Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '12

 
Kategori
TV Programları
 

Önce Bülent Ersoy; şimdi Acun Ilıcalı... Onun adı Nur Cennet...

Önce Bülent Ersoy; şimdi Acun Ilıcalı... Onun adı Nur Cennet...
 

Nur Cennet uslubuyle Acun ılıcalı ve Juri üyelerinin tepkisine yol açtı


Her hafta beğeniyle izlenen O Ses Türkiye'de bu hafta yayınlanan bölümünde ilginç anlar yaşandı. Yarışmada Kızıl mavi şarkısını seslendirerek iki Juri üyesinin dönmesini sağlayan Nur Cennet Uçar konuşma tarzıyla juri üyelerinin ve Acun ılıcalının tepkisi ile karşılaştı.

Bu hafta yayınlanan O Ses Türkiye yarışmasında herşey normal giderken Nur Cennet Uçar adlı yarışmacının Kızıl mavi adlı şarkıyı seslendirdikten sonraki konuşma tarzı yarışmaya damga vurdu. Nur Cennet'in performasına Murat Boz ve Hadise dönmüştü. Performansı biter biter bitmez gülerek '' bahsi kaybettim iki kişi döndü'' demesiyle juri üyeleri önce küçük bir şok yaşadı. Şoku ilk atlatan juri üyesi olan Mustafa Sandal yarışmacıya '' Sen şuan 2 tane juri üyesinin sana döndüğüne mutlu değil, bahsi kaybettiğine mi mutsuzsun'' diye sorması üzerine Nur Cennet'in yine gülerek '' Evet'' demesiyle juri tekrar şoka girmiş oldu. Daha sonra yarışmacının durup dururken '' merhaba, naber?'' demesiyle devam eden gülmesi karşısında Murat Boz'un ''istersen bir daha dönelim'' demesine yine gülerek '' Ya lütfen bir kere daha dönün ya'' diye konuşması yarışmacının juriyi ti ye aldığı izlenimini yaratmıştı bile.

Bunu sezinleyen ve O Ses Türkiye yarışmasında genelde geri planda kalmayı tercih eden Acun Ilıcalı hemen devreye girdi. Yarışmacıya kendisi ile ilgili soru soran Acun daha sonra ''senin soyadında güzelmiş? Nur Cennet Uçar'' demesi üzerine yarışmacı ''Uçarım, Uçarım'' diye cevap vererek lakayt tavırlarına devam etti. Sohbet devam ederken yarışmacının Hülya Avşara '' Ama ben senin dönmeni istiyordum sen harikasın'' demesi bardağı taşıran son damla oldu. Bunun üzerine Acun yarışmacıya imalı bir şekilde '' Eğitim ne?'' diye sordu. Sonrasında da '' Genelde yarışmacılar juri ile siz diye konuşuyor burda'' diye Nur Cennet'e serzenişte bulundu. Bunun üzerine stüdyodakiler Acun Acun diye tampo tutmaya başladı. Daha sonra Acun ile Nur Cennet arasında uslup tartışması ortaya çıktı. Acun'un Nur Cennet'in juri üylerine ''sen'' diye hitap etmesine kızarken ona da kendisinin ''sen'' diye hitap etmesi de gözlerden kaçmadı. Bu tartışmadan sonra Acun'un juri üyelerine dönerek '' Buyurun kim takımına almak istiyorsa... Hayırlı olsun'' demesi üzerine Nur Cennet'in '' Kim döndü ki ya '' diye konuşması juri üyelerinin moralinin iyice bozulmasını sağladı. Önce Mustafa Sandal Nur Cennet gibi '' Kim Döndü ki  ya'' dedi. Ardından da Hadise '' Bence çok yalnış konuşuyosun ama.. Saygısızlık var bize karşı'' demesi üzerine Acun Ilıcalı '' Daha fazla uzatmayalım. Sana teşekkür ederiz. Alkışlarla seni uğuzluyoruz'' diyerek yarışmacıyı diskalifiye etmiş oldu.

Sanal Alem 2'ye bölündü

O Ses Türkiye'de Acun Ilıcalı'nın Nur Cennet adlı yarışmacıyı uslubundan dolayı diskalifiye etmesi sanal alemde büyük yankı buldu. Acun Twiter'da dünyada TT olurken sanal alemde de insanlar 2'ye bölündü. 

Bir kısım Acun'un reyting uğruna Nur Cenneti kovduğunu savunuyor. Bu yüzden Acun'un o görüntüleri yayınlaması gerektiğini düşünüyor. Nur Cennet'in '' sen '' diye jurilere konuşmasına karşın Acun'un da yarışmacıyla konuşurken ''sen''li cümleler kullandığına dikkat çekiyorlar. 

Diğer kısım ise; Acun'un Nur Cennet'in lakayıt tavırlarına karşın diskalifiye etmekle haklı olduğunu düşünüyor. Bu görüntüleri yayınlamaktada haklı olduğunu savunanlar; eğer yayınlamazsa Nur Cennet'in diskalifiye ile ilgili '' kazandım hakkımı yediler'' diye bileceğini savunuyorlar.

Nur Cennet Bülent Ersoy ile de tartışmış

O Ses Türkiye yarışmasında juri üyelerine takındığı uslup nedeniyle diskalifiye olarak haftaya damga vuran yarışmacı Nur Cennet 2006 yılında da Bülent Ersoy ve Armağan Çağlayan'ın jüri üyesi olduğu Pop Star Alaturka yarışmasına katılmıştı.

O zamanlar henüz 17 yaşında olan yarışmacı Bülent Ersoy ile de tartışmıştı. Nur Cennet'in daha önce çekilen rapörtajında '' ben çok hoppayım, çok uçarıyım'' demesi üzerine tepki göstermişti. Nur Cennet'in Türk Musikisine uygun bir eleman olduğunu düşünmediğini dile getirmişti. Kendisinin de sahneye küçük yaşlarda çıktığını söyleyen Bülent Ersoy; Nur Cennet'e hitaben '' hayatımın hiç bir döneminde hoppa olmadım'' diyerek tepki göstermişti. Ayrıca orkestrayı yöneten hocasınında sözünü dinlemediğini vurgulamıştı.  Bunun üzerine Nur Cennet '' ben güzel söylediğime inanıyorum diye Bülent Ersoy'a tepki göstermişti. Bunun üzerine Bülent Ersoy '' siz kendi kararınızı kendiniz veriyorsanız bize halt etmek düşer'' diye sinirlenmişti.

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..