Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

06 Şubat '08

 
Kategori
Blog
Okunma Sayısı
1359
 

Onlar KOCAMAN çocuklar ''Ufaklık''

Onlar KOCAMAN çocuklar ''Ufaklık''
 

Ebru Aycan ''Ufaklık'' :)


- Hiştt çocuklar. Az biraz gürültü yapmayında, Sevgili Celal Çelik Beye gelen yorumlar var. Malum okuyup cevaplamalıyım.. Hem baksanıza Ufaklık neler yazmış..
''Sevgili Sabiş
Gidiyorum.Bana öncelik tanısan da bende okuyabilsem kendimi.Bak sevgili Celal Çelik'e söyleseydin kesin sırasını verirdi :)) Yine harika bir tanıtım yazısı olmuş.Senin ellerine, sevgili Celal'in yüreğine sağlık.Sevgiler.''

- Kim bu ufaklık kız Sabiş abla.. Sen gerçekten de çocuklarla mı süleşirsin, biz bilirdik sen kocaman çocuklarla süleşirsin?

- Haklısınız. Sizinde kafanız karıştı tabi.. Bu ''ufaklık'' artık KOCAMAN bir kız olmuş, ama illa ki bana ''ufaklık diyeceniz diye tutturmuş.. Bizde ayıptır günahtır gücenmesin diyene, aşağıya ufaklık, yukarıya ufaklık deriz.. Asıl isimcazı şimdi süleyecem size, sizde çok şugar bir adı varmış kız Sabiş aba diyeceniz..
Ufaklık'ın asıl adı ''Ebru Aycan'' hıh üğrendiniz mi şimdi?

- Yok abacım biz halam daha anlamadık niçin ufaklık adında bu kadar ısrar edermiş?

- Gerçi bazen oda türlü türlü yazar arada bir, işte der ben ufaklıkım diye mi büle yaparsınız peki niçin büle sülersiniz ben ufaklıkım diye mi? Daa geçenlerde bu isimini değiştircem diye tutturdu.. İlla bana bir isim bulun. Neyse bizim maleli sakinleştirdi de yatıştı o fikirciği.. Siz onu bunu sorupta oyalamayın beni bre.. Ufaklık bakın ne der.. Ben gidiyorum bana süleşide öncelik tanıyın.. O şimcik bizden cevap bekler.. Acaba düşünür erkene alır mıyız onunla olan süleşimizi.. Bilmez ki daha Celal Beyciğimin yorumlarına cevap verememişim. Neden derseniz abe onun süleşisini hazır etmene çabalarım burada.. İsterim ki ona cevap yerine süleşiyi süreyim önüne..

:) ''SÜRPRİZ'' :)

- Sabiş abam, biz şimcik çok merak ederiz, madem ki şimdiki adı ufaklık, peki ya çocuklunda ne derlermiş bu ufaklık'a? Ufak Ufaklık mı?

- Hiştt kızlar, çok konuştuk. Sıkmayalım insancıkları.. Seslenin Ufaklık'a da Sabiş abam sizi kaveye çarır sonra da size fal bakacakmış deyin. Ölümü görün koşa koşa varmazsa yanıma :)

Evettt. Ufaklık doğruuu davet edilir Çingen Sabiş'in evine. Kahveler içilir, fallar bakılır, sıra gelir süleşi dakikalarına bunun için, biz lafı dolandırmadan süleşi anına gidelim derim..

Eee buyurunuz sizinkiler davranın bizimkiler.. Ufaklıkın süleşisi başşlıyooorrrrr :)

- Sevgili Ufaklık, biz sizi asıl neden çağırdık bilir misiniz?

- Aşkolsun Sabiş ablacım, da gelmeden bilirdim.. Senin şu melekler, Huriye'yle Nuriye, senin beni kaveye davet ettiğini ve beklediğini söylediler.. Bayıldım bu kahveye yarın da siz bize gelin beya beklerim vallayı..

- Abe canımın içi Ufaklık'ım, ben sizi süleşmene çağırdım kız abacım.. Şimdi önce bana cevap ver. Yolculuk nereye? (benim bir şeyden haberim yok!?) Benim bildiğim Milliyet Blog malesinden her isteyen öyle istediği gibi alıp başçazını hiç bir yere gidemezzzz kıpraşamazzz bilmez misin? Şimcik, ben bu cevabı beklerkene, bi soru, bi soru da derkene, sana yirmi soru sorayım da kıpraşamıyasın hiç bi yere, gördün mü işte, aynen büle, gidemezsin bi hiç bir yere :)))

Sen şimcik anlat bakalım abacım sen nasıl bir çocuktun hep büle ufakmıydın? :)

Cevap:Çok sakin,sessiz ve acaip gururlu bir çocuktum.Gururum çok çabuk incindiği için de hep bir köşede sessizce ağlardım.

