Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

19 Şubat '08

 
Kategori
Blog
Okunma Sayısı
1397
 

Onlar KOCAMAN çocuklar ''September1 Özlem''

Onlar KOCAMAN çocuklar ''September1 Özlem''
 

''September1 Özlem''


Hayırlı akşamlar Sevgili Dostlar,

Biz şimdi, Sevgili ''September1 Özlem'' Hanımefendiyle birlikte bitki çaylarımızı içerken, bir yandan da hepimizin ara ara düşlediği ve o çok özlediğimiz çocukluğumuzun ruh ovasına doğru yola koyulacağız..

Sayın ''September1 Özlem'' bizi kırmayıp bugün kü söyleşimizi kabul ettiğiniz için, hepimiz adına size çok teşekkür ediyorum..

Sizin de yakından takip ettiğiniz ve aynı zamanda nazik yorumlarınızla da desteklediğiniz gibi, ''onlar KOCAMAN çocuklar'' söyleşisi adı altında birbirimizin çocukluk anılarına misafir oluyoruz..

Artık büyümüş, KOCAMAN bir kız olmuşsunuz ama gelin görin ki bizim çocukluğumuz sizin çocukluğunuzla tanışmak kaynaşmak istiyor..

Bunun içinde size soruyoruz, Sevgili ''September1 Özlem'' siz nasıl bir çocuktunuz?

Cevap: Çok meraklı ve çok konuşan...

2 - Hiç unutamadığınız bir çocukluk anınız var mıdır?

Cevap: Babamın gece yarısı polisler tarafından götürülmesi ve onun mavi dolmuşun camında kalan yaşlı gözleri. Babamın bana bisiklet adığı, annemin mavi fırfırlı elbise diktiği....

3 - İlk okulda öğrendiğiniz ve severek hatırladığınız bir okul şarkısı var mıdır?

Cevap:Daha dün annemizin kollarında....:)))

4 - Çocukluk arkadaşlarınızın arasında ilk aklınıza gelen kimdir?

Cevap:Gül ve Hülya. Gül sıra arkadaşım olmuştu okulun ilk günü. Hülya ise sürekli ağlamıştı. İlkokulumun ilk gününden...

5 - Mahalledeki arkadaşlarınızla hangi oyunu daha severek oynardınız?

Cevap:Tahta kılıçlarla başka mahallenin çocuklarına saldırı oyunları:))Eee erkek çocukları bu oyunu seviyordu. Benim hiç kız arkadaşım yoktu. Annesi tek çalışan bendim sanırım çok salmazlardı sokağa. Ben başıboş haylaz sokakların kül kedisi.)Bazan şeker ya da sakız kaplarını toplayıp içine taş koyup misafircilikte oynardık tabii...:)

6 - Hangi komşunuzu sevgiyle hatırlıyorsunuz ve sizi komşunuzu sevmeye iten sebep neydi?

Cevap:Hımmm. Her bayram kapıda dikilip çocuklara el öptüren bir amca vardı. Ve gıcır gıcır 1 liralar dağıtırdı:) Hemen gazoz ve gofret alırdık....

7 - Çocukken en çok neyi hayal ederdiniz?

Cevap:Yıldızları,,,, Bütün çoçukların mutlu olduğu bir dünyayı. Çok küçüktüm ve babam çocukları anlatırdı bizim kadar şanslı olmayan çocukları dua ederdim her gece onlar için, hayaller kurardım, sihirli değneğimle mutluluk dağıtırdım...

8 - Çocukken en çok sizi neler korkuturdu?

Cevap:Annasiz babasız kalmak. Annesini babasını polisler götürdüyse bir çocuğun sanırım en çok korktuğudur onlarsız kalmak. Bir de şeytan!

9 - Çocukken okuduğunuz ve etkisinde kaldığınız bir kitap var mıdır?

Cevap:Sokaklardan bir kız... Ve külkedisi

10 - Çocukluğunuzda gönül hoşluğuyla yaptığınız bir iyilik hatırlıyor musunuz?

Cevap:Evet, karıncalara çekirdek ayıklardım, kuşlara ekmek kırıntıları atardım...

11 - Büyüklerinizin size tembihlediği en az üç(3) nasihatı saymanızı istesek bunlar neler olabilir?

Cevap:
1- Yabancılarla konuşma
2- yabancılardan birşey alma
3- Çok oku

12 - Ailenizin size getirdiği yasaklardan hangisine daha çok tepki verirdiniz? Neden?

