Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

14 Aralık '07

 
Kategori
Blog
Okunma Sayısı
2853
 

Onlar KOCAMAN çocuklar ''Mehtap Erel''

Onlar KOCAMAN çocuklar ''Mehtap Erel''
 

Mehtap Erel


Milliyet Blogun söyleşi stüdyosunda telefon çalar..

- Lülülülü lülülü lülülü
- Huriyee telefona bakarmısın canım.. Sabiş abla gecikti garanti o arıyordur..
- Aloo.. Efendim.. Rana hanım henüz gelmediler bir notunuz varsa, gelince sizi arasınlar öyle mi? Tabi efendim iletiriz.. Sizede hayırlı akşamlar..
Aynı anda kapı çalar ve Nuriye kapıya daha yakın olduğu için o yana yönelir ve sessizce mırıldanarak, ''hayret hiç gecikmezdi mutlaka Sabiş abladır.''
- Ding dong ding dong
- Ooo buyurunuz Mehtap Hanımcığım, bizde sizi bekliyorduk şöyle lütfen, söyleşi öncesi dinlenmiş olursunuz..
- Sabiha Hanım yoklar mı?
- Siz yabancı değilsiniz Mehtap Hanımefendi, dün geceden beri kendisinden haber alamıyoruz, ulaşamıyoruz da hatta o gelmiştir diye, kapıyı açtım ki sizmişsiniz..
- Gelir değil mi kendisiyle sözleşmiştik çünkü öğle saatlerinde, yarın bekliyorum Mehtap'çığım demişti..
- Evet sizinle bugün söyleşeceğini bizede haber verdi.. Şu an gelmek üzeredir..
- Ding dong ding dong.. ''Bu garanti odur.''
- Sabiş abla nerede kaldınız? Haberde alamadık sizden, Mehtap Hanım geldi içeride sizi bekliyor..
- Sonra konuşuruz çocuklar.. Siz şu elimdekileri hele bir alın.. Vakit tamamdır.. Hemen söyleşiye geçiyorum...

İyi akşamlar dünya
İyi akşamlar ülkem
İyi akşamlar kızım
İyi akşamlar ''Milliyet Blog Ailemiz''

Ohhh çok şükür, bugün yine bir söyleşide daha beraberiz.. Bu günkü konuğumuz sizlerinde gayet yakından tanıdığı bir hanımefendi, Sevgili Mehtap Erel.

- Sevgili Mehtap Erel, gönlümüze ve söyleşimize hoşgeldiniz.. İnanınız sıcacık iletiniz ve katılımınız yok mu bizi çocuk gibi sevindirdiniz..
Hala inanamıyoruz KOSKOCA Mehtap Erel, bize söyleşmek istediğini bildiriyor dedik.. Özellikle bunun için, o mütavazi yüreğinize teşekkür ediyorum.. Şimdi, herkesin bildiği o sorulara ama kimsenin bilemediği sizin cevaplarınıza yani izninizle söyleşiye geçmek istiyorum?

- Sabiş ablacım ben çoktan söyleşiye hazırım buyurunuz :)

1 - Mehtap'çığım, nasıl bir çocuktunuz?
Cevap: Çok hareketli ve neşeli, azıcık da şımarık sanırım.

2 - Hiç unutamadığınız bir çocukluk anınız var mıdır?
Cevap: Eskiden yerden çöp delikleri vardı. Kocaman demir kapakları kaldırıma yapışık dururdu, kapakları kaldırınca bir bakardınız koca bir çıkur ve çöp kutuları içinde. Birgün patenle kaldırımda gezerken bu kapakların üzerinden geçtim, iştahsız ve o sebeple zayıf bir çocuk olmama rağmen kapağı ağdırıp içeri düşmüştüm. Hayatımın şokudur...

3 - İlk okulda öğrendiğiniz ve severek hatırladığınız bir okul şarkısı var mıdır?
Cevap: 10. Yıl marşı aklımda, şarkı öğretmediler sanırım, hatırlamıyorum, çok trajik...