2 - Hiç unutamadığınız bir çocukluk anınız var mıdır?

Cevap:İlkokul arkadaşımın ayakkabısı yırtılmıştı ve dedesinin diktiği yeri bana gösteriyordu.Ben de çok olgun bir şekilde ne kadar harika bir iş olduğunu hatta ayakkabısının yeni ayakkabıdan bile daha güzel göründüğünü söylüyordum.Hala neden o yaşta böyle davrandığımı çözemiyorum.Henüz 7/8 yaşlarındaydık.

3 - İlk okulda öğrendiğiniz ve severek hatırladığınız bir okul şarkısı var mıdır?

Cevap:Gelin Ayşe sanırım :)

4 - Çocukluk arkadaşlarınızın arasında ilk aklınıza gelen kimdir?

Cevap:Ayakkabısı yırtılan Ersin ve ilk çocukluk aşkım Engin ( İşe bakın ikisi de E harfiyle başlıyor.)

5 - Mahalledeki arkadaşlarınızla hangi oyunu daha severek oynardınız?

Cevap:Prenses ve cadı oyunu oynardık.Her defasında prenses ben olurdum.Seksek ve çelik-çomak oyununu da çok severdim.Bir de yağmurdan sonra özellikle bahar aylarında toprağa çivi çakmaca oynardık.

6 - Hangi komşunuzu sevgiyle hatırlıyorsunuz ve sizi komşunuzu sevmeye iten sebep neydi?

Cevap:Komşularımızı hep çok sevdim.Çünkü onlarda beni çok sevdiler.Sanırım büyük bahçeli evde oturan komşumuzu daha çok sevdim.

7 - Çocukken en çok neyi hayal ederdiniz?

Cevap:Büyük bahçe içinde kocaman bir ev ve her ülkeden toplanmış mutlu çocuklar.

8 - Çocukken en çok sizi neler korkuturdu?

Cevap:Fare ve böcekler.

9 - Çocukken okuduğunuz ve etkisinde kaldığınız bir kitap var mıdır?

Cevap:O kadar çok ki...Tom Sawyerin maceraları,kemalettin tuğcu,Çelik black,Tom miks :))))

10 - Çocukluğunuzda gönül hoşluğuyla yaptığınız bir iyilik hatırlıyor musunuz?

Cevap:Binlerce...En çok da yemeğimi paylaşırdım.

11 - Büyüklerinizin size tembihlediği en az üç(3) nasihatı saymanızı istesek bunlar neler olabilir?

1- Seslenirsem hemen cevap ver (Annem dışarıda oyun oynarken sürekli kontrol ederdi.)
2-
3-

12 - Ailenizin size getirdiği yasaklardan hangisine daha çok tepki verirdiniz? Neden?

Cevap:Özgürlüğümün kısıtlandığını hissettiğim yasaklarda adeta çıldırıyorum ve derin bir mutsuzluğa kapılıyorum.

13 - Hangi oyuncağınızı özleyerek hatırlıyorsunuz?

Cevap:Noel baba ve sarı saçlı bebeğim.

14 - Uçmak mı? yürümek mi? yüzmek mi?

Cevap:Uçmak :))) Bütün dünyayı görebilmek için.

15 - Küresel ısınmayla mücadele için, bizlere örnek olacak ne gibi alışkanlıklarınız var?

Cevap:Deodorant kullanmıyorum.Kullananlara çok kızıyorum.Sera sebzesi almamaya çalışıyorum.Çin malı satanlarla kavga ediyorum.Çok sigara içenlere havayı kirlettiklerine dair nutuk çekiyorum.Çöpünü yere atanlara kızıp,arkalarından topluyorum.Asla izmariti yere atmıyorum.....

16 - Aile dendiğinde sizin aklınıza ne geliyor?

Cevap:Yaşama sebebim,hayat...

17 - Ailece bir araya geldiğinizde (sizin ailenize has) geleneksel olarak yapılan (olmazsa olmaz) hangi yemekler olur o an sofranızda?

