Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '16

 
Kategori
İnternet
 

Online ödeme sistemi nasıl kurulur ?

Online ödeme sistemi nasıl kurulur ?
 

Online Ödeme Sistemi


Online ödeme sistemi, ülke hatta dünya genelinde bir çok şirketin ve kurumun tahsilat sorununu ortadan kaldırmak üzere geliştirilmiş bir yazılımdır. Bu sistem ile yer ve zaman farketmeksizin ödeme yapılabilir. Peki nasıl kurulur ve çalışır online ödeme sistemi ?

Öncelikle online ödeme sistemi nasıl çalışır konusuna değinmek istiyorum. Sistem, adından da anlaşılacağı gibi internet üzerinde çalışır. Bir internet sitesi aracılığı ile kullanıcıların ödeme yapmasına olanak sağlar.

Kullanıcılar, yani bize ödeme yapacak olan bireysel veya kurumsal müşteriler, online ödeme sisteminin bulunduğu internet sitemize giriş yaparlar. Tercihi tamamen bize kalmış olmakla birlikte, üye girişi yaparlar veya üye olmadan da ödeme sayfamıza ulaşırlar. Ödeme sayfası açıldığında kendilerini sanal poslarımız karşılar. Hangi kart ile ödeme yapacaklar ise ilgili pos üzerinde, eğer sunmuş isek, taksit seçeneğini işaretlerler. Daha sonra ödeme için gerekli kart bilgilerini ilgili alanlara yazarlar. Ödeme yapılırken talep ettiğimiz farklı istekler var ise "Açıklama" , "Fatura No" vb. bu alanları da doldurduktan sonra bir buton aracılığı ile ödemelerini tamamlarlar.

Görüldüğü üzere internete bağlantı sağlanabilen her yerde ve zaman sınırlaması olmadan ödemeler bu şekilde kolayca tahsil edilebilir.

Yazının başlığında da bahsettiğim üzere asıl konu online ödeme sistemi nasıl kurulur ?

Online ödeme sistemi için ihtiyacımız olan şeyler tabi ki kredi kartı çekim işleminin gerçekleştirileceği sanal poslar, bu posların gösterileceği ve sistemin çalışacağı internet sitesidir.

Bankalardan veya aracı kurumlardan temin ettiğimiz sanal poslar, internet sitemiz üzerine altyapımızı sağlayan firma tarafından kurulur. Sonrasında bize kalan kısım, poslar için aldığımız oranların sisteme tanımlanması ve kullanacak üyelerin belirlenmesi gibi kısımlardır.

Ödeme ve tahsilatın dışında bir çok çözüm ve avantajlar sunmaktadır online ödeme sistemi.

Online ödeme sistemi hizmetleri ve kurulumu ile ilgili detaylı bilgilere kamilarici.com/e-tahsilat blog sayfası aracılığı ile de ulaşmanız mümkündür.

 
Toplam blog
: 10
: 4382
Kayıt tarihi
: 03.09.15
 
 

Ödeme Sistemleri Pazarlama Uzmanı ..