Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Ömürlük Zayıflama

ÖMÜRLÜK ZAYIFLAMA

Merhabalar…

Size hayatınızın zayıflama yöntemini söyleyeceğim ve bu konuda çok ciddiyim. Aşağıda yazacaklarımı hayatınız boyunca uygularsanız hem dilediğinizi yer hem dilediğiniz kadar zayıflarsınız, kimse de size eğer çok kilonuz varsa, öcü gibi bakmaz!

Yöntemlere geçmeden önce sizden şunu istiyorum:

Ömürlük zayıflamaya lütfen inanın! Her şey inanmakla başlar ve her şey inanmakla kolaylaşır!

           

            EVVET!

            Yemekten önce, yemek arasında ve yemek sonrasında yarım bardak su içilecek.

Esasen bir bardak su önerilir ama bazı kişiler üç bardak suyu bir yemek esnasında içemeyebilir, yarım bardağı kâfi görüyorum.

Su, midede yer kaplayıp fazla yemenin önüne geçecek, hazmı kolaylaştıracak. Hazım kolaylaştığı için de vücut hatırı sayılır bir enerjiyi bunun için harcamayacak. Unutmayın, midede çok yemek olduğu zaman vücut parçalayıp sindirmek ve atmak için hastalıklarla savaşması gereken enerjiden de alır, savunma sistemini zayıf bırakır. Bu da insanı her tür mikroba açık duruma getirir.

Her lokma en az 21 defa ve yavaş çiğnenecek. En önemli nokta bu. Bildiğiniz gibi sindirim midede değil ağızda başlar. 21 defa çiğneme kuralı burada çok önemli. Size biraz tuhaf gelebilir ama lokma ne kadar çok çiğnenirse sindirimi o denli kolay olur. İlk başta lütfen çiğnemenizi sayın ve 21 adet olmasını sağlayın. Zaman geçtikçe alışacaksınız ve otomatik olarak sayıyı tutturacaksınız hatta daha fazla çiğneyeceksiniz. Bir fili bile yerim derecesinde aç olsanız dahi 21 defa ve yavaş çiğnemek iştahınızı kesecek. Bu da sizin 1-0 öne geçmenizi sağlayacak.

Günde en az 5-10 dakika açma ve germe hareketlerinin tümünü yapmanızı önerir, mutlaka mekik çekmenizi isterim. Vücudun bütün kaslarının mümkün mertebe çalışması yağ yakmada çok önemli. İmkânı olan kesinlikle 20-40 dakika spor yapsın ama vakti olmayanlar en azından sakin bir yerde vücudunu hareketlendirsin. Mekik çekmek göbek yağları için gerekli, zorlamadan günlük 5-10 tane çekilebilir, sayı kişinin isteğine göre artabilir. Yan yağlarının yakılması için kollar vücuda sabitlenip sağlı sollu diz kapaklarına kadar indirilip kaldırılmalı. Kelebek hareketi tavsiyemdir. Bir müddet zıplanabilir. Hareketlerin çeşitliliğini ve sayısını size bırakıyorum. Lâkin 5-10 dakika hareket benim açımdan zayıflama hususunda şart.

 

Hareketsiz yaşayıp sadece az yemekle maalesef birçok kişi zayıflayamıyor, örnekleri çevremizde fazlasıyla mevcut biliyorsunuz. Az yemek çok önemli, kilo aldırmaz ama önceden depolanan yağları da yakmaz. İnsanların yaptıkları en büyük hatalardan biri de bu. Az yiyorum fakat zayıflayamıyorum diyen insan sayısı milyonları geçiyor. Hâl böyle olunca farkında olmadan veya bilerek zayıflama eylemi sonlandırılıyor. Az yemenin yanına başta yazığım gibi yemek esnasında 3 defa yarım bardak su içmeyi, 21 defa çiğnemeyi ve en az 5-10 dakika hareketi eklediğimiz zaman kilo verememek mümkün değil.

Ömürlük zayıflamayı, iradeli bir şekilde yaşam biçimi yaptığınızda imrenilen bir vücuda sahip olacaksınız ve bu sizi parmakla gösterilecek duruma getirecek. Harika bir vücut ise sizi özgüvenle dolduracak. Hiçbir yiyecekten korkmayacak, kem gözlerden sakınmayacaksınız.

Yazdıklarımın yanında tabaklardaki yemek miktarına ve gün içinde içilecek suya dikkat etmenizi öneririm. Ne kadar yemek tüketeceğinizi ne kadar su içeceğinizi, kaç öğün besleneceğinizi yazmaya gerek yok, siz zaten bu konuda bilinçlisiniz. Mühim olan tavsiye ettiğim maddeleri uygulayarak vücutta kalıcı hâle gelmiş yağları eritip, dal gibi bir bedene sahip olmak.

Benden bu kadar. Umarım söylediklerim işinize yarar.

Kolaylıklar diler, arzu ettiğiniz kiloyu vermenizi temenni ederim.

 

SAĞLIKÇI YAZAR

HARUN ATALAY                                                    

https://www.atalayharun.com/

https://www.facebook.com/HARUNATALAY19

https://www.instagram.com/harunatalaypisatel/

https://twitter.com/HARUNATALAYY

 
Toplam blog
: 51
: 275
Kayıt tarihi
: 15.02.11
 
 

"OKUMAK VE YAZMAK DÜNYANIN EN GÜZEL DAVRANIŞLARINDAN BİRİDİR" Bu düşünce çerçevesinde hareket etm..