Cevap:Mantı,zeytinyağlı yaprak sarması,su böreği.

18 - Yapmayı ya da yaşamayı isteyip de gerçekleştiremediğiniz içinizde ukde kalan bir şey var mıdır?

Cevap:Henüz yok.Çünkü sırasıyla yapmaya çalışıyorum.Mesela ben hiç folklor oynamadım.Oysaki ilkokuldan beri çok istemiştim.Şimdi halk oyunları ekibindeyim ve 33 yaşındayım :)))) Yani isteklerimi yapmanın yaşı ve zamanı yok bence.60 yaşında saz çalma kursunda olabilirim.

19 - Hangi mevsimi seversiniz?

Cevap:İlkbahar.

20 - Elinizde olsa gelecek nesillere faydalı olacak neler yapmak istersiniz?

Cevap:Offfff neler isterdim bir bilseniz.Önce bütün beton binaları yıkar,asfaltları söker atardım ve teknolojiyi yok ederdim.Diğer canlılarla uyumlu doğayla bir yaşayalım isterdim.Yine de kendi çapımda doğayı korumaya çalışarak birşeyler yapıyorum işte.Teşekkürler,kucak dolusu sevgiler :))))

Sevgili Ufaklık, bu ani ve ufak tefek söyleşi için, asıl Milliyet Blog Ailemiz, melekler ve ben size çok teşekkür ederiz.. Dileriz Allah'tan sağlık huzur içinde ve arzularınız gerçekleşerek yaşayınız.. Bir kusurumuz olduysa (aceleden) affola?

Sevgili dostlarım,

Ufaklık, hakkında yazılanlar köşesinde şöyle seslenmiş bizlere.. Yazmak, yazmak, yazmak istiyorum. Demiş ve Milliyet Blog sayfalarında yerini almış.. Ufaklık ''Uzak ufuklar'' adını verdiği bloglarında ne demek istemiş, neler yazmış, bel ki okuduk, belki her yazdığını okuma fırsatımız olmadı.. İşte bu niyetle cümlemiz buyuralım misafir olalım Sevgili ''Ebru Aycan Haımefendinin kaleminden çıkan gönül evine..
http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=715075

''Melekler yüreğinizden öpsün Sevgili Ebru Aycan (Ufaklık)''

Evettt artık bütün dünyanın da bildiği gibi, :) ''Onlar KOCAMAN Çocuklar'' adı altında ''Milliyet Blog'da'' siz dostlarımızın da nazik katılımlarıyla, söyleşiler yaptık.. Biz bu söyleşileri e-posta yoluyla gerçekleştirdik ve sizlerinde bildiği gibi biz bu söyleşileri hazır ettikçe yayınlıyoruz..

Konuyla ilgili blogumuz: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=76762

Konuyla ilgili ilk blogumuz! http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=52260

Söyleşiye katılan dostlarımızın isimleri:

Alev Meisel (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81365
Celal Çelik (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90208
Aydın Sevinç(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82411
İlyas Bayram (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84955
Zeynep Gülay Kibaroğlu (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=101023
Ufaklık (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=90406
Kwan Yin (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=86021
Aydın Tiryaki (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=79270
Sema Çürük (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92141
Muzaffer Cellek (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=98929
Vakayinüvis ''Gülname Kurtgöz''(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=78875
Ali Gülcü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=87829
Ohannis(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=7960717
Özgün Kaplama (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=81520
September1özlem (Özlem Gürlük) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93157
Mehtap Erel(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80828
Talip Bölükbaşı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=92950
Metin Özkaya (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=84083
Okan Tınmaz(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80033
Coşkun Karabulut (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=85479
Murat Ertaş (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=102648
Ahmet Balcı (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88021
Pirmete(söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=80439
Faruk Sürener (Tarik) (söyleştuk) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=82830
Ahmet Yılmaz (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93521
Alaattin Bender (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88520
Yakamoz35 (Murat Gülcek) (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=100328
Arif Öğütçü (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=88956
Shalimar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=99406
Savaş Şakar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=91485
Ahmet Üstündağ (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=93877
Alyoşa Hülya Gülcek (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=109649
Emoş (şükür söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=132072
Akar (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=133578
Dilek Ç. (söyleştik) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=144134

Göstermiş olduğunuz sıcak ilgiye ve de değerli katılımlarınıza çok teşekkür ediyorum..

