Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '07

 
Kategori
Trafik
 

Onun adı mıcır ya da mucur...

Onun adı mıcır ya da mucur...
 

Mıcır veya Mucur : Yol yapımında kullanılan taş kırıntısı / Bir şeyin ise yaramıyan parçası diye geçer eğer lügata bakarsanız.
Birinci açıklamada görülen anlatım, bizlerin yollarda karşımıza çıkan kabusumuzdur.
İkinci bölüm ise iş isten geçtikden sonra yazılıp çizilendir.
Bu gün gelişmiş ülkelerde kezara yolda görüldügü taktirde yol trafiğe kapanır hemen temizlenme yönüne gidilir.
Bizde ise sıcak asvaltın üzerine dökülür gelip geçen vasıtalar sayesinde lastik parçaçıkları ile karışarak yolun zemini hazırlar.
Eğer mıcırlı yolda önünüzde ki arabaya yanaştığınız zaman camınızda, arabanın boyasında ücretsiz motiflerede sahip olabilirsiniz.
Nasıl olsa onu döken sizin uğrayacağınız maddi ve manevi zararlar için kafasını yormaz; şikayet etmeye kalksan dua et bunu bulduğuna da diyebilir.
Peki gelip geçerken yolun sağına soluna yığılan o mucur ne olur.
İşte orada kocaman ? işareti vardır.
Orada öksüz, yetim kalan çocuklar.İsyan eden anne babaların çığlıkları vardır, vardır, vardır...
Ben her gün traş olurken isyan ediyorum. Daha doğru dürüst sakalım bile çıkmadığı bir zamanda motorumla o mucur ile tanışmıştım. Acısı geçeli çok seneler oldu ama hala kalan izi traş olurken kırmızı bir renkle bana hatırlatıyor.
AYDIN'ın Söke İlçesi'nde, yoldaki mıcır nedeniyle kayarak, şarampole yuvarlanan otomobildeki 1 kişi öldü, 1'i çocuk 4 kişi de yaralandı.
Gazeteci-yazar İlhami Soysal, şarkıcı Ajlan Büyükburç ile Kerim Tekin, son olarak da SKY Türk ana haber spikeri Mehmet Tacettinoğlu gibi birçok tanınmış ismin de trafik kazası sonucu ölümünün ana nedeni olarak gösterilen mıcırın kullanılma nedeni, uzmanlara göre 'ucuz ve kolay yapılabilir' olması.
Afyonkarahisar'da meydana gelen trafik kazasında 9 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Kazaya, yola yeni dökülen mıcırın sebep olduğu bildirildi.
ANTALYA - Reklam ajansı sahibi 34 yaşındaki Mehmet Macit, kız arkadaşı 22 yaşındaki Sinem Tekin'le birlikte Antalya'dan Kemer'e giderken mıcırlı yolda geçirdiği kazada öldü.
Ne yazık ki karayollarımız can almaya devam ediyor. Karayollarımızın mevcut durumu dikkate alındığında, üzülerek belirtiyoruz ki, kazaların arkası kesilmeyecektir. Dikkat edilirse; her kazanın farklı bir nedenden kaynaklandığı anlaşılmaktadır. Kullanıcı, yol bozukluğu, kör nokta, mıcır ve benzeri nedenler kazalara yol açmaktadır.
Türkiye artık kazalara ‘dur’ diyecek bir irade beklemektedir. Bu irade, Ulaşım Ana planı’nı bir an önce hazırlamak ve yatırımlara bu plan çerçevesinde yön vermektir. Eğer bu yapılmazsa, kaza sonrası üzüntü bildirimlerin inandırıcı olması mümkün değildir; dökülen gözyaşları, timsah gözyaşları olmaktan öteye anlam taşımayacaktır.
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası.
Saygılarla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..