Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '08

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Onlar şimdi de Gürcistan'dalar.

Onlar şimdi de Gürcistan'dalar.
 

Gizem Bryan "Biz ve Gürcistan'a kadar yol arkadaşımız Ruhi Us"


Onlar Trabzon’dan çıkmışlar Rize’ye doğru gidiyorlar.

3 Nisan’da Rize’deler ve ertesi gün de Hopa ve bugün Gürcistan. Böylece yaklaşık 1 ay önce çıktıkları yolda birinci aylarını doldurdular. Onlardan gelen haberlere göre sizlere yolculukları hakkında bilgilendirdim. Yine onlardan gelecek olan haberlere göre yurt dışında yolculuklarını paylaşmak istiyorum.

3 Nisan günü gelen bir ileti ile birlikte onların Rize’de olduklarını anlıyoruz.

Rize'de son akşamımız. Yarın sabah yola çıkıp Hopa'ya pedallaşacağız, oradan da ver elini Gürcistan. Hüzün, heyecan, mutluluk ve yine hüzün... Bangır bangır Tarkan çalan bir internet kafede kafamı toplamak zor, saçmalayabilim, baştan uyarayım.
Orta Asya o kadar az kişinin gittiği bir yer ki bizi nelerin beklediği hakkında çok az fikrimiz var. Evet, rehber kitapları yaladık yuttuk ama kazın ayağı öyle mi acaba? Kaç numara bir ayak her şeyden önce? Paletli mi? Bilmiyoruz. Bu arada kaz dedim aklıma geldi, Rize'de yaz-kış yaşayan bir kuğu sürüsü var! Teyzem söylemişti de "ördektir o" demiştim. Bildiğimiz bembeyaz kuğu işte...

Avrupa'nın nerdeyse tamamına yakınını gezdikten ve Amerika'da 7 yıl yaşadıktan sonra Batı kültürü artık pek ilgimi çekmiyor. İşte bu yüzden herkesin "Ay, Gürcistan mı, orada satın alınacak hiçbirşey yok ki" deyince daha fazla gidesim geliyor. Hayallerimde buzdolabında coca cola, kahvesinde starbucks, her odada TV bulunmayan coğrafyalar var...

Türkiye'de yaklaşık 1450 km pedallaşmışız. Evet, bisiklet yollarımız yok belki ama bizim de emniyet şeritlerimiz var arkadaşlar. Türkiye rotası tahmin ettiğimden daha kolay ve zevkli geçti. Anadolu'ya leyleklerin gelişini, Karadeniz'de meyve bahçelerinin çiçeklenişini gördük. Halkımızın tatlılığına, hoş sohbetine bir defa daha tanık olduk. Eğer şu dünyaya ve insanlarına olan güveniniz azaldıysa hemen kendinizi yaşadığınız büyük şehrin dışına bir atın derim.
Türkiye bisikletle daha bir güzel. Beş duyusunu kullanarak seyahat ediyor insan ve bu da herşeyi değiştiriyor.

Bize Ordu'dan beri eşlik eden Ruhi Alakoç ile padallayacağız Gürcistan'a kadar. Ondan sonra iki kafadar düşeceğiz yollara. Yollar isimlerimizi çağırıyor dostlar. Memlekete iyi bakın, bisiklet yolları için bastırın. Biz de dünyanın öteki ucunda mücadeleye devam edeceğiz. Küresel ısınma, küresel mücadele. Haberlerimizi buradan, Hürriyet'in seyahat eki başta olmak üzere gazetelerden, Atlas dergisinden, her Cuma saat 18-18:30 arası Açık Radyo'dan, ve hatta Avustralya'da yaşıyorsanız SBS radyosundan takip edebilirsiniz.
Resimler: http://picasaweb.google.com/BisikleTEMA/BisikleTEMATrabzonRize

Bacaklarınız da kuvvet ve derman olsun da gidebilin. Bir tek Türk kızı neler yapabileceğini Amerikalı eşi ile birlikte bizlere gösteriyor. Uğurlar olsun dostlar. Güle güle gidin.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..