Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '11

 
Kategori
Kitap
 

Onlar benim kahramanım

Onlar benim kahramanım
 

Övgü ve takdirin yetersiz kaldığı bir yaşam öyküsü. “Onlar Benim Kahramanım” Doğan Cüceloğlu’nun akıcı anlatımıyla, bizi üçlü bir muhabbete davet ediyor. Gültekin Yazgan ve eşi Tülay Yazgan, Doğan Cüceloğlu ile beraber Gültekin Bey’in azim ve başarı dolu yaşam öyküsünü ele alıyor. Gerçekler ve gerçeği kabullenmenin önemi vurgulanırken, hayatın insanlara ansızın sunduğu sıkıntılı durumların ve içerisinden çıkış yollarının neler olduğunu okurken, bir yandan da hayranlık duymadan geçemeyeceksiniz.

Çocuk denecek yaşta görme engelli olan Gültekin Yazgan, avukat ve öğretmendir. Mesleğini hakkıyla icra etmiş, hayata ve insanlara dair değerleri benimsemiş ve benimsetmek için yaptığı çalışmaları bizlere örnek niteliğinde sunmuştur. İlköğretim öğrencisiyken rahatsızlanarak Cerrahpaşa Hastanesi’ne kaldırılır ve çıktığında görme duyusunu kaybetmiştir. Ancak kendisini kimsenin tahmin bile edemeyeceği bir düzeye getirmiş, getirirken de yardımsız ve desteksiz yaşından beklenmeyecek bir olgunlukla hesaplamış hayatını.

Şuan Türkiye’de Görme Engelliler camiasının duayeni olarak biliniyor. Kendisi yazmış olduğu “Kör Uçuş” kitabında hayatını her yönüyle ele alarak, nerden nereye diyebileceğimiz gerçek bir hayat öyküsü sunuyor. Türkiye’de gerçekleştirmeyi planladığı görme engelli insanlar için kütüphane kurma hayalini de tamamlamış ve İzmir’de eşi benzeri bulunmayan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın kurulmasına öncü olmuş.

Gültekin Yazgan için söylenecek o kadar çok şey var ki, ne birkaç cümle ile anlatılabilir, ne de birkaç sayfaya sığdırılabilir. En güzelini Doğan Cüceloğlu düşünmüş ve Yazgan ailesiyle birebir röportajlarla dolu bir kitap yazmış. Ne iyi etmişte bizi onlarla tanıştırmış. Gültekin Yazgan ve eşi hepimizin kahramanı. “Onlar Benim Kahramanım” ise özellikle eğitimcilerin okuması gereken bir kitap.

(…)“1939 NİSAN’ININ ilk günleriydi. İki ayı aşkın bir süredir yattığım Cerrahpaşa Hastanesi’nden taburcu olmuş, annemin kolunda çıkıyordum. Ne var ki, bu çıkış hastaneye gelirken geride bıraktığım yaşantıma dönüş değildi. Allahaısmarladık bile diyemeden ayrıldığım sınıfıma, kitaplarıma, defterlerime ve de aydınlığa geri dönmüyordum. Yarım kalan oracıkta yarım kalmıştı. Yeni bir yola çıkıştı bu: Kör uçuş başlıyordu.”
Bu sözler Gültekin Yazgan‘ın yazdığı “Kör Uçuş” adlı kitabın arka kapağından...

Körlüğü bir engel olarak kabul etmeden, hayatını yeni şartlarına göre tekrardan düzenleyen bir kahraman.

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..