Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '20

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

ONLİNE KURS

Confucius “öğrenme akıntıya karşı yüzme gibidir, ilerlemediğiniz takdirde gerilersiniz” demiş! Bu yaz, Confucius’un vecizesi bana ilham kaynağı oldu.
Haziran ayı içinde şans kapımı çaldı ve Dr. Joe Dispenza ile tanıştım!
Kimmiş bu Dr. Joe Dispenza?
Kısaca özetleyim.
Life Üniversitesinde eğitim almış, diplomasını yaşam boyu onur derecesiyle taçlandırmış bir kayropratik doktoru…
Nöroloji, nörobilim, beyin işlevleri ve kimyası, hücresel biyoloji, hafıza oluşumu, yaşlanma ve uzun yaşam konularında lisansüstü mastır yapmış. İtalyan asıllı, Birleşik devletler vatandaşı, bir bilim adamı.
Özgeçmişini kısaca özetlediğim, harika bilim adamının 8 hafta boyunca online öğrencisiydim.
Birçok videodan oluşan dersleri dinlerken, kendimi bir tıp fakültesi öğrenci kadar heyecanlı öğrenmeye aç ve susuz hissettim.
Sekiz hafta göz açıp kapayıncaya kadar geldi geçti.
Ders videoları elimizin altında!
Sık sık tekrar ediyor, cehaletimin derinliğine yolculuğuma devam ediyorum.
Sekiz hafta boyunca Dr. Joe Dispenza ne dedi, ne anlattı?
Sekiz haftalık dersin ana fikri, “Değişim Zihinde Başlar” cümlesi içine sıkıştırılmış.
Konu işlenirken, zihnin işleyişi, kuantum fizik, nörobilim ve de beyinin çalışması, basit cümlelerle her yaş ve eğitim seviyesindeki öğrencinin anlayacağı cümlelerle ifade ediliyor.
Sonra düşünce üzerinde, birçok insanın hiç duymadığı bilimsel terimler, her eğitim düzeyindeki insanın anlayabileceği sözcüklerle, akıcı, anlaşılır tarzda sunulmuş.
İlk dersten, son derse kadar olan haftalık dersleri, iple çektim. Dr. Joe’yu keyifle dinledim.
İsterseniz İlk ders ilk videoda anlatılanları, Dispenza’nın kendi ağzından dinleyelim!
Ne dersiniz?
İlk Ders Konusu: “Zihnin Gücünü Anlamak”
Bu konu “Yeni Bir Gerçeklik Yaratmak” başlığıyla işlendi. Dersi hocanın, anlatım ve ifade ediş tarzına hiç dokunmadan paylaşmak isterim
“Düşüncelerinizin hayatınızı etkilediğini ve düşünceleriniz ile kendi realitenizi yarattığınıza inanıyor musunuz?
Günde ortalama atmış bin ile yetmiş bin arası yeni düşünce oluşturursunuz.
Bunların yüzde doksanı bir önceki gün ile aynı düşüncelerdir. Bu aynı düşünceler her zaman aynı kararlar ile sonuçlanır ve aynı sonuçlar hep aynı deneyimleri yaşamanıza neden olan davranışlara yol açar ve bu da dönüp dolaşıp aynı düşünceleri oluşturan aynı his ve duygulara yol açar.
Kişiliğiniz; düşünceleriniz, davranışlarınız ve duygularınızdan ibarettir. Şu andaki kişiliğiniz şu andaki kişisel gerçekliğinizi oluşturur.
Yeni bir kişisel gerçeklik yaratmak istiyorsanız, ilk önce ne düşündüğünüzü düşünmelisiniz- ve bunu değiştirmelisiniz.
Tam anlamıyla başka birine dönüşmeliyiz.
Çünkü birlikte aktive edilen sinir hücreleri beraber tepki verirler. Düşüncelerinizi, kararlarınızı, davranışlarınızı ve deneyimlerinizi tekrarladığınızda, beyninizi her gün aynı sırada, aynı şekilde aynı kombinasyonla aktive olmaya zorluyorsunuz.
Ve her gün beyninizi aynı şekilde aktive ettiğiniz sürece, aynı zihniyeti her gün tekrar tekrar yaratırsınız. Beyninizi sıkı bir şekilde ayarlarsanız, onun bağımsız davranmasına izin vermemiş olursunuz.
Sanki beyninizde yerleşmiş bir çekme dolap varmış gibi düşünün.
Bu ‘çekme dolap düşüncelerini’ geride bırakmanız, beyninizde yeni düzen ve kombinasyonlarla yeni zincirlemeler aktive ettiğiniz anlamına gelir. Ve beyninizin farklı bir şekilde işlev görmesini sağlarsanız, zihninizi de değiştirebilirsiniz, çünkü zihniniz beyninizin davranış almış halidir. Bu işlem için ihtiyacınız olan tek unsur bilgidir,
ilimdir. Çünkü her yeni bir şey öğrendiğinizde, beyninizde yeni bağlar kuruyorsunuz; bu öğrenmektir.
Öğrenmek, yeni sinaptik bağların kurulması anlamına gelir.
Hatırlamak ise, bu bağların beslemek ve devam ettirmek anlamına gelir. Öğrendiklerinizi yeniden düşündüğünüzde, beyninizi yeni bir şekilde aktive ediyorsunuz ve bu şekilde zihninizi değiştiriyorsunuz.”
Bire bir paylaştığım anlatımlar ilk dersin ilk 10 dakikalık video da anlatılanlar. İlk ders için 12 video hazırlanmış. Her video 8 ila 10 dakikalık.. Videonun kısa kısa olması bile öğrencinin dikkati dağılmadan dinlemesi ve anlatılanların iyi anlaşılması için diye değerlendirilmeli. Zira 1 dersin toplam süresi tıpkı okuldaki ders saatiyle eş değer.

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..