Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '12

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Önder Aydın Gaziantep Sanko Sanat Galerisi'nde

Önder Aydın Gaziantep Sanko Sanat Galerisi'nde
 

Önder Aydın'nın Çingene Kızı adlı eseri TÜYB 120x70 cm


Önder Aydın'ın "Çingene Kız"ı Gaziantep'te görücüye çıktı

 

Önder Aydın Gaziantep Sanko Sanat galerisi'nde izleyici ile buluşuyor


Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Önder Aydın'ın Gaziantep Sanko Sanat Galerisi'nde açılan ve 13 Nisan -10 Mayıs 2012 tarihleri arasında sürecek olan sergisi  büyük ilgi gördü.
 
Açılışta Sanko Holding Yönetim Kurulu ve Gaziantep Sanayi Odası Başakanı Adil Konukoğlu ve  eşleri, Gaziantep İl Kültür Müdürü,Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi Müdürü, Kaymakamlar,Sanko Holding üst düzey yöneticileri ve Gaziantep halkı ile Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve Üniversite  öğretim üyeleri  hazır bulundular.
 
Resim sanatçısı ve sanat eğitimcisi Önder Aydın sergide yer alan resimleriyle ilgili olarak Şunları söyledi. Temel yapısı olan Anadolu Uygarlıkları ve özel olarak da mozaikler büyük bir ilgi gördü. Ama asıl büyük ilgi ise tuvalde yüzü tamamlanmış olan "Çingene Mozaiğine"idi.Çünkü Çingene Mozaiği'nin aslı yarım bir yüz ile aynı kentin Mozaik Müzesi'nde bulunmaktaydı. Orijinalinde üst dudakta son bulan yüz, benim sergimde boynu dahil olarak bitirilmiş bir görüntü ile izleyicilere bakıyordu. Aslına son derece yakın bir oranla  görünüm sergileyen portre heyecan yarattı. Bu portre 1800 yıl sonra tamamlanmış olarak gün yüzüne çıkmış oldu. Güncel bir deyişle Çingene Mozaiği'ne yüz nakli yapmış oldum. Bu yolla artık tüm yarım mozaikler tamamlanabilir. Ressamlar eksik mozaiklerin tamamlanmasında yol gösterici olabilir. Bunun olabilirliğine ilişkin ilk örneği vermiş oldum. Bu yöntem Türkiye'de ve Dünyada bir ilktir. Umarım ilgililer bunun anlamını ve değerini bilirler.
 
Ayrıca serginin gerçekleşmesinde Sanko Holding'in çok önemli ekonomik desteği oldu. Bir sanatçıya verilebilecek tüm desteği sağladı ve sanatçı olmamın  tüm ayrıcalığını  da hissetmeme yol açtı. Sanko Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Sayın Adil Konukoğlu çok yakın bir ilgi ve destek içinde oldu. Sanko Sanat Galerisi'nin Sanat Danışmanı Aslı Özen de  bu serginin Gaziantep'te açılmasının baş mimarı oldu. Bu olağan üstü ilgi çok mutlu olmamı sağladığı gibi, bir sanayi kenti olan Gaziantep'in de sanata ne kadar yakın ve ilgili olduğunun önemli bir göstergesi gibiydi.Tüm sanatçı dostlarımı bu kentte sergi açmaya davet ediyorum.
Gaziantep'e selam olsun... diyerek sözlerini tamamladı.
 
Evrensel Türk Resmi’nin kendi kimliğini yaratmasında Anadolu Uygarlıkları’nın temel alınması gerektiğine inanan ve Türk sanatçısının parmak izi bu topraklardaki on bin yıllık “Görsel Tarih”tir diyen Aydın'ın çalışmaları 10 Mayıs 2012 tarihine kadar izleyiciyle buluşmaya devam edecek.
 
 
Toplam blog
: 78
: 1725
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

1947 yılında Mazıdağı'nda doğdu. İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra; İstanbul A..