4 - Çocukluk arkadaşlarınızın arasında ilk aklınıza gelen kimdir?
Cevap: Ebru S. ve Ebru G.

5 - Mahalledeki arkadaşlarınızla hangi oyunu daha severek oynardınız?
Cevap: Yakantop ve lastik (ben de eskimişim ya, şimdiki çocuklar biliyor mu lastik?)

Soru 6 - Hangi komşunuzu sevgiyle hatırlıyorsunuz ve sizi komşunuzu sevmeye iten sebep neydi?
Cavidan Teyze vardı. İlkokul arkadaşımızın annesi. Yurt dışında yaşamış, çok değişik pasta tarifleri bilen annemden oldukça büyük bir bayandı. Çocuklara karşı daima yumuşaktı ve annelerimize de sürekli "çok disiplin de iyi değil" kabilinden telkinlerde bulunurdu. Muhteşem çilekli pasta yapar, evinin dağılmasına aldırmaz ve hep gülümserdi.

7 - Çocukken en çok neyi hayal ederdiniz?
Cevap: Avukat olmayı isterdim, babamla birlikte aynı yazıhanede çalışacaktım

8 - Çocukken en çok sizi neler korkuturdu?
Cevap: Karanlık ve cadılar, o karanlıklarda yiyecekti cadılar az kalsın beni...

9 - Çocukken okuduğunuz ve etkisinde kaldığınız bir kitap var mıdır?
Cevap: 80 günde devrialem. İstersem herşeyi yaparım diye düşünmüştüm bittiğinde.

10 - Çocukluğunuzda gönül hoşluğuyla yaptığınız bir iyilik hatırlıyor musunuz?
Cevap: Sokak kedilerine bakardım, harçlığımla kendime yemek almaz, onları veterinere götürür aşılattırır, süt alırdım.

11 - Büyüklerinizin size tembihlediği en az üç(3) nasihatı saymanızı istesek bunlar neler olabilir?
Cevap:
1- Küstahlık yapma
2- Konuşmadan önce biraz düşün
3- Güzel giyin

12 - Ailenizin size getirdiği yasaklardan hangisine daha çok tepki verirdiniz? Neden?
Cevap: Pazar günleri sokağa çıkmam yasaktı çünkü annem "pazar günleri it kopuk dolu sokaklar" derdi. Bütün arkadaşlarım çıkardı ben otururdum.

13 - Hangi oyuncağınızı özleyerek hatırlıyorsunuz?
Cevap: Arkasına plak takılınca şarkı söyleyen bir bebeğim vardı MELEK, onu özlerim bazen

14 - Uçmak mı? yürümek mi? yüzmek mi?
Cevap: Yüzmek elbette, alet kullanmadan yapılabilirliği ve rahatlatan bir yanı olduğundan

15 - Küresel ısınmayla mücadele için, bizlere örnek olacak ne gibi alışkanlıklarınız var?
Cevap: Vallahi yok, atacak değilim, yani istiyorsanız sıralayayım bişiler ama yalan olur.Olan olduktan sonra korkunç sonu geçiktirmek adına suyu israf etmeden kullanmaya çalışıyorum.

16 - Aile dendiğinde sizin aklınıza ne geliyor?
Cevap: oğlum, eşim, annem, babam, kardeşim, yiğenim, eniştem

17 - Ailece bir araya geldiğinizde (sizin ailenize has) geleneksel olarak yapılan (olmazsa olmaz) hangi yemekler olur o an sofranızda?
Cevap: Et, salata, pilav, tatlı, buzlu su, mısır ekmeği

18 - Yapmayı ya da yaşamayı isteyip de gerçekleştiremediğiniz içinizde ukde kalan bir şey var mıdır?
Cevap: İkinci çocuk düşünmüyorum, ilerde bundan pişman olabilirim ama şu anda yok

