Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

Online Satış yapabilmek için kullanılan E-ticaret Sistemleri

Online Satış yapabilmek için kullanılan E-ticaret Sistemleri
 

Elektronik Ticaret Yazılımları


E-ticaret sistemleri internette satış yapabilmek için kullanılmakta olan bütün gereksinimleri bir araya getiren sistemlerdir. Yani online ticaret yapılabilmesi için gerekli olan yazılım, tasarım, donanım, sunucu, alan adı ve diğer bütün işlevsel özellikler bütünleşik çözümler sunarak hazır bir şekilde teslime dilmektedir. Bu sayede hiç bir internet bilgisi olmayan işletme sahipleri dahi internette ürünlerini pazarlayabilmektedirler.
 
Bir diğer adı elektronik ticaret olarak da bilinen e-ticaret sistemlerinde kesinlikle olması gereken bazı özellikler bulunmaktadır. Bu özelliklerin başında ileri derecede güvenlik önlemlerinin alınmış olması, e-ticaret sisteminin sahip olduğu yönetim panelinin kullanım kolaylığı, tasarımın geliştirilebilir olması ve aynı zamanda kullanılan yazılımın kalitesi ve güvenilirliği gelmektedir. Şimdi bu konulara mercek tutarak detaylı bir şekilde anlatmaya çalışalım.
 
Kullanılan yazılım
 
E-ticaret sistemlerinde kullanılan yazılım bütünleşik çözümler sunabilmelidir. Kesinlikle profesyonel e-ticaret yazılımları ile çalışılması gerekir. Özellikle ürün ve içerik ekleme, müşterilerin siparişleri, siparişlerin onay ve kaldırılması, sistem üzerinden sağlanan kontroller, yönetici panelinin kullanım kolaylığı ve daha bir çok özellik e-ticaret yapabilmek için en uygun siteyi sizlere oluşturabilmelidir. Yani internetten ticaret yapabilmek için gerekli olan bütün gereksinimler karşılanabilmelidir.
 
İleri derece güvenlik önlemleri
 
E-ticaret sistemleri güvenli olmak zorundadır. İnternetten satış yapıldığı için ciddi bir para akışı olmaktadır. Aynı zamanda e-ticaret sitelerinde ciddi bir veri birikimi olmakta aynı zamanda siteye sağlanan trafikler oldukça fazla olabilmektedir. Bu sebeple hem sunucu bazlı hem de sitelerin ödeme sayfalarında güvenlik önlemlerinin kullanılması önemlidir. Sunucu bazlı veri kaybı yaşanmasını engelleyen RAID5 yedekleme sistemleri, saldırı ve tehditleri engelleyerek önlem alabilen Firewall, IPS, IDS güvenlik sistemleri, ödeme sayfalarında ise kredi kart bilgilerinin şifrelenmesini sağlayan 128bit ya da 256bit SSL şifreleme sistemlerinin kullanılması önemlidir.
 
Tasarımın geliştirilebilir olması
 
E-ticaret sistemlerinde kullanılan tasarımlar istenildiği zaman geliştirilebilmelidir. Sadece e-ticaret paketlerinin sizlere sunmuş olduğu temalar kullanılmak zorunda olmamalı herhangi bir grafiker ile çalışarak kısa bir çalışma sayesinde sitenizin tasarımı değiştirilebilir olmalıdır. Bir e-ticaret sitesi kurmadan önce çalışmakta olduğunuz firmanın bu özelliği size sunması oldukça önemlidir. Aksi taktirde gelişen teknolojiyi takip edemeyen e-ticaret sitelerinizde, sitenize gelen kullanıcılar alışveriş yaparken tereddüt yaşayabilmektedirler.
 
Kullanım kolaylığı
 
E-ticaret hakkında ve e-ticaret sistemleri hakkında hiçbir bilgi sahibi olmasanız dahi, kısa süreli bir eğitimin ardından bu sistemi kullanabilir hale gelmeniz oldukça önemlidir. Yönetim paneli ve sitenin genel işlevi tamamen sizin sorumluluğunuz üzerinde olacaktır. Bu sebeple sizlere bütünleşik çözümler sunan, rahat ve kolay kullanıma sahip yönetici paneline sahip olan e-ticaret sistemlerini tercih etmenizde fayda vardır.
 
Kullanılacak olan e-ticaret sistemlerinde daha bir çok özelliğe dikkat edilmesi gerekmektedir ancak ilk başta önem verilmesi gereken konular yukarıda anlatılmıştır. 
 
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..