Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Önce insan..

Önce insan..
 

Hükümet ilk defa IMF' siz bütce hazırlığına başladığını açıkladı..
Ne güzel bir haber değil mi.?
İlk okunduğunda pek inandırıcı gibi gelmiyor insana..Otuz yıl'a yakın bir zamanda IMF dürtüleriyle ekonomik program yürüten ülke, nasıl oluyor da bu yıl ilk defa IMF' siz pogram hazırlayabiliyor.?

2002 seçimlerinden bu yana para birimimizden altı sıfır atılmasıyla ekonomideki eflasyon'un önleneceği sinyali verilmiştı.
Dolısıyla bugün IMF' siz yapılmasına başlanan bütçe hazırlıklarının mevcut hükümet'in başarısı yok denilemez..
Ancak, bu IMF' li program, uzun soluklu bir programdı..
Tıpkı Brezilya dizileri gibi..

12 Eylül sonrası ülkede açılan yeni sayfa ile birlikte IMF hep kanımızda oldu..
Dolaştı durdu damarlarımızda..
Böylelikle ülke, 12 Eylül öncesi ve sonrası diye iki değerle değerlendirilmeye başlandı..
IMF' li ülkede, sistemin işleyişi, her gelişmekte olan ülkelerde de görüldüğü gibi, ülkemizde de tıpkı hanedanlar, sultanlar gibi yeni zenginler ortaya çıktı..
Yeni zengin kitleler, devlet'in otorite ve sistem boşluğundan yararlanılarak çeşitli dizboyu yolsuzluklar yaparak ülke kasalarını boşaltmışlar, boşalan kasayı tekrar doldurmak için dar gelirli esnaf vergileri soluğuyla yetinemeyip IMF den kredi alınmaya başlanmış ve alınan kredi ve faizleriyle ülkemizi ekonomik alanda adeta hacizli ülke konumuna getirmiştir..

IMF, ülkemizin feodal yapısından yararlanarak dönem dönem ekonomik kriz'e sokmayı becermiş ve her ekonomik krizlerde yardımlaşma kültürümüzün artı etkileriyle krizleri aşmış ve şimdilerde de yardımlaşma sürecinin dolduğunu gören IMF, her bireyin kendisine ait kredi kartlarıyla boğmaya çalışmaktadır..

Öte yandan IMF' nin ülkemize yeni formül'ü, günümüze dek uygulamış olduğu kayıt dışı ekonomik sistemden yararlanmayı durdurup, kayıt altı ekonomi işleyişiyle sömürmesine devam edecektir..

Maliye bu konuda faturaları bilgisayar sistemine aktarılarak vergi kaçakcılığını önleyecek tedbirleri almak için harekete geçmiş durumda.
Ayrıca vergi gelirlerini de bundan böyle bankalar aracılığıyla, internet aracılığıyla yapılacağını ve çalışmaların kısa sürede sonuçlanacağını duyurmuştur.

İşte tam burada artık IMF tarafından sömürülmemek adına, ülkenin sağlıklı geleceği için güçlü bir irade gerekiyor..
Bu iradenin sahibi, hangi partili liderin olması önem taşımıyor..

Eğer ülkenin yeni sayfasında iyi gelişmeler yazabilecekse sayın Erdoğan yoluna devam etmeli, yok eğer sayın Baykal veya sayın Bahçeli veya başka bir siyasi lider yazabilecekse onlardan biri ülkenin başına geçmeli..

Yaşamda "önce insan"...

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..