Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Önce göz çevresi yaşlanıyor

Önce göz çevresi yaşlanıyor
 

Göz çevresi estetiği gençleştiriyor!


Göz kenarlarında kazayağı denilen gülme kırışıkları, üst göz kapağı sarkıklığı, kaş düşüklüğü, göz altı torbası ve morlukları göz çevresinde bulunan en yaygın estetik sorunlar arasındadır. Aşırı mimik kullanımı ve zamanla ciltteki nem ile elastikiyet kaybı cildin kırışarak yaşlanmasına neden olur. En ince ve hassas cilt tabakasına sahip olan göz çevresi ise en erken deforme olan bölgedir. Göz kenarlarında aşırı gülme hareketi nedeni ile oluşan kaz ayakları, kaş arasındaki çatık kaş kırışıklıkları gibi estetik sorunlar minimal dolgu ve botoks enjeksiyonu tekniği ile doğal bir görünüme kavuşturulabiliyor. Kırışıklar giderilerek kaş arasındaki çatık ifade yok ediliyor. Kişi sinirli ifadeden ve olduğundan daha yaşlı görünmekten kurtarılabiliyor.

Göz çevresi estetik kusurları özellikle orta yaş grubundaki insanların en rahatsız olduğu estetik sorunların başında geliyor. Göz çevresi sorunları ameliyatsız teknikler ile 15 dakika içinde tedavi edilebiliyor. Göz çevresi estetiği kişinin daha genç, daha enerjik ve daha estetik görünmesine yardımcı olur. Operasyonun doğal görünmesi için minimal dozlar uygulanır. Bu sayede yüzün genel hareket kabiliyeti mümkün olduğunca korunur.

Göz kapağı sorunların dolgu estetiği…

Göz kapaklarındaki estetik sorunlar yaşlanma, bazı tıbbi rahatsızlıklar, yaşam tarzı, stres ve kalıtımsal özellikler bulunmaktadır. Bu sebeplerden bazıları ya da birkaçı birden gözaltında çökme, torba ve renk değişikliklerine neden olabilir. Işık dolgusu, gözkapaklarında ortaya çıkan estetik sorunların tedavisinde kullanılan ameliyatsız estetik yöntemlerinden biridir. Göz altındaki mor görünüme neden olan çukurları ve torbaları tedavi edip aydınlık bir görünüm sağladığı için ışık dolgusu olarak adlandırılır. Üst göz kapağındaki sarkma, içe çökme ve boşluklar için de dolgu enjeksiyonu kullanılmaktadır. Işık dolgusunun içeriğinde aminoasit, hyaluronik asit, antioksidan, mineral ve vitamin olan özel bir jel kullanılır. Kullanılan bu jel dokuların ve hücrelerin yeniden yapılanmasını sağladığı için gözaltlarında ve çevresinde parlaklık oluşmasını sağlar.

Unutmayın ki dolgu enjeksiyonları sadece deneyimli cerrahlar tarafından uygulanmalıdır. Tedavinin başarılı olabilmesi için, enjeksiyon uygulanacak noktaların doğru bir şekilde belirlenmesi gerekir. Ayrıca uygulanması gereken dozun hesaplanması da doğal görünüm için çok önemlidir. İhtiyacınız olan enjeksiyon sayısı, yüz hatlarınız ve kırışıklıklarınızın durumu gibi birden fazla faktöre bağlıdır.  Enjeksiyondan sonra iyileşme süresine ihtiyaç olmaz. Dolgu enjeksiyonun sonuçları hemen, botoks enjeksiyonunun etkileri ise birkaç gün sonra ortaya çıkar.  Etkisinin devam etmesi için enjeksiyonun yılda iki defa tekrarlanması gerekir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..