Gönül notum: Sevgili dostlar, bir adet fotoğrafınızı tabii sizin tercihinize göre, bu çocukluk fotoğrafınız da olabilir, ekte yollamayı unutmayınız olur mu? Sizin bir fotoğrafınız olmazsa, biz kiminle söyleştiğimizi nasıl bileceğiz? :(

Gönül notum:Efendim. Eğer aklınıza ve yüreğinize neden hep aynı sorular diye, bir soru işareti düşmüşse Kİ
düşünmüşüzdür mutlaka ''hayat hep aynı'' ama biz canlılar farklı zamanlarda dünyaya geliyor, farklı duygular hissediyor ve farklı hayatlar yaşıyoruz...

''Hayatın soruları aynıdır. Çünkü; yanıtları farklıdır. Bizler o farklılıkta saklıyız..''

Söyleşi Yönetmeni: Çingen Sabiş.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Umarım çabuk dönersin. Seni tanımak güzeldi. Teşekkürler sabiha hanım.

DurmuşGüler 
 10.02.2008 20:31
Cevap :
Teşekkürler Sevgili DG :)  10.02.2008 20:54
 

Çok teşekkür ediyorum sana.Benim için güzel bir sürpriz oldu.Bu sabah görmeyi beklemiyordum bloglarda beni :) Çok sevindim.Aslında son bloğumda yazmıştım bu gitme işini.İş sebebiyle şehir değiştiriyorum ve sanırım uzun bir süre internete giremeyeceğim.Küçük fakat çok şirin bir yer.Ben bir bilgisayar alana kadar bekleyeceksiniz.Bu arada ben de yazılarımı biriktiririm.Zor bir süreç beni bekliyor.Hepinizi çok özleyeceğimden emin olabilirsiniz.Teşekkürler,sevgiler...(Yorum yapanlara ayrı bir yazı düşünüyorum dönünce.)

Ufaklık 
 06.02.2008 17:23
Cevap :
Sevgili Ufalık, uzat KOMACAN yüreğini öpelim.. Şimdi daha bir rahat ettim inan ki meleklerde şahit.. Hakkınızdaki her şeyin hayırlısını diliyorum size.. Güzellikler doğsun hayatınıza size şansınız bol ve Allah yardımcınız olsun.. Ayrıca nazik yorumun içinde teşekkür ederim.. Sevindirdin bizleri. Olduğunuz yerlerde sağlık huzur içinde olun da gerisi kendiliğinden hallolur nasılsa.. Bizlerde sizi özleyeceğiz.. Kaleminizin demlenmeye çekileceğini bilmem azıcıkta olsa bana teselli verdi.. İyi ki söyleştik.. ''Melekler yüreğinden öpsün ufaklık'' Sevgi dualarımı yolluyorum.. Sabiş..  06.02.2008 17:52
 

( Kırkından sonra demeyin çalınmaz / Öğrenmek için üç ay ister en az / Tatlı canınız sıkılığı zaman / Derdinize derman olur saz _ Yılmaz İPEK ) Sendeki inadı biliyorum Ufaklık. Yaparsın sen. Bunu da yaparsın. Sabiha Rana Hanımefendiye; Ufaklık'a gösterdiği iltimastan ötürü teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık. Sevgilerimle.

MuDo 
 06.02.2008 16:49
Cevap :
Sevgili MuDo, Merhaba efendim. :) Ne güzel, şiir gibi mani gibi dile getirmişsiniz Sevgili Ufaklığı, olay nedir bilmiyorum aslında bilmek te istemiyorum çünkü beni üzen konulardan uzak durmaya çalışıyorum daima.. Ufakllık öyle KOCAMANLIK yapacak ki sesimize ses verecek.. Yoksa! Nerede kaldı benim ona sürprizim siz söyleyiniz Allah aşkına? Sevineyim mi üzüleyim mi? Sevindirdim mi üzdüm mü? Bu arada siz saygıdeğer beyefendiye çok teşekkür ediyorum.. Sağlıkla yaşayınız efendim..  06.02.2008 17:35
 

tebrik eder Ebru(ya ve size sevgilerimi sunarım.

Ozlem Ozkulak 
 06.02.2008 14:36
Cevap :
:) Teşekkür ederim..  06.02.2008 15:29
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1986
Toplam yorum
: 5389
Toplam mesaj
: 722
Ort. okunma sayısı
: 4816
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster