Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '09

 
Kategori
Tarih
 

Öncü Altkültürler ve Neo-Globalizm ile ilintileri

Yukarıdaki altkültürün aşağıdaki altkültürlere yaklaşımları ve etkileri puanlanmıştır: Eksi 5 en olumsuz, 0 nötr, artı 5 en olumlu yaklaşım ve etki demektir.

1. Bilgisayarcılık +5

2. Genetikçilik +4

3. Nanoteknoloji +5

4. Ölümsüzlükçülük 0 ama eksi de olabilir

5. Robotçuluk +1 ama eksi de olabilir

6. Siberuzaycılık 0 ama eksi de olabilir

7. Siborgculuk +2

8. Uzaycılık 0 ama eksi de olabilir

9. Yapay Zekacılık +1

Bilgisayarcılık, internet ve cep telefonu eşlenikliği ile maksimum düzeyde. Dünya’daki bilgisayarlı cep telefonu sayısı, 7 milyar nüfusu 21 milyar cep telefonu olana kadar sürer. İnternet çöküşleri arada dipler yaratır.

Genetikçiliğin geleceği belirsiz durumda. Dünya’da GDO kullanımını yasaklayan ülkeler artıyor. Tarım verimini arttırma konusunda birbiriyle çelişen bilimsel raporlar var.

BM ve Papa(lık), son 10 yıldın mümkün olan ölümsüzlüğe yasak koymuş durumda. Bu yasak tümüyle aşılabilene dek, diyelim 20-25 yıl daha ölümsüzlüğün önü kapalı kalır.

Neo-globalizm ve neo-liberalizm interneti denetlemek için gereken herşeyi yaptı ve % 25 oranında başardı da. Geri kalan oranın direnip direnemeyeceği henüz kesin değil.

Uzayıcılık en büyük ÇUŞ’ların ilgisini 50 yıldır çekememiş durumda. Bu konudaki özel sektövr girişimcileri hep küçük ölçekli, milyar dolar düzeyinde uzaya yatırım yapacak dolar milyarderi henüz ortada yok.

İnsan psikolojisi, bilgisayarın zekasının insan zekasını çoktan geçtiğini bir türlü kabullenemiyor. Buna durumdan kar edecek dolar milyarderleri de dahil.

Dipnot: 1980’lerin başından beridir, 3. kuşaktır dayatılan neo-liberalizm ve neo-globalizm dalgası, aslında öncü altkültürlere tümüyle karşı, çünkü onların toplumu başkalaştırmasına tümüyle karşı. Başkalaşmış bir dünya toplumu onlar tarafından tümüyle yönetilemez olacaktır. Öncü kültürlerin kendilerine karşı olan global ideolojilere karşıki tavrı, finansal zorunluluk bahanesine dayanıyor. Öncü kültürler, gerçek bir toplumsal savaşım veya başkaldırı yaratma peşinde değil.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..