Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '16

     
    Kategori
    Felsefe
     

    Önce kendini sonra hayatını değiştir!

    Önce kendini sonra hayatını değiştir!
     

    Hayata geç kalmamak için hareket geç...


    İnsan alışılmışın dışında yaşamaya çekinir olmuş. Pahalı lüks mekânlarda takılınca kendini rahatlattığını sanır. Lükse arabalarla son ses müzikle gezip sosyal medya da paylaşınca popüler olduğunu hisseder. Lakin durum böyle değil. Bunların hepsi tamamen gösteriş yani iyi görünme çabasıdır. Sevmeyi bile demode hale getirmişler. Hayatında biri olmadığı için isyan eden de var olduğu için isyan eden de.

    Günümüz ilişkileri, üniversiteyi baz alacak olursak; gelip geçici olma ve partner değiştirme konusunda almış başını gidiyor. Sadakat ve sevgi kelimesini tam anlamıyla kullanılmıyor. O kadar çok partner değiştirir olmuşlar ki, ıslak mendil paketi gibi 1 haftada bitiyor. Fakat bilmedikleri bir gerçek var ki; Gerçekten sevmek hayata bağlar. Adımlarını değişir, gülüşlerin değişir en önemlisi hayatın değişir. Gerçek aşkı bulmak zaman alabilir ama bulunca da sana çok zaman verir. Tabi değerlendirebilirsen.

    Hayatta yapacağın bazı aktiviteler de birlikteliğini kuvvetlendirmen konusunda yararlı olacaktır. Bunun içinde yapacağın sosyal aktivitelerin sana bir şey katması lazım ki asıl olanı hissedebilesin.

    Spor yapmalısın. Hem atletik bir vücut için hem de sağlam bir kafa için. Kendini iyi hissetmen için güneşli bir hafta sonunda parkta yürüyüş yapıp huzur depolamasın. Müzik dinle. Ama öyle popüler olanlarından değil. Nostalji olsun içinde birazda neşe. Sen koşarken şarkılar sana eşlik etsin. Sonra da sen şarkılara..

    Kitap okumalısın. Zihin geliştirici olsun ki yaptığın spordan sonra sana doping katsın. İlla kafelere gitmek istiyorsan kitapevlerine git. Yok, illa kafe olsun diyorsan kafelerin de artık kültür sanat odaları var. Kahveni yudumlarken kitabını okuduğun ve sözüm ona sosyalleştiğin mekânlar var. İlla lüks mekânlarda takılacağım diyorsan buralar senin için. Bundan daha lüksü ne olabilir ki. Nazım Hikmetlerin, Ömer Hayyamların, Sabahattin Alilerin, Aziz Nesinlerin ve daha birçok yazarın yanında kahveni yudumlamak seni oldukça popüler yapacaktır. Fotoğrafını çekmek için ve kapak fotoğrafı güzel diye kitap alma. Gerçekten oku. Günde 20 dakikalığına sosyal medyadan ayrı kalmak, orada gereksiz yere zaman geçirmenden daha çok şey katacaktır sana.

    Hala huzur bulamadıysan ve bu yaptıkların sana bir şey katmadığını düşünüyorsan; tiyatro seni oturduğun yerden sanatın, kültürün yahut tarihin kollarına bırakacaktır. İmkânın yoktur ne bileyim ünlü tiyatrocuların gösterilerine gidemiyorsan devlet tiyatroları var. Günümüzde pek çok ünlü oyuncu da Devlet Tiyatroları sayesinde bir üne kavuşmuştur. Elinizde fırsat varken şimdiki başarısıyla gelecekte önemli yerlerde olacak tiyatrocuları izlemeyi kaçırmayın.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 79
    Kayıt tarihi
    : 04.03.16
     
     

    Serbest gazeteci.. ..