Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

21 Eylül '08

 
Kategori
Söyleşi
Okunma Sayısı
615
 

Onlar KOCAMAN çocuklar ''AKAR''

Onlar KOCAMAN çocuklar ''AKAR''
 

Sevgili Milliyet Blog Yazarı Dostlarımız,

Bu Pazar gününde Sevgili Akar'la birlikte hepinize merhaba demenin hoşluğunu yaşıyoruz.. Bu arada bizler, ''Onlar KOCAMAN çocuklar'' söyleşimizi Sayın Akar'ın ''Sohbet Ofisinde'' http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=472998 gerçekleştiriyoruz.. Siz değerli dostlarımızı da şu andan itibaren ofisimize beklediğimizi bilmenizi istiyoruz!

Sevgili Akar, ani ve habersiz gelişimize rağmen bizleri ''Sohbet Ofisiniz'de'' kabul ettiğiniz ve ayrıca söyleşeceğimiz için, hepimiz adına size çok teşekkür ediyorum..

1 - Sayın Akar, Huriye Eme'yle komşu olduğunuz dünlere doğru yol alsak ve sizin o günlerinize misafir olsak ve sorsak size, nasıl bir çocuktunuz, bize kısa da olsa o günleri ve anılarınızı anlatır mısınız?

Cevap: Haşarı

2 - Hiç unutamadığınız bir çocukluk anınız var mıdır?

Cevap: Tabii.Ceviz ağacından düşüp kafamı kırdığımı hiç unutmam.

3 - İlk okulda öğrendiğiniz ve severek hatırladığınız bir okul şarkısı var mıdır?

Cevap: Daha dün annemizin.

4 - Çocukluk arkadaşlarınızın arasında ilk aklınıza gelen kimdir?

Cevap: Osman Gür.

5 - Mahalledeki arkadaşlarınızla hangi oyunu daha severek oynardınız?

Cevap: Yakın döğüş oyunları.

6 - Hangi komşunuzu sevgiyle hatırlıyorsunuz?

Cevap: Huriye eme

7 - Çocukken en çok neyi hayal ederdiniz?

Cevap: Astronot olmayı

8 - Çocukken en çok sizi neler korkuturdu?

Cevap: yılanlar

9 - Çocukken okuduğunuz ve etkisinde kaldığınız bir kitap var mıdır?

Cevap: Çalıkuşu.

10 - Çocukluğunuzda gönül hoşluğuyla yaptığınız bir iyilik hatırlıyor musunuz?

Cevap: Yanımızdaki yetiştirme yurdundaki çocuklara bahçeden meyve taşımak.

11 - Büyüklerinizin size tembihlediği en az üç(3) nasihatı saymanızı istesek bunlar neler olabilir?

Cevap:

1 – sorulmadıkça söyleme
2 – her şeyi görme
3- Her şeyi bilme

12 - Ailenizin size getirdiği yasaklardan hangisine daha çok tepki verirdiniz? Neden?

Cevap: Resimli roman okumamı yasaklamışlardı. Kitaplarımın içine koyup okurdum.

13 - Hangi oyuncağınızı özleyerek hatırlıyorsunuz?

Cevap: Sapanımı

14 - Uçmak mı? yürümek mi? yüzmek mi?

Cevap: Yürümek

15 - Küresel ısınmayla mücadele için, bizlere örnek olacak ne gibi alışkanlıklarınız var?

Cevap: Aklıma bir şey gelmedi.

16 - Aile dendiğinde sizin aklınıza ne geliyor?

Cevap: Anne baba ve çocuklar.

17 - Ailece bir araya geldiğinizde (sizin ailenize has) geleneksel olarak yapılan (olmazsa olmaz) hangi yemekler olur o an sofranızda?

Cevap: Çarşamba günleri mangal günümüz, Cumartesi balık günümüzdür. Olmazsa olmaz.

18 - Yapmayı ya da yaşamayı isteyip de gerçekleştiremediğiniz içinizde ukde kalan bir şey var mıdır?

Cevap: Dedim ya astronot olabilmeyi, veya en azından uzayla ilgili bir konuda çalışmayı isterdim.

19 - Hangi mevsimi seversiniz?

Cevap: Yaz

20 - Elinizde olsa gelecek nesillere faydalı olacak neler yapmak istersiniz?

Cevap: Yaşamın sonsuz olduğunu, bilgi edinme ve değerlendirme konularında ellerinden geleni yapmalarını önerirdim.

