Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '09

 
Kategori
Haber
 

Onlar Uzaylı Değil...

Onlar Uzaylı Değil...
 

Yerde yatan uzaylı değil sadece öğrenci....Ya senin evladın olsaydı ne yapacaktın?


Gazeteler yazdı, televizyon verdi. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre kampüsünde bir grup sağ görüşlü öğrenci ellerinde satırlarla kampus içine giriyor. O sözüm ona çok ama çok sıkı olan, girip çıkanı çok sıkı kontrol eden özel güvenlikçiler – Kasım ayında Eskişehir’e gittiğimde Yunus Emre kampusüne girmek için akla karayı seçmiştim- her nasıl oluyorsa bu satırlı öğrencileri görmüyorlar O da yetmezmiş gibi bu satırlı, baltalı, öğrencileri fakülte binasına sokuyorlar. Daha sonra durumu protesto etmek amacıyla slogan atarak yürümek isteyen bir grup sol görüşlü öğrenciyi Çevik Kuvvetlerle birlikte yaka paça göz altına alıyorlar. Fotoğrafa dikkat ettiyseniz yaptıkları büyük bir haz vermiş, göz altına aldırdıkları öğrenciler uzaydan gelmiş ya da değişik bir hayvan türüymüş gibi inceliyorlar.

Biri bana bu çelişkiyi açıklasın lütfen. Üniversitelere sağ görüşlü öğrenciler, eskiden sustalı, muşta, kama ve benzer kesici aletlerle girer, ses çıkmaz, dayak atarlar ses çıkmaz. Buna karşı çıkan karşıt öğrenciler hem yaşıtlarından, hem özel güvenlik görevlilerinden hem çevik kuvvetten dayak yer, yerlerde süründürülür. Genç yaşta sicili bozulur. Kimsenin gıkı çıkmaz.

Daha başka örnekler de vereyim.

Bir ülkenin başbakanı konuşurken nezaket kurallarını ihlal eder. Halk sevgisinden “Son Osmanlı İmparatoru” pankartı açar. Hakkını arayan kişiyse özel korumalar tarafından yaka paça uzaklaştırılır.

Başka bir kişi ya da basın da başbakan aleyhinde kendi sarf ettiği sözlerin dörtte biri bile söylenmez. Başbakan, susturmak amacıyla hakkında yazı yazan basın mensubuna ya da söz söyleyen politikacıya milyarlarca liralık tazminat davası açar.

Filistin Gazze olaylarını protesto etmek amacıyla Kızılay’da miting yapmak isteyen kişilere biraz biber gazı, çok coplu dayak atılır. Daha sonra İsrail büyük elçiliği önünde “Allah-u Ekber” diye nara atıp cihad çağrısı yapılır. Polisler elleri arkada bağlı seyreder.

1 Mayıs İşçi bayramını kutlamak isteyen işçilere copla, tekme, tokat girişilir.Panzerlerle üzerlerine su sıkılarak gidilir, bol acılı olsun diye hastahane, acil servis ayırt etmeksizin her yere biber gazı sıkılır.

Daha da geriye gidecek olursak bir ilimizdeki otelde yangın çıkartılır polis müdahale etmekte gecikir pek çok kişi alevler içinde diri diri yanarak ölür. Zor bela yıllar sonra müze olmasına karar verilir. Ama ne kadar ilginçtir ki o linç girişiminde bulunanların bir kısmı günün birinde metro veznesinde ya da başka yerlerde memur olarak çalışırken karşınmıza çıkar.

Sonuç asayiş berkemal…..

Ama nasıl? Bir sürü göz altı, biber gazıyla mahvolmuş insanlar, yerlerde süründürülerek taşınan protestocular ve daha niceleri….

Bir gün, birileri polis kılığında bir kadının kaçırır. Olayın gerçekleştiği yerde vatandaşlara polise kimlik sormadınız mı? şeklinde traji-komik bir soru yöneltilir. Bu ülkede polise kimlik sormak mı?

Yukarıda sadece ilk aklıma gelenleri yazdım…

Emniyet güçlerinden, kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanan özel güvenlikçilerden bir ricam olacak…

Herhangi bir olaya müdahale etmeden, tüm hıncınızla cop kullanmadan ya da biber gazı sıkmadan önce bir saniye her öğrencinin ya da vatandaşın kızınız, oğlunuz, eşiniz, anneniz, babanız, yavuklunuz, kız ya da erkek kardeşiniz olduğunu düşünün.

O zaman böyle rahat vurabilir misiniz ?

Ayrıca bir kampüse satırla, keserle, muştayla girmek, ana avrat küfür etmek ne zamandan beri kabul edilir oldu da sadece protesto etmek suç oldu.

Gençlere sahip çıkın ama sadece satır, sopa ve daha başka kesici alet taşıyanlara değil.

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..