Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '13

 
Kategori
Bilişim
 

Online itibar ve internetten haber kaldırmak

Son dönemlerde çok kişi “ online itibar yönetimi ” hakkında bize ulaşmakta. Peki online itibar nedir? iade-i itibar nedir?
Günümüzün dijital dünyası olarak adlandırdığımız “internet”, faydalarının yanında bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirmiştir. Konuyu Google CEO’su Eric Schmidt şu sözleriyle açıklamıştı, “Bir gün genç insanlar, belli bir yaşa geldiklerinde kendilerini utanç verici online geçmişlerinden uzaklaştırmak için isimlerini değiştirebilirler.” Çok da doğru bir cümle kurmuştu, ancak o tarihlerde birçoğumuz bu sözlerin ne demek olduğunu pekte anlamamıştık. Şimdilerde ise arama motorlarına adımızı yazdığımızda çıkan sonuçların tıpkı GBT sorgumuz gibi bir çok bilgiyi önümüze serdiğini görüyoruz. Peki bu bilgiler doğru mu? Bu bilgiler doğru da olsa yanlışta olsa insanlar rahatlıkla hakkınızda ki bu yazılara ulaşabiliyorlar ve olumsuz bir çok etkiye neden olmakta.
Doğru veya yanlış çıkan bu haberler, yorumlar ve çeşitli yazılar hayatın her aşamasında karşımıza çıkabiliyor. Bize ulaşanlar arasında;
-iş başvurusu yaptım ama hakkımda arama motorlarında çıkan bilgiler nedeniyle reddedildi
-kişilik haklarım ihlal ediliyor, özel resimlerim yayınlanmış
-şirketimiz hakkında yalan yanlış haberler yapılmış
gibi çeşitli şikayetler mevcut. Özellikle de tanınmış kişiler, sanatçılar ve şirketler haklarında çıkan haberler nedeniyle bize ulaşılmakta. Biz hukuk büromuz olarak arama motorları, forum sitelerinde geçen yazılar veya sözlük sitelerinde yapılan yorumlar için çeşitli çalışmalar yapıyoruz ve online itibarınızı hukuki yollardan kısa sürede geri kazandırıyoruz.
Hukuk büromuza ulaşan bu tür şikayetleri öncelikle bir ön değerlendirmeden geçiriyoruz ve neler yapılması gerektiğini, neler yapabileceğimizi hesaplıyoruz. Ardından karşımıza çıkan seçenek yolları tekrar inceleyip hangisinin bizim için daha uygun olduğunu müvekkilimiz ile görüşerek belirliyoruz. Bu sürecin ardından uzman ekibimiz, hakkınızda çıkan haberleri, yapılan yorumları, istenmeyen bilgi, belge ve resimlerinizi kaldırtıp ihlal edilen haklarınız nedeniyle tazminat ve cezalandırılması yoluna gidebiliyoruz. Ayrıca müvekkilerimize ileride çıkacak bu gibi yeni tehlikelere karşıda koruma sağlıyoruz.
Av. Mustafa Kemal Batur
www.batur.av.tr

 
Toplam blog
: 2
: 368
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

Ankara Barosu Avukatlarından Mustafa Kemal Batur, D. Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ..