Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Önce değişim sonra gelişim

Önce değişim sonra gelişim
 

Gelişim değişimle başlar. Kalıplaşmış sıkıntılarımız, sürekli yapmayı alışkanlık haline getirdiğimiz yanlışlarımız. Alışkanlıklarımıza öylesine bağlıyız ki; edindiğimiz her yeni huy karakterimizden ve bizden ayrılmaz bir parça oluyor. Çoğumuz mutsuz ve çaresiziz. Çözüm yolu bulamıyor, keşkeler ile boğuşuyor, neden – ne için ler e kulaç atıyoruz. Aslında içsel huzuru sağlasak, diğer alanlarda başarı sağlayacağımız kesin. İçsel huzurdan kastım; sürekli geçmişin pençesinde kalmak, olmayacak şeylere bel bağlamak, kendine ve karşındakine ikinci bir seçenek sunamamak, hayatın olumsuz getirileri içersinde takılıp kalmak yerine tam tersini yapıyor olabilmek. Kadere veya diğer tabiri ile akışına bırakabilmek. 

 

Düşündüğümüzde mutsuz olmaya neden o kadar çok şey var ki… Herkes bir sürü nedenle mutsuz olabilir. Oluyor da zaten. Hayatı sevmek aslında sorunların çözümü. Yaşadığın hayat ile dost olmaya bakacaksın. İyi geçinmenin yollarını arayacaksın. Bulunduğun konumun kıymetini bilecek, daha iyisi için çaba gösterecek sonrasını akışına bırakacaksın. Kişisel gelişim kitapları her zaman faydalı olduğuna inandığım konuları ele alır. Her ay kişisel gelişime ait üç adet kitap okumanın faydalı olacağını duymuştum. Birçok yazar bu konu ile alakalı seminerlerde düzenliyor. Okuduklarımdan derlediğim ve kendime hayat felsefesi edinmeye çalıştığım birkaç madde herkese faydalı olabilecek cinsten. 

 

· Tanıdığın en olumlu insan kendin ol 

· İçten ve samimi ol (sesin titrese bile) her zaman doğruları söylemekten çekinme 

· Zamanında olman gereken yerde ol, geç kalma 

· Lütfen demeyi ve teşekkür etmeyi ihmal etme 

· Yapabileceklerinin altında söz ver, fazlasını yap 

· İnsanları onları ilk gördüğün halinden daha iyi konumda bırak 

· Arkadaş canlısı ve şefkatli ol 

· Birinci sınıf bir dinleyici ol 

· Diğer insanlara karşı tutkulu bir şekilde ilgili ol 

· Yüzünden gülümseme eksik olmasın 

· Her gün uyandığında ilk önce sahip olduklarını düşün ve bunlar için teşekkür et 

· Hatta uyandığından bir saat daha erken uyanabilmeyi felsefe edin 

· O senin kutsal zamanın. Güne bir saat erken başla ve o süreyi kendini mutlu etmekle geçir 

· Hayatında olmasını arzu ettiğin şeylere yoğunlaş 

· Hedeflerin kesin ve belli olsun 

· Yapman gereken en zor işi sabahın ilk saatlerine bırak 

· Kendini olmak istediğin yerde hayal et ve olmuşsun gibi davranmaya başla 

· Ve en önemlisi beklide benim için en önemlisi öldüğünde nasıl anılmak istediğini düşün ve gerçekte öyle anılacak bir insan olarak ne yaptığını sorgula 

· Sevdiklerinle kaliteli vakit geçir, onları tanı, aile kavramına önem ver 

· İnançlı ol inatçı değil! Ulaşmak istediğin her şeye ulaşacağına ve kendine inan… 

 

Yapıp pişman olduklarımızdan ders alıp, tekrar denemek için yeterli cesarete sahip olmalıyız beklide. Bazı yanlışları fark edip, tekrar eksiksiz başlamak mümkün. Başarısızlıklarımızda bizim birer parçamız. Kendimizi yapamadıklarımızla beraber sevip kabullendiğimizde, içimizde açtığımız olumlu güç sayesinde attığımız her yeni adımda başarılı olacağımıza inanıyorum. Bugün fikirlerine danışmaktan, yazılarını okumaktan büyük keyif aldığımız, idol olarak görüp örnek aldığımız bilge ruha sahip insanların geçmiş hikayelerini dinleyin, araştırın ve hatta bunları da örnek alın. 

 

Yaşadıklarımızdan bazılarını da olduğu gibi kabul etmekten başka çaremiz yok. Emin olun ki; olmadığı için içinize acı veren her ne varsa hayatın size planladığı başka bir güzellik olduğu içindir. Saygı duyun! Önce kendinize, sonra çevrenize. 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..