Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '18

 
Kategori
Tarih
 

Ömürlük Bir “Yokluk" Şimdi “Vâr” Oluyordu

Ömürlük Bir “Yokluk" Şimdi “Vâr” Oluyordu
 

TOPKAPI ŞİFRESİ KİTABINDAN - NAZAN ŞARA ŞATANA


 Fatihcanhan’ın… Ömürlük bir “yok”luk şimdi “vâr” oluyordu. Yıllar süren bir “gurbet” şimdi “sıla”ya dönüşüyordu.

Babayla oğlu yıllar sonra nihayet buluşuyordu. Babasının hasreti öylesine yakmıştı ki canını, şimdi ona doğru adım atarken bir bir sarıyordu yaralarını…

Saçlarına kırlar düşmüş, uzunca boylu, esmer tenli, çatık kaşlı, kara gözlü adamın yanına geldiğinde, onsuz geçen zamanı geri almak için doyasıya sarılmak istedi Fatihcanhan… Tam kollarını açıp boyuna atılmak ve başını göğsüne yaslayıp doya doya ağlamak üzereydi ki, babası başını iki yana sallayıp gözlerini cam gibi açarak kendisinden uzak durmasını işaret etti. Olduğu yerde buz kesen Fatihcanhan, o an yalnız olmadıklarını anladı.

Birileri vardı etrafta. Onları izleyen, yaptıklarını kollayanlar vardı yine… Bunca yıldan ve onulmaz hasretten sonra, kavuşsalar böyle uzak, soğuk ve dokunuşsuz mu olacaktı. İkisi de birbirlerine sevgi ve özlem dolu buğulu gözlerle baktılar uzun uzun…

Yavaşça elini uzattı babasına tokalaşmak için. Sıcak ve şefkatli ellerine dokunduğu an kalbinin yandığını hissetti. Onu çok özlemişti. Elini geri aldıktan sonra ceketinin yakasını düzeltir gibi kaldıran adam, buradaki rozeti gösterdi oğluna. Fatihcanhan görür görmez, rozetin altında dinleme cihazı bulunduğunu fark etti. Her ikisi de ne konuştuğuna dikkat etmek zorundaydılar.

“Hoş geldiniz.” dedi adam, sesindeki acıyı ve heyecanı gizlemeye çalışarak… “Hoş buldum. Buluşmak için neden bu kadar uzak ve tenha bir yer seçtiniz?” diye sordu Fatihcanhan, buğulu bakışlarını kırpmadan… “Kusura bakmayın. Bugünlerde ünlü olduğunuzu duydum. Gazetecilerin hışmına uğramanızı istemedim.” 

 
Nazan Şara Şatana
 
Toplam blog
: 1731
: 4678
Kayıt tarihi
: 09.12.10
 
 

Turizmci; Genel müdür Yazar ; Romanlar, senaryolar müzikkaller... Sinema filmleri, TV filmleri.....