Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '13

 
Kategori
Kitap
 

Önemli sorunlar dururken önemsiz sorunları halletmek

Önemli sorunlar dururken önemsiz sorunları halletmek
 

Hayatınızı organize etmeniz için Stephen Covey’in First Things First ( önemli işlere öncelik ) kitabını önemle tavsiye ederim.


Adamın biri yolda otomobili ile giderken otomobili aniden durmuş. Adam ne kadar uğraştıysa motor çalışmamış. Yolun kenarına zorla arabasını çekmiş ve acil yardım servisine telefon etmiş. Tamirciler gelince : “Ben şu kafede bir kahve içeceğim siz tamir bitince bana telefon edin” demiş. Tamirciler tamam demişler. Yarım saat sonra : “Arabanız tamir oldu beyfendi” diye telefon etmişler. Adam otomobilinin başına gelince arızanın ne olduğunu dahi sormadan kendisine uzatılan faturayı ödemiş. Motoru çalıştırmış ve teşekkür etmiş ve tamirciler gitmişler. Adam arabası ile tekrar yola koyulmuş ve sorun halloldu diye sevinirken motor tekrar durmuş. Adam birkaç defa deneyip tekrar çalıştıramadıktan sonra servise tekrar telefon edip aynı tamircilere motorun tekrar durup çalışmadığını söylemiş. Telefondaki tamirci: “Geldiğimizde cam sileceğinizin kırık olduğunu gördük, onu değiştirdik, arabanız hala çalışmıyor mu ?“ diye cevap vermiş.

Bazılarımız bazen hayatımızda bizi geri tutan önemli sorunları halletmek yerine pek te etkisi olmayan küçük sorunlarımızı halledip avunuyoruz. Sonra da “neden hala işler yolunda gitmiyor ?” diye şikayet ediyoruz. Stephen Covey’in First Things First (Önemli işlere öncelik) kitabını önemle tavsiye ederim.

Rasih Bensan 8 Ocak 2013

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..