Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '11

 
Kategori
Sinema
 

Ömrümüzden bir sene

Ömrümüzden bir sene
 

Sıradan, basit ama mutluluk dolu bir hayat. Ne bir canavar saldırıyor, ne de kendinizi kriminal bir kargaşanın ortasında buluyorsunuz. Her karekterle birlikte kendinizi biraz daha filmin içine girmiş hissediyorsunuz. Aslında beklide hayatın tam da kendisini anlatıyor. Hangimizin hayatında filmlerde gördüklerimiz var ki? Görülmesi, üzerinde düşünülmesi ve kendi hayatlarımız üzerinde bir muhasebe yapılması gereken bir film.  

Bir jeolog olan Tom ve tıbbi danışmanlık yapan Gerri, hayatlarının ikinci baharına gelmiş mutlu bir çifttir. Kariyerlerinde amaçladıklarına ulaşmış, evliliklerinde huzura kavuşmuş bu yaşlı çiftin çevresi ise onların tam tersi duygusal olarak yıpranmış, mutluluğu bir türü yakalayamayan kişilerle sarılmıştır. 30 yaşındaki oğulları Joe, tüm arkadaşları evlenirken kendisi henüz ciddi bir ilişki yaşayamamış bir avukattır. Mary, sürekli olarak iniş çıkışlar yaşayan, alkol sorunu olan bir depresyon hastasıdır. Tom ve Gerri yalnızlıktan bir türlü kurtulamayan Ken, Katie, Carl ve diğer kaybedenleri bir mıknatıs gibi çekmektedir.  

· · Yapım:  

2010 ~ İngiltere 

· Tür:  

Dram, Komedi 

· Yönetmen:  

Mike Leigh 

· Oyuncular:  

Jim Broadbent, Imelda Staunton, David Bradley, Ben Roberts, Eileen Davies, Karina Fernandez, Lesley Manville, Martin Savage, Mary Jo Randle, Michele Austin, Oliver Maltman, Peter Wight, Philip Davis, Ruth Sheen, Stuart Mcquarrie 

· Senaryo:  

Mike Leigh 

· Yapımcı:  

Georgina Lowe, Danielle Brandon 

· Görüntü Yönetmeni:  

Dick Pope 

· Müzik:  

Gary Yershon 

· Süre:  

2 saat 9 dk  

· Gösterim Tarihi:  

10 Haziran 2011 (Türkiye)  

Fragman: http://www.sinemalar.com/film/84403/Omrumuzden-Bir-Sene/  

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..