Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

Önce ahlak mı dediniz?

Ahlakınızı satabiliyorsanız televizyon dizilerini rahatça seyredebilirsiniz. Modern yaşam veya çağdaş düşünce adı altında  lanse edilen tv proğramlarını seyretmek  gerçekten cesaret işi haline geldi.

Büyük televizyon kanallarının karşısına ailece oturmak bazı değerlerimizi terketmekle eş anlamlı. Geleneklerimize, inanışlarımıza tamamen ters yayınların birbiri ardına sıralanması toplumu nerdeyse dizi manyağı haline getirme yarışında. Normal yaşamda ilgi görmeyen olaylar akışı dizilerde  seyredilir olması da manidar.

Akşam aile yaşam düzenleri bile dizilere göre yapılmakta. Ona göre misafir kabul edilmekte, ona göre davete gidilmekte. Sohbetlerin konusu dizi dedikoduları olmakta.Nerdeyse hayallerimiz dizilere entegre edilecek.

Elerinden silah düşmeyen insan tipleri çocuklarımızı saldırgan hale getirmesinde önemli rol oynadı. Nerdeyse her sokakta mafyacıklar türedi. Meselelerin çözümü silahla yapılır mı? Hayır ama lanse ediliş şekli böyle. Şirket sahipleri dahi rakiplerini sokaktan buldukları  silahlı  zorbaları devreye sokarak  altetmeye çalışıyorlar. Silah zoruyla insanların kaçırılması, fidye istenmesi, ihalelerden uzaklaştırma,kanunların önüne geçerek satın alınan  emniyetçiler, köstebekler... Tamamında silah var.

Omuzu düşük, yürüyüşü farklı oyuncular neyi temsi ediyorlar, bilen yok. Güç ve kudretin yasa dışı yollarla inşaası kimin işine gelir veya geliyor, anlamakta zorlanıyoruz. Toprak ağası kan döküyor, bombalıyor, yakıyor, yıkıyor. Polis takipte bir türlü yakalayamıyor. Ağanın uşağı Türkiye' nin her yerinde polisten önde. Korkmuyor, korku salıyor. Yunanistan' a gidiyor, Suriye' ye gidiyor. Adamlar her yerde imparator. Paranın ve silahın gücü, şiddetin kazanımının getirisini toplum fertleri nasıl okuyorsa beline de silahı öyle sokuyor.

Kadın erkek ilişkileri içimizi o kadar bulandırıyor ki kusmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Evlilik dışı ilişkiler, yatak sahneleri, öğrencilerin cinsel  birliktelikleri, ayaklar altına alınmış gururları, babası belli bile olmayan çocuları doğurmak isteyen kadınlar... Para kazanmanın  vucudunu satarak veya cinselliği ön plana çıkararak daha kolay olduğunun işlenmesi...  Baldıyla yatıp kalkanlar. kocasını kocasının arkadaşıyla aldatanlar... Para ve lüks yaşama  ahlakızca yaşayarak ulaşanlar... İçki ve kumar yaşamın bir parçası. Birbirinden habersiz aile bireyleri birbirlerini karakolda, hastanede, esrar-eroin partilerinde bulabilmekte. Kumar masalarında kadın figüranlar da cabası.

Reyting uğruna  tecavüz sahnelerinin sıkca tekrarlanması hoş görüntüler değil. Dizilerin haber kanallarında reklamların yapılması başka bir kepazelik örnrneği. Dizideki kötü imajı oynayan oyuncuların yolda yürürken hakarete uğramları, dövülmeye yeltenilmiş olması toplum yapısını anlamaya yetmiyor mu?

Son yıllarda iyice ortaya çıkan batı kültürünün baskısından kurtulmak için çabayı ne devlet  ne de halk yeteri kadar gösteremedi. Aile kurumunun parçalanması toplumun parçalanmasının temelini teşkil etmektedir.

Su üstünde dolaşan bir kültür oluşturmak yüzme bilmeyen insana benzer. Batar çıkar, batar çıkar, sonunda çırpınak ölür. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..