Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '19

 
Kategori
Güncel
 

On Years Challenge Tehlikesi

10 Yıl öncesi ve sonrası; 

Peki neyi amaçlıyor sizce bu akım. Yani herhangi bir çıkar için yada araştırma için yapılıp yapılmadığını biliyormuyuz. Hayır. 

Merak ettik mi ? Tabii ki hayır.

Peki Sosyal Medya da konum bilgileri, yerini bildir tarzı vb. bilgiler sizce ne işe yarıyor. kimsenin bu konu hakkında tam ve sağlam bilgisi varmı ? Yok tabii ki. Sadece kullanıyoruz.

Yapmayın, her akımı kullanmayın derim.

New York Üniversitesi Stern İşletme Fakültesinde görevli Prof.Dr.Amy Webb,  bu hareketin yapay zekanın öğrenmesi için harika bir fırsat olduğunu, Facebook'un sistemlerinin, en küçük değişiklikleri algılayacak şekilde daha farklı tasarlamasına yardımcı olacağını ve kullanıcılardaki küçük değişimleri algılayacak şekilde değiştireceğini yazdı.

Wired teknoloji haberleri yazarlarından Kate O'Neill ise, 10 yıl öncesi ve sonrasını yan yana gösteren fotoğrafların, insnaların yıllar içindeki değişimlerini yakalayan bir teknoloji için çok kullanışlı olduğunu makalesinde dile getirdi.

Tabii Facebook, kullanıcıları ve fotoğraf çektirdikleri kişileri tanımak için yıllardır yüz tanıma sistemi kullanıyor. Bunu da bir ayrıntı olarak belirtelim.

Yüz tanıam sistemi, konum belirleme ve yerini bildir gibi uygulamalar, göründüğü gibi hiç ama hiç masum olmayabilirler.

 

 
Toplam blog
: 46
: 54
Kayıt tarihi
: 31.12.18
 
 

İnsanlar yaşamları boyunca bir çok şeylerle karşılarşırlar ve bunları nasıl yöneteceğini bazen çözü..