19 - Hangi mevsimi seversiniz?
Cevap: En çok yaz ve bazen ilkbahar

20 - Elinizde olsa gelecek nesillere faydalı olacak neler yapmak istersiniz?
Cevap: Şimdi tuhaf olacak ama bir kitap yazıp bırakmayı düşünüyorum zaten. Bizim yaş grubumuzdan birilerinin lafı gezdirmeden, sinsilik yapmadan, arkadan vurmadan, küt diye yüzüne yüzüne konuştuğunu, yazdığını bilsinler. En azından "bak bu kadın ve tanıdığı birkaç kişi daha politika yapmadan kitabın orta yerinden konuşmuş ve birşey de olmamış" diyebilsinler. Açık yaradan zarar gelmeyeceğini öğrensinler.

Ne güzel düşünmüşsünüz Sevgili Mehtap Erel inşallah diyoruz ve Milliyet Blog ailemiz adına bu söyleşi için size çok teşekkür ederiz..

Sevgili Dostlar, Çocuklarla ilgili her türlü bilgiye, ''Mehtap Erel'in'' MB'taki sayfasından ''Kum havuzu'ndan'' ulaşabilirsiniz :)
http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=1029979

O artık KOCAMAN başarılı bir kadın, bir eş, bir anne ve kayınvalidesinin biricik gelini :)

''Melekler yüreğinden öpsün Sevgili Mehtap Erel''

Evettt artık bütün dünyanın da bildiği gibi, :) ''Onlar KOCAMAN Çocuklar'' adı altında ''Milliyet Blog'da'' siz dostlarımızın da nazik katılımlarıyla bir söyleşi gerçekleştiriyoruz.. Biz bu söyleşileri genel olarak e-posta yoluyla gerçekleştirdik ve öyle de gerçekleştirmeye devam edeceğiz.
Detaylı Bilgi edinmek ve katılmayı arzu edenler için, sayfamızın adresini hatırlatıyoruz: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=76762 Yoksa siz, hala söyleşmek istemiyor musunuz?
Gönül söyleşimiz yediden yetmiş yediye ve yedi düvel gönüllere açıktır biline..

Söyleşiye katılan dostlarımızın isimleri:
Sıralamayı lütfen hiç bir şekilde değerlendirmeyiniz çünkü; rastgele usulüdür.:)

Alev Meisel (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81365
Celal Çelik (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90208
Aydın Sevinç(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82411
İlyas Bayram (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84955
Zeynep Gülay Kibaroğlu (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=101023
Ufaklık (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90406
Kwan Yin (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=86021
Aydın Tiryaki (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=79270
Sema Çürük (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92141
Muzaffer Cellek (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=98929
Vakayinüvis ''Gülname Kurtgöz''(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=78875
Ali Gülcü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=87829
Ohannis(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=7960717
Özgün Kaplama (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81520
September1özlem (Özlem Gürlük) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93157
Mehtap Erel(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80828
Talip Bölükbaşı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92950
Metin Özkaya (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84083
Okan Tınmaz(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80033
Coşkun Karabulut (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=85479
Murat Ertaş (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=102648
Ahmet Balcı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88021
Pirmete(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80439
Faruk Sürener (Tarik) (söyleştuk) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82830
Ahmet Yılmaz (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93521
Alaattin Bender (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88520
Yakamoz35 (Murat Gülcek) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100328
Arif Öğütçü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88956
Shalimar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=99406
Savaş Şakar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=91485
Ahmet Üstündağ (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93877
Alyoşa Hülya Gülcek (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=109649
Emoş (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=132072
Akar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=133578
Dilek Ç. (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=144134


Gösterdiğiniz sıcak ilgi ve değerli katılımlarınız için, hepinize çok teşekkür ediyorum..

