Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '11

 
Kategori
Seçim
 

Önünüzdekilerin hepsi kötü olursa...

Şeçim meydanlarında liderlerin konuşmaları o kadar değiştiki, dinleyen halkı ya adam yerine koymuyorlar yada yolunacak kaz zannediyorlar. 

Başlangıçtaki çılgın projeler, ekonomik vaatler bir çırpıda bitti. On iki hazirana yaklaşmışken kimin ne söylediğini anlamak zorlaştı. Karalar ak , aklar karalmaya başlayınca şaşkınlıklar olmaya başladı. 

AKP bu bağlamda, umulanın tersine MHP' nin seçimlere güçlenerek girmesini sağladı. Adeta meclise koşarak zıplattı. 

Seçime "banko" olarak girdiğini söyleyen iktidar hızla kan kaybediyor. Eleştirilere tahammül gösterebilse daha fazla puan toplayacak. Yanlış yönlendirilen iktidar partisi küçük hesapları önüne alarak ilerlemeye çalışıyor. Memlekette olan olumsuz görüntülerin sebebi muhalefetmiş gibi eleştiriye odaklı söylemi eksi puan olarak kendine dönüyor. 

MHP' nin tepesini sarsan kaset olaylarını yıpratma maksatlı sahiplenmesi baraj sorunu var denilirken oy artırmaya neden oldu. MHP adaylarını bireysel olarak halka şikayet etmesi taban benzerliği olan kitleyi MHP yönüne itti. Dahası, on iki eylül refarandumunda parçalanan ülkücü camiayı uyandırdı. Bozkurtu hakaretvari bir uslupla kullanması MHP üzerinde oynanan oyunun deşifre olmasına yol açtı. 

Demokrasinin önünde bir engel olarak gösterilen MHP, önce CHP ile yan yana getirildi. Siyaseten yanyana gelmesi mümkün olmayan BDP ve terör örgütü saflarında yer alıyor , ruh ikizleri hatta üçüzleri düzlemine oturtmak AKP' ye oy verenleri MHP saflarına itmiştir. 

Kemikleşmiş taban haricinde kalan kitlelerdeki kayışların temelinde birbirine benzerlikler gösteriyor olmasını iyi hesaplamayan AKP' nin Demirel' i CHP saflarında göstererek merkez sağ seçmende küçük de olsa başbakana sevgilerini azalttı. 

Medya olarak MHP' ye yüklenmek, özellikle televizyon kanallarında MHP' nin baraj altında kalacağı söylemleri MHP' nin küskünlerini partisiyle barıştırdı. 

AKP' nin kıskacından kurtulan MHP kim ne derse desin seçimlere daha rahat giriyor. MHP' de tek şey daha akıllı davranarak oy oranını maksimuma taşımak olmalı. 

Bu gün bir gerçek varki: MHP sayısal azınlıkla meclise girebilme mücadelesi verirken, girebildiği hesap edilerek anahtar parti olacakken iktidar ortağı olacak konuma geldi. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..