Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '15

 
Kategori
İnternet
 

Online Tahsilat

Online Tahsilat
 

Bilgisayar, cep telefonu ve tablet aracılığıyla online tahsilat.


Online Tahsilat Sistemi, kredi kartı tahsilatlarının fiziki pos değil de sanal poslar aracılığı ile internet üzerinden yapılmasını sağlayan bir yazılımdır.

Online tahsilat sistemi ile kredi kartı tahsilatlarında yaşadığınız bir çok sorunun önüne geçebilirsiniz. İlk verebileceğim örnek, bir fiziki posa bağlı kalmamak olacaktır. Fiziki posun bulunduğu ortama ödeme yapacak kişinin gelme zorunluluğu ortadan kalkacaktır. Herhangi bir yer sınırlaması olmadan internet bağlantısı kurabilen bir bilgisayar veya mobil cihaz ile sürekli olarak tahsilat yapılabilecektir.

Kredi kartı tahsilatı yapabilmek için bir fiziki pos bağlı çalışıyorsak zaman sorunu ile de karşı karşıya kalırız. Çünkü fiziki pos ile ödemenin gerçekleşebilmesi için posun başında bir yetkilinin olması ve çekim işlemini gerçekleştiriyor olması gerekir. Oysa online tahsilat sisteminde herhangi bir yetkiliye gerek yoktur. Ödeme yapacak kişi sistemin kurulu olduğu internet sitesi üzerinden 7/24 ödeme yapabilir. 

Mail order da kredi kartı tahsilatlarında oldukça etkin bir rol oynamakta. Mail order'ı da masaya yatırdığımızda ilk karşılaştığımız konu güvenlik açıklarının bulunması. Kredi kartı bilgilerinin paylaşılıyor olması ödeme yapanı sürekli bir endişe içine düşürmekte. Online tahsilat sisteminde ödeme yapacak kişi kredi kartı bilgilerini kendisi güvenli bir ortamda girdiği için içi rahat bir şekilde ödemesini tamamlamakta.

Online tahsilat sistemi muhasebe programları ile entegre çalışabildiği için şirketlere büyük avantajlar da sağlamakta. Gelen kredi kartı ödemeleri otomatik olarak muhasebe programlarına işlenip, ödeme yapanlar hesap ekstrelerini sistem üzerinde görüntüleyebilmektedir.

 
Toplam blog
: 10
: 4382
Kayıt tarihi
: 03.09.15
 
 

Ödeme Sistemleri Pazarlama Uzmanı ..