Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '17

 
Kategori
Oyunlar
 

Online Oyunların Hileleri ve Yasal Sorumlulukları

Online Oyunların Hileleri ve Yasal Sorumlulukları
 

Online oyunlarda hilecilere karşı oyun firmalarının yaptırımları artarak devam edecek.


Son dönemlerde iyiden iyiye sayısı online oyuncu sayısı arttıkça, bu oyuncuların arasından istediklerine daha kolay ulaşmaya çalışan, emek harcamadan diğer oyuncuları sıralamalarda geride bırakmaya çalışan hilecilerin sayısı da arttı. Oyun firmaları tarafından hileleri engellemek adına çok fazla çalışma ve geliştirme yapılıyor. Özellikle hileleri uzun süre engelleyemeyen veya oyunu neredeyse hilesiz oynamayan kalmadığında o oyun ile ilgili geliştirmeler ya firma tarafından durduruluyor ya da oyun kapatılıyor. 
 
Online oyunlara en çok zarar veren durum hile kullanan bu oyuncular. Emekleriyle uğraşarak bir yere gelen oyuncuların başka oyuncular tarafından kısa sürede geçilmeleri, emek harcayan oyuncuların oyunu bırakmasına yol açıyor. Bu durum ise oyuncu sayısının hızlı şekilde düşmesine neden oluyor.
 
Ülkemizde yayın yapan ve hileden en çok mağdur olan oyunlar arasında Metin2, Knight online, Wolfteam gibi oyunlar bulunuyor. Wolfteam geçtiğimiz yıllarda bu konuyla ilgili yasal işlemlere başlamıştı. Şuradaki Wolfteam haberinde görüleceği üzere 3 sene önce bir hileci hapis cezası almıştı. Firmanın o yıldan sonra da hilecilere karşı mücadelesi yasal alanlarda da devam etti ve pek çok kişinin hapis ve para cezası almasını sağladı.
 
Hile konusuyla ilgili ceza alan hilecilerin önemli bir bölümü ise markaya tecavüz etmek veya siber suçlar kapsamında cezalandırılıyor. Şuan bu suçlar daha çok hile yapımcıları ve hile kullanımını abartmış oyunculara karşı uygulansa da ileride tüm hile kullanıcılarına karşı da işlem yapılacağını tahmin etmek zor olmayacaktır. Hilesiz ve temiz bir oyun için hile kullanmadan ve gördüğünüz hilecileri oyun önetimlerine şikayet ederek siz de yardımcı olabilirsiniz.
 
Toplam blog
: 3
: 513
Kayıt tarihi
: 06.05.15
 
 

Çevrimiçi oyunlar ile ilgili yıllardır çeşitli incelemeler yapıyorum. ..