Cevap: Ben herşeye itiraz edip 'ama haksızlık bu'diyen bir çocuk olduğum için say say bitmez:)))

13 - Hangi oyuncağınızı özleyerek hatırlıyorsunuz?

Cevap:Babannemin yaptığı bez bebeğimi ve dedemin yaptığı bilye tekerlekli tahta kızağı...

14 - Uçmak mı? yürümek mi? yüzmek mi?

Cevap:Yürümek

15 - Küresel ısınmayla mücadele için, bizlere örnek olacak ne gibi alışkanlıklarınız var?

Cevap: Müsrif olmamak diyebilirim....

16 - Aile dendiğinde sizin aklınıza ne geliyor?

Cevap:Yuva, sıcaklık

17 - Ailece bir araya geldiğinizde (sizin ailenize has) geleneksel olarak yapılan (olmazsa olmaz) hangi yemekler olur o an sofranızda?

Cevap:Tarhana çorbası...keşkek...

18 - Yapmayı ya da yaşamayı isteyip de gerçekleştiremediğiniz içinizde ukde kalan bir şey var mıdır?

Cevap:Şimdi hatırlamıyorum. Vardır mutlaka ama içimde kalacak kadar dert etmedim ulaşamadıklarımı belki de...

19 - Hangi mevsimi seversiniz?

Cevap:Nisan

20 - Elinizde olsa gelecek nesillere faydalı olacak neler yapmak istersiniz?

Cevap:Öyle çok şeyler yapmak isterdim ki...:( Dünya da BARIŞI SAĞLAMAK yeterdi belki de...

Ne kadar haklısınız.. Barış demek huzur demek, huzur demek sağlıklı düşünüp sağlıklı yaşamak demek, sağlıklı düşünüp yaşayan insanlar da savaşlara ve kötü kazançlara hiç gerek duymazlar.. Böylelikle de dünyanın moralini fazla bozmazlar değil mi efendim?

Sevgili September1 Özlem ''farkındayım'' http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=857361 diyor, peki bizler biliyor muyuz dostumuz nelerin farkında ve bize yazdıklarıyla neleri anlatmak istiyor! Bence daha fazla gecikmeden MB'daki gönül evine tez uğrayalım diyorum!

Canım Septemberim,

Hani derler ya yüreği yüzüne yansımış, biz sizin yüzünüzde yüreğinizi gördük güneşlendik dinlendik.. Bu huzurlu yolculuk da bizi yalnız bırakmadığınız için, size çok teşekkür ediyoruz..

Sağlık ve huzur öncelikli mutlu bir ömür sürmenizi diliyor sizi sevgimiz saygımızla kucaklıyoruz..

Ve size ufak bir sürpriz :) ''ONPUNTO'' http://onpunto.com/ShowBlog.aspx?Web=sabiharana

''Melekler yüreğinizden öpsün ''September1 Özlem''

Milliyet Blog Ailemiz

Evettt artık bütün dünyanın da bildiği gibi, :) ''Onlar KOCAMAN Çocuklar'' adı altında ''Milliyet Blog'da'' siz dostlarımızın da nazik katılımlarıyla, söyleşiler yaptık.. Biz bu söyleşileri e-posta yoluyla gerçekleştirdik ve sizlerinde bildiği gibi biz bu söyleşileri hazır ettikçe yayınlıyoruz..
Konuyla ilgili blogumuz: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=76762

Konuyla ilgili ilk blogumuz! http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=52260

Söyleşiye katılan dostlarımızın isimleri:

Alev Meisel (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81365
Celal Çelik (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90208
Aydın Sevinç(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82411
İlyas Bayram (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84955
Zeynep Gülay Kibaroğlu (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=101023
Ufaklık (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90406
Kwan Yin (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=86021
Aydın Tiryaki (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=79270
Sema Çürük (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92141
Muzaffer Cellek (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=98929
Vakayinüvis ''Gülname Kurtgöz''(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=78875
Ali Gülcü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=87829
Ohannis(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=7960717
Özgün Kaplama (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81520
September1özlem (Özlem Gürlük) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93157
Mehtap Erel(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80828
Talip Bölükbaşı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92950
Metin Özkaya (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84083
Okan Tınmaz(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80033
Coşkun Karabulut (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=85479
Murat Ertaş (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=102648
Ahmet Balcı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88021
Pirmete(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80439
Faruk Sürener (Tarik) (söyleştuk) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82830
Ahmet Yılmaz (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93521
Alaattin Bender (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88520
Yakamoz35 (Murat Gülcek) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100328
Arif Öğütçü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88956
Shalimar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=99406
Savaş Şakar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=91485
Ahmet Üstündağ (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93877
Alyoşa Hülya Gülcek (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=109649
Emoş (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=132072
Akar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=133578
Dilek Ç. (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=144134

Göstermiş olduğunuz sıcak ilgiye ve de değerli katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum..

