Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '15

 
Kategori
Tıp
 

ONUN DEĞİL ORTAK SORUNUNUZ

ONUN DEĞİL ORTAK SORUNUNUZ
 

Mutlu Çiftlerin Sırrı


            İlişkileri ve cinsel yaşamı değerlendirirken çiftleri birlikte değerlendirmeye çalışıyoruz.  Zaten bu yüzden son yıllarda "çift tıbbı", "çift sağlığı" gibi kavramlar ön plana çıkmaya başladı. 

             Cinsel sorunlar bireysel şikayetler gibi gözükse de aslında çiftin ortak problemi.  Bir partnerin sorun mutlaka diğerini etkiliyor.  Sorun ister sizden isterse eşinizden kaynaklansın aslında ortak sorununuzdur. 

            Eşinizde sertleşme sorunu, erken boşalma veya cinsel isteksizlik varsa sizin de tatmininiz, cinsel özgüveniniz, cinsel keyfiniz düşer.

            Eşinizde orgazm sorunu, uyarılma güçlüğü, cinsel ağrı veya vajinismus varsa sizin de cinsel hazzınız, motivasyonunuz azalır.

            Bu sorunları siz yaşıyorsanız bilin ki -sorun aranızda hiç konuşulmasa da- aslında eşiniz de bu durumdan yoğun olarak etkileniyor. 

            İlişkilerinde ve cinsel yaşamda mutluluğu yakalayan çiftlerin sırlarından biri karşılaştıkları problemleri birlikte ele almalarıdır.  "Benim" veya "Senin" sorunun değil "Bizim" sorunumuz diyen çiftler mutluluğa birkaç adım daha yakındır. 

            Bu nedenle ilişkinizde ve cinsel yaşamda aradığınız mutluluğu henüz bulamadıysanız önce iletişim kapılarını aralayın.  Eşinizle konuşarak sorunların üstesinden birlikte gelmeye kararlı olun.  Kendinizi ifade ederken, ona da duygu ve düşüncelerini açıklaması için fırsat verin.  Suçlayıcı değil çözüm odaklı bir yaklaşım benimseyin.

            Cinsel sorunların altında organik, psikolojik, duygusal pek çok sebep yatabilir.  Bu sorunlar ilişki kalitenizi ve mutluluğunuzu gölgeleyebilir.  Sizi  mutsuz, depresif, motivasyonsuz hissettirebilir.  Bu nedenle utanmadan, çekinmeden çözüm arayın. 

            Cinsel mutluluk bir hayal değil.   Uzun yıllar cinsel açıdan mutlu olan pek çok çift var.  Siz neden bu çiftlerden biri olmayasınız?  

 
Toplam blog
: 18
: 187
Kayıt tarihi
: 07.04.15
 
 

Sağlıklı Yaşam ve Cinsel Sağlık Uzmanı ..