Gönül notum(1): Sevgili dostlar, sizler bize cevaplarınızı yollarken en az bir adet fotoğrafınızı tabi tercihinize göre bu çocukluk fotoğrafınız da olabilir, ekte yollamayı unutmayınız olur mu? Sizin bir fotoğrafınız olmazsa, biz kiminle söyleştiğimizi nasıl bileceğiz? :(

Gönül notum(2):Efendim. Eğer aklınıza ve yüreğinize neden hep aynı sorular diye, bir soru işareti düşmüşse Kİ
düşünmüşüzdür mutlaka ''hayat hep aynı'' ama biz canlılar farklı zamanlarda dünyaya geliyor, farklı duygular hissediyor ve farklı hayatlar yaşıyoruz...

''Hayatın soruları aynıdır. Çünkü; yanıtları farklıdır. Bizler o farklılıkta saklıyız..''

Söyleşi Yönetmeni: Çingen Sabiş.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Az önce Ufaklık'ın söyleşisini okudum. Onun da çocukluk arkadaşlarının adı "E" ile başlıyordu. Mehtap'ın da. Vallahi benim de öyle, aynı harfle başlıyordu. Selim ve Suat. İlginç tesadüfler değil mi? Mehtap da yazdıklarında, yorumlarında ve seçtiği konularda kendini ele veriyor. Şaşırmadım. Güzel insanlarla güzel günlere Sayın Rana; emeklerinize sağlık. Sevgilerimle.

MuDo 
 06.02.2008 16:54
Cevap :
Sevgili MuDo, ne güzel demişsiniz efendim.. Güzel insanlarla güzel günlere.. O güzelliğin ışığında pırıl pırıl ışıldamak dileğimle efendim.. Bazen de tesadüfler değilmidir bizleri birbirimize kaynaştıran sizin çocukluk anıları da aynı tatlı dokunuşlara sahne olmuşlar.. Yine çocuk olma şansı verilseydi diye düşünüverdim sesizledim içimde! Teşekkür ederim.. Saygılarımla efendim..  06.02.2008 17:38
 

Sevgili Sabiha Rana... Şu ikinci bölüm kısmına bende takılmadım desem yalan olur.. Hadi bakalım sanırım bizi güzel süprizler bekliyor... Bu arada Sevgili Mehtap Erel' in de söyleşisini okumak çok güzeldi. Elinize sağlık..Sevgi ve saygılarımla..

Zeynep Gülay 
 16.12.2007 19:45
Cevap :
Sevgili Zeynep Hanımefendi, Ne diyebilirim bekleyelim görelim demek sanırım en hayırlısı :) Teşekkürler dost katılımınız için..  16.12.2007 20:11
 

döktürmüşsün yine.Ama nedense kendimi göremedim:)))Sevgiyle kalın...

emel dedeoglu 
 14.12.2007 22:03
Cevap :
Sevgili Emel, Kafama taktın şimdi abacım, katılımın varmıydı? :( listeyemi yazılmadı adın yoksa? Lütfen cevapla gözümüzden kaçan bir hatamız varsa düzeltelim ne olur.. Sevgilerimle çok teşekkür ederim içten yorumun için..  14.12.2007 22:27
 

Bazı fikirlerim olabilir mesaj ile gönderirim Sabiş abam. Ama bu söyleşinin ikinci bölümü olmalı gerçekten yani senin şu an yaptığın gibi ikinci bölüm değil de "b" şıkkı olabilir mesela. Farklı sorularla.( MB hakkında olabilir, yada ortak paylaşımlarımız olabilecek sorular olabilir ). Bence düşünmeye değer bir konu. Bunun ötesinde şuanki haliyle alakalı bazı fikirlerimi msn den veya mesaj yoluyla bildirebilirim. Sevgiler saygılar tekrar.

OKAN TINMAZ 
 14.12.2007 21:56
Cevap :
:) Bekliyorum Sevgili Okan, sizdeki düşüncelerle bendeki düşünceleri söyleştiririz ve yeni bir doğum olur inşallah.. Teşekkür ederim abacım...  14.12.2007 22:51
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1986
Toplam yorum
: 5389
Toplam mesaj
: 722
Ort. okunma sayısı
: 4819
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster