Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Onlar Beşiktaş için kibrit çaktı... Bize ''feda'' kaldı.

Onlar Beşiktaş için kibrit çaktı... Bize ''feda'' kaldı.
 

Feda Tişörtleri Beşiktaş'ın ekonomik krizden kurtulmasının en büyük reçetesiolarak görülüyor.


1976 yılında büyük bir ekonomik kriz yaşayan Beşiktaş 36 yıl sonra yeniden krizde... O dönemler Beşiktaş'ı kurtaran '' Beşiktaş için Kibrit çak'' kampanyası olmuştu. Şimdi ise Feda tişörtleri olacak...

Futbol tarihinin en kapsamlı yardım kampanyası ”Kibrit Çak”, Haziran 1976’da Beşiktaş tarafından düzenlemiştir. 1975-76 sezonunda Beşiktaş, tarihinin en kötü yıllarını yaşamıştı. Sezon boyunca beş kez galip gelip küme düşmekten son maçta kurtulmuştu. Başkan Mehmet Üstünkaya ve Genel Sekreter Cengiz Kop, o dönem İş Bankası Levent Şube Müdürü Kemal Onar’a başvurup, Beşiktaş için bir ‘kibrit çakın’ kampanyası başlatır. Takıma, 14 futbolcu transfer edilmiştir, Kampanya o zamanın parasıyla 3 milyon TL'ye (900 Bin Dolar )ulaşmıştır.

Şimdi Beşiktaş eski başkanı Yıldırım Demirören'in ekonomik yönden Beşiktaş'ı zor durumda bırakması nedeniyle Beşiktaş tam 36 yıl sonra yine bir krizin içinde... Çünkü Beşiktaş adına 240'dan fazla mali yönden açılmış dava var. Kulübün 700 Milyon TL'den fazla borcu olduğu söyleniyor. Ayrıca bu kriz sebebiyle paraları ödenmeyen bir çok futbolcu serbest kalma tehlikesiyle karşı karşıya...

Şimdi Beşiktaşlılar büyük bir sınavda. Beşiktaş yönetiminin bu krizden kurtulmak için 1976'daki projeye benzer bir uygulaması var. Yöneticiler, Şeref Bey’in hayata veda ederken son sözü olan “FEDA” kelimesini tişörtlerde yaşatmayı planlıyor... 30 TL’den satışa çıkarılması planlanan tişörtlerden ilk etapta 200 bin adet basılacak. Amaç kulübe sıcak para akışı sağlamak ve vadesi azalan, aciliyeti olan borçları kapatmak.

Beşiktaş taraftarıyım diyen herkese şimdi çok büyük görev düşüyor. ''En kötü gün bugünse bugünde Beşiktaş'' sözüne layık olabilmek için herkes elini koyabildiğince taşın altına koymalı ve Beşiktaş'ı özellikle 90'lı yılların başındaki eski efsane günlerine döndürmesini sağlamalı.

Ömrünü Beşiktaş’a vakfeden Şeref Bey’in vefat etmeden önceki son sözü olan ‘FEDA’ ifadesinin, zor dönemlerde kenetlenmenin bir göstergesi olarak tişörte dönüştüren Beşiktaş’ın iyi niyetli yönetimine destek olmalı ve her Beşiktaşlıyım diyen bu Feda’ tişörtünden mutlaka almalıdır.

Unutmayalım ki hayatın siyahını yaşadığımız şu günlerde beyaz bir geleceğe ulaşmak FEDAkarlıktan ve kenetlenmeden geçmektedir.

 

Beşiktar taraftarıyım diyen herkese

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..