Sevgili Akar, Bu söyleşi için, Milliyet Blog Ailemiz olarak size çok teşekkür ediyoruz.. Sizi çocukluk günlerinizle de olsa tanımak çok masum ve keyifliydi.. Sizi iyi ki tanıdık. İyi ki buradasınız.. Daima sağlık ve huzur içinde gönlünüzce yaşayınız.. Size mutlu bir yaşam diliyoruız..

''Melekler yüreğinizden öpsün''

Akar'ın Sohbet Ofisi: http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=472998

Söyleşiye katılan dostlarımızın isimleri ve söyleşi linkleri:

Alev Meisel (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81365
Celal Çelik (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90208
Aydın Sevinç(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82411
İlyas Bayram (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84955
Zeynep Gülay Kibaroğlu (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=101023
Ufaklık (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90406
Kwan Yin (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=86021
Aydın Tiryaki (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=79270
Sema Çürük (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92141
Muzaffer Cellek (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=98929
Vakayinüvis ''Gülname Kurtgöz''(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=78875
Ali Gülcü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=87829
Ohannis(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=7960717
Özgün Kaplama (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81520
September1özlem (Özlem Gürlük) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93157
Mehtap Erel(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80828
Talip Bölükbaşı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92950
Metin Özkaya (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84083
Okan Tınmaz(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80033
Coşkun Karabulut (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=85479
Murat Ertaş (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=102648
Ahmet Balcı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88021
Pirmete(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80439
Faruk Sürener (Tarik) (söyleştuk) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82830
Ahmet Yılmaz (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93521
Alaattin Bender (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88520
Yakamoz35 (Murat Gülcek) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100328
Arif Öğütçü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88956
Shalimar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=99406
Savaş Şakar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=91485
Ahmet Üstündağ (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93877
Alyoşa Hülya Gülcek (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=109649
Emoş (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=132072
Akar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=133578
Dilek Ç. (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=144134


Sevgili Dostlarım,

Göstermiş olduğunuz sıcak ilgiye ve de değerli katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum.

Gönül notum:

Eğer aklınıza ve yüreğinize ''neden hep aynı sorular?'' diye, bir soru işareti düşmüşse Kİ
düşünmüşünüzdür mutlaka ''hayat hep aynı'' ama biz canlılar, farklı zamanlarda dünyaya geliyor, farklı duygular hissediyor ve farklı hayatlar yaşıyoruz... Anlıyacağımız, ''Hayatın soruları aynıdır. Çünkü; yanıtları farklıdır. Bizler o farklılıkta saklıyız'' da ondan efendim..

Söyleşi Yönetmeni: Çingen Sabiş.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

"Onlar Kocaman çocuklar" yazı dizinizde bana da yer verdiğiniz için teşekkür ederim. Keşke imkanım olsa tüm blogcu yazar dostlarımı misafir etsem, onlarla sohbet etsem ne güzel olurdu. Bana çocukluk günlerimi tekrar yaşattınız. Sizin şahsınızda her şeyin tüm blogcu dostlarımın gönüllerince olmasını dilerim. Selam saygı ve hürmetler.

akar 
 21.09.2008 17:48
Cevap :
Sevgili Akar, sizi tanımam etmem. Sizde beni öyle. Ama sizi yazdıklarınızdan ve MB'da ki duruşunuzdan bildiğim kadarıyla saydığım bir beyefendi ve dostsunuz.. Demek istediğim, sizin gibi değerli insanlar, beyefendiler her şeyin en iyisine layıklar.. Geçte olsa söyleşebildiğimiz için ben size çok teşekkür ediyorum.. Ayrıca rötar yaptığımız içinde özür diliyorum sevgili dostum. :( Gönlünüzce yaşayınız kimseye mahçup ve muhtaç olmadan.. Sevgim saygımla efendim..  21.09.2008 22:27
 

Astronot yani! Mekiksiz uçuyor!!!!

Ahmet Balcı 
 21.09.2008 17:09
Cevap :
Gerçekten de efendim. Evliya gibi! Belkide görünmeyen kanatları vardır. Ve bizden gizli uçuyordur göklerde.. Hem de mekiksiz :)  21.09.2008 23:01
 

Sen bilmezsin Sabiha Hanım!!! Ben gizlemiştim sohbetimizde!!

Ahmet Balcı 
 21.09.2008 17:07
Cevap :
:))) Şimdi çıktı ortaya gördünüz mü? Ben size çocukluğunuza ait ne varsa açık açık anlatın dememiş miydim? Melekler gizli olan ne varsa ne yapar ne eder çıkarır ortaya.. Teşekkürler Sayın Balcı :)  21.09.2008 22:59
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1986
Toplam yorum
: 5389
Toplam mesaj
: 722
Ort. okunma sayısı
: 4819
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster