 

    İnternette dolaşan ve Ömer Seyfettin'in naaşının, tıp fakültesi öğrencileri tarafından kadavra olarak kullanıldığı haberini okuyunca içim acıdı. 

    Büyük vatansever ve milliyetçi bir şahsiyet olan, büyük yazarın böyle bir muameleye tabii tutulması yürek burkan bir duygu uyandırıyor.

    Henüz otuz yedi yaşında, muzdarip olduğu şeker hastalığı neticesinde hayata gözlerini yuman büyük yazar, acaba hikayelerinde de sık sık başvurduğu şaşkınlık  ve dehşet yaşatan bir son mu yaşadı?

    Haberle ilgili detaylı bir araştırma yapınca, sözkonusu iç burkan fotoğrafların Ömer Seyfettin'in otopsisine ait olduğunu öğrendim. Yine de halka mal olmuş bir yazarın, fotoğraflarının bu şekilde dışarıya yansıtılması insan onuruna hiç yakışmıyordu. Nitekim söz konusu olan ülkemizin en büyük yazarlarından biri olunca....

    Ömer Seyfettin'in en sevdiğim hikayelerinden biri,  "Yüksek Ökçeler" adlı hikayesidir. Hikayede sahip olduğu köşkü ve hizmetçilerini çok iyi idare ettiğini düşünen evin tombul hanımefendisinin, tüm tombulluğuna rağmen yüksek ökçeli ayakkbılar giymesinden bahsedilir. Bir gün ayağındaki rahatsızlıktan dolayı, yüksek ökçe giymeyi bırakınca, evdeki hizmetlilerin tüm açıklarını yakalar. Çünkü artık hizmetliler onun geldiğini haber veren, yüksek ökçelerin sesini duymamaktadırlar. Hayatının alt üst olduğunu gören tombul hanımefendi, eski mutlu günlerine dönmek için yüksek ökçelerini giymeye yeniden başlar.  

    Hayatı flu yaşamak, bazen net ve açık seçik yaşamaktan daha mutlu edebilir insanı...Eğer yüzleşeceği gerçekler, bir domino taşı etkisi yaparak, inandığı her şeyi yerle bir edecekse...

 
Toplam blog
: 74
: 144
Kayıt tarihi
: 17.09.17
 
 

Okumayı ve hayatı sorgulamayı seven, yüksek lisans mezunu bir eğitimciyim. Öğrenmenin sonunun olm..