Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '15

 
Kategori
Mesleki Eğitim
 

Onlar, İzmir'de, M.Kemal Atatürk'ün yolunda, bilimin ışığında hemşire oldular

Onlar, İzmir'de, M.Kemal Atatürk'ün yolunda, bilimin ışığında hemşire oldular
 

          9 Eylül’ün bu Ege’de ve de İzmir’de bir adı var. Bu adı kimse koymadı, hiçbir kimse veya zümre gelip de “ Al, bu ad senin, olsun.” Demedi. İşte o ad, Kurtuluş Savaşı sonrası bir bilek gücünün, bir  zafere inanmış ordunun, Mustafa Kemalin, bir inancın ortaya attığı bir idol olarak ruhlarda, dimağlarda şekillenerek bu günlere gelindi. Bizleri bir abide gibi de sararak, bir zaferin simgesi yaptı bu 9 Eylül.

         9 Eylüller, her zaman için yaratılabilecektir bundan sonra. Bu yolu bize Mustafa Kemal öğretti. İşte bu yüzden 9 Eylül dediniz mi, orada duracaksınız. Durmadınız mı, arkasından bağrılır “ Kandıralı, sen de dur”

         Hep Mustafa Kemalin askerleriydik, hep Mustafa Kemalin askerleriyiz artık. Bu askerlik, içimizdeki ve dışımızdaki düşmanlara, içimizdeki İrlandalılara karşı bir  ebedi ve ilahi bir savaş çığlığıdır icabında.

         Güzelim 9 Eylül Üniversitesi, güzelim mezunlarını, bu haleti ruhiye içinde  verdi dün Sabancı Kültür Merkezinde. Veliler öğrenciler,  Rektör ve dekan öğretim görevlileri bir bütün oldular. Türk Bayrağı açtılar sahnede antlarını söyleyerek hep bir ağızdan ve  kelimelere basa basa.

         9 Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-öğretim yılı mezunlarını verdi.

MEZUNİYET GÜNÜ, HEMEN ORACIKTA, SAHNEDEYKEN,  VEDAT ASLAN, ELİNDEKİ KUTUDAN YÜZÜĞÜ ÇIKARARAK ARKADAŞI BADEGÜL POLAT' IN PARMAĞINA TAKTI. BÖYLELİKLE NİŞANLILIKLARINI İLAN ETTİLER VE DE ÇILGINCA ALKIŞLANDILAR. ÇİFTLER, DAKİKALARCA GÖZLERİ YAŞLI SARILI KALDILAR.

 

         “Onlar:

          Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, bilimin ışığında hemşire olmak için çalıştılar. Beş yıl önce başlayan üniversite yolculuğunun sonuna geldiler. Gözlerinde hep bu günün pırıltısı. Yüreklerinde hep bu günün heyecanı, uykusuz gecelerinde hep bu günün hayali vardı. Bu gün artık mezun oluyorlar.”

         Oldular da, diplomaları birer güle sarılı olarak verildi, kucaklandılar. Ve de geleneksel kep fırlatması ile  coşkuların zirvesine çıktılar.

         Başta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Dekanları  Prof. Dr. Samiye Mete olmak üzere mezunlara elleriyle diplomalarını verdiler ve başarı dilediler. Diğer öğretim görevlileri de aynı şekilde tabi.Halil Beyin esprileri, salonda hoş yankılar ve dalgalanmalar yarattı.

        Ve Yrd. Doç Dr. Gülşah Gürol Aslan, hemşirelik andını okuturken, bütün salon ayağa kalktı. “Din, dil, ırk, renk gözetmeksizin hastalara şifa olacaklarına ant içtiler.

          Bu arada salonu dolduran bir kısım velilerin ağladıkları görüldü. Sahnede devamlı bir coşku vardı.  Yaprak Sarıgöl Ordin'i başarılı bir sunucu olarak gördük. Coşkuyu ve uyumu sağladı akıllı yönetimi ile. Program aksamadan aktı gitti.

          Okul birincisi  Neslihan Akyüz, kütüğe geleneksel olarak çivi çaktıktan sonra, her bir öğretim üyesi diplomaları teker teker verdiler öğrencilerine.

         Bu arada hoş bir sürpriz oldu. Sahneye mezunlardan Vedat Aslan çıkarak İrem Derici’nin “ Kalbimin tek sahibisin ”  müziği eşliğinde, aynı okuldan Badegül Polat’a, kaşla göz arası  bir demet çiçek eşliğinde nişan yüzüğü  taktı. Ve salon inledi. Değer genç kızların yanakları al al oldu ve göğüs geçirdikleri görüldü, hülyalara dalanlar oldu.

         Güzel bir mezuniyet töreni izledik. Ciddi, vakur ve geleneksel çizgi bozulmadan.

          Biz de mezunları kutlarız.

OKUL BİRİNCİSİ KÜTÜĞE ÇİVİSİNİ ÇAKARKEN

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..