Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Omuz Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Omuz Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?
 

Omuz Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?


Omuz estetiği günümüzde gittikçe yaygınlaşmaya başlayan bir işlem halini almaktadır. Bir insanın omuzlarının belli bir ölçüsü vardır ve bu olması gereken ölçü de bir insanın boyunun 1/4 ü olması gerekmektedir. Omuz genişliği normalden dar olan veya omuz genişliği normalin üstünde olan hastaların tercih ettiği bir estetik operasyonu olan omuz estetiği hastanın durumuna göre yapılmaktadır. Eğer hastanın omuzları arasındaki genişlik olması gerekenden fazla ise o bölgelerdeki fazla yağlar alınarak omuz arası mesafenin daraltılması sağlanmaktadır. Hastanın omuzları arasındaki genişlik normalin altında ise  olması gerekenden daha dar ise doku eklenerek yani doku enjekte edilerek olması gereken genişlik sağlanmaktadır. Omuz estetiği kadın veya erkek herkese uygulanabilen bir ameliyattır. Omuz estetiği sadece omuzlar arası mesafe orantısızlığından değil omuz düşüklüğü veya omuzda oluşan ortopedik sorunlar nedeniyle de yapılmaktadır.

Bu tip problemlere sahip kişiler için ise ameliyat zorunlu bir hal almıştır.
Omuz estetiğinde doku enjekte edilmesinin yanı sıra omuz eğer düşükse daha dik duruma gelmesi için protez de kullanılmaktadır. Yapılan yağ yani doku enjekte işlemi için yağ kök hücresi kullanılmaktadır. Kalıcı bir büyüme için bu enjeksiyon yöntemi oldukça doğru bir yöntemdir. Omuz estetiği bu tür yöntemlerle omzun düşüklüğü düzeltilebilir, omuzlar arası mesafe olması gereken konuma getirilebilir. Herhangi bir ciddi sağlık problemi olmayan yani kalp yetmezliği gibi bir sağlık sorunu olmayan sağlıklı her kişiye bu estetik operasyon kolaylıkla yapılabilmektedir. Omuz estetiği ameliyatı ortalama 1 buçuk saat sürmektedir.

Yağ enjeksiyonu yapılacaksa çok ince bir çalışma ile enjeksiyon işlemi yapılmaktadır.
Yağ hücreleri vücut tarafından emilmektedir.

Fakat bu işlemde sadece %10 gibi bir miktarı vücut tarafından emilmektedir. Kalan miktardaki yağ hücreleri de enjekte edilen bölgeye adapte olarak sanki o bölgeye ait yağ dokusu gibi görevlerini yapmaktadırlar. Bu omuz estetiği ameliyatından önce her ameliyat öncesinde olduğu gibi dikkat edilmesi gereken durumlara dikkat edilmesi önemlidir. Kan sulandıran ilaçlar veya antibyotikler ameliyattan bir hafta önce kesilmeli ve alkol sigara gibi zararlı maddeler ortalama 3-4 hafta kadar alınmamalıdır. Omuz estetiği ameliyatından önce bu kurallara uyulduğu takdirde ve iyi bir hekim ile çalışıldıktan sonra oldukça başarılı sonuçlar elde etmek mümkündür.

 

 http://www.drerdemguven.com/omuz-estetigi

 
Toplam blog
: 26
: 167
Kayıt tarihi
: 06.10.17
 
 

Plastik, Rekonstrüktif, Plastik ve El Cerrahisi Uzmanı, Mikrocerrahi Uzmanı ..