Gönül notum: Sevgili dostlar, bir adet fotoğrafınızı tabii sizin tercihinize göre, bu çocukluk fotoğrafınız da olabilir, ekte yollamayı unutmayınız olur mu? Sizin bir fotoğrafınız olmazsa, biz kiminle söyleştiğimizi nasıl bileceğiz? :(

Gönül notum:Efendim. Eğer aklınıza ve yüreğinize neden hep aynı sorular diye, bir soru işareti düşmüşse Kİ
düşünmüşüzdür mutlaka ''hayat hep aynı'' ama biz canlılar farklı zamanlarda dünyaya geliyor, farklı duygular hissediyor ve farklı hayatlar yaşıyoruz...

''Hayatın soruları aynıdır. Çünkü; yanıtları farklıdır. Bizler o farklılıkta saklıyız..''

Söyleşi Yönetmeni: Çingen Sabiş.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bende geç kaldım yorumumda. Aynen Alev hanım gibi düşünüyorum. Fotografa yansıyan yüzü september arkadaşımızın, içtenliğini, saygı ve sevgi dolu yüreğini, dost yazı ve yorumlarını aktarıyor bana. Seni tanımak güzeldi. Teşekkürler september. Teşekkürle Sabiha Hanım.

DurmuşGüler 
 09.03.2008 21:13
Cevap :
Teşekkürler çiçek açsın yaşadığınız hayatta ve sizin bize sunduğunuz o vefalı o çok özel dostluğunuzu biliyoruz ve bunun içinde, yüreğimizin en sessiz ve derin bir köşesinde sizi ağırlamaktan gurur duyuyoruz.. Saygılarımızla..  09.03.2008 22:09
 

Özlem duyulacak bir varlık! Sultanım! Kendisiyle tanışma fırsatınız(Yüz yüze) oldu mu? İyi niyetli olumlu, saygılı çok şeker genç bir hanım! Güzel ruhu yüzüne yansıyor! Kucak dolusu sevgilerimi sunarım! Yüce Tanrım gülen yüzünü soldurmasın! Sevdiklerine bağışlasın! Gecikmemden ötürü siz de beni bağışlayın! Selamlar, sevgiler!

Alev Meisel 
 23.02.2008 1:54
Cevap :
Sevgili Sultanlar Sultanım, Sevgili Özlem Hanımefendinin gönlünün ahengi ne güzel de yüzüne yansımış.. Bu söyleşi sonrasında daha emin oldum ki MB'da çok sevilen sayılan bir hanımefendi olduğunu zaten gelen yorumlarda kanıtladı.. Kendilerini tanımış olmanın sevinci ve onurunu yaşadık hepbirlikte.. Buradan sizi ve Svgili Özlem Hanımı sevgi dualarımla selamlıyorum.. Nazik yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.. Sevgim saygımla efendim..  23.02.2008 2:01
 

Dostların gönlünden akar billur sular,klavyenizle derin ırmaklarla buluşuyor...Böylesine özverili ve kutsal bir etkinliğe imza atan sizi candan kutluyorum.MB Mahallesinde de söyleşilere bekliyoruz efendim.:))Saygılarımla...

Mesut Selek 
 20.02.2008 16:10
Cevap :
Sevgili Mesut Beyefendi, Allah'ın güzelliği işte. Ben sizin son bloğu okurken habercimdeki uyarıyla siz bizde misafirmişsiniz ne güzel bir yürek buluşması olmuş.. Her zaman diyorum demekten de usanmayacağım ''BİZ ÇOK GÜZELİZ HİÇ ÖLMEYELİM EMİ?'':) Teşekkür ederim efendim..  20.02.2008 16:21
 

Melekleriniz hiç bırakmasın sizi. Sevgili Özlem'e ve size sevgilerimi yolluyorum. Takiptesiniz...

Sema GÜZEL 
 20.02.2008 15:01
Cevap :
Sema'ların Güzel'i hoşgelmiş :) içten yorumunuza teşekkür ediyoruz veee melekler sizide hiç yanlız bırakmasınlar ve hep korusunlar efendim.. Sevgilerimizle.. :)  20.02.2008 16:00
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1986
Toplam yorum
: 5389
Toplam mesaj
: 722
Ort. okunma sayısı
: 4827
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster