Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Onur Öymen hayırlı bir iş yaptı!

Onur Öymen hayırlı bir iş yaptı!
 

Rahmetli annem anlatırdı. Henüz daha çocukken köylerinin üzerinden uçaklar geçermiş. Dedem başını gökyüzüne çevirip geçen uçaklara bakıp, ak sakalını sıvazlayarak bir duvarın dibine gider için için ağlarmış.

Sorarlarmış dedeme neden ağladığını, dedem söylermiş “Dersim için ağlıyorum” dermiş.

Annem ne zaman Dersim’i anlatsa dedemin o hüzünlü halini dile getirir ve Dersim için ille de gözyaşı dökerdi. Dedemi hiç tanımadım ama tanıyanlar bilge bir kişilik olduğunu söylerdi dedemin. Annem de öyle derdi. “Bilgeydi bilge” derdi.

Dersim katliamı sonrasında dedemi ve en büyük dayımı tutuklamışlar, Dersimlilere yardım ettikleri gerekçesi ile ve aylarca işkence görmüşler.

Dersim katliamının yapıldığı dönemle ilgili annem o kadar çok şey anlatmıştı ki ve her anlatışının ardından gözyaşlarını tutamadığına şahit olmuştum.

Onur Öymen hayırlı bir iş yaptı ve Dersim üzerine etmiş olduğu iki kelam lafla CHP’nin gerçek kimliğini gözler önüne serdi ve unutulmaya yüz tutmuş olan Dersim katliamını yeniden bizlere hatırlattı.

Aferin ona.

Onur Öymen sayesinde Dersim katliamının bütün pislikleri bir bir ortaya dökülecek ve halkımız 1938 yılında yaşanan bu insanlık trajedisi ile ister istemez yüzleşecek. Dersim dağlarının nasıl bombalarla dövüldüğünü, Munzur ırmağının nasıl kızıla boyandığını, küçücük çocukların taşlarla, kayalarla kafalarının nasıl ezildiğini, hamile kadınların süngülendiğini, mağralara doldurulan Dersimlilerin içeriye salınan zehirli gazlarla nasıl yok edildiklerini ve sonrasında cesetlerinin yakıldığını halkımız bir bir öğrenecek ve daha da önemlisi bir ülke kendi tarihi ile yüzleşecek.

Onur Öymen’in hayırlı bir işe vesile olduğu aşikâr. Onun sayesinde sadece Dersim katliamının iç yüzünü öğrenmekle kalmayacak halkımız, CHP’nin de içi yüzünü iyiden iyiye öğrenecek. Her seçimde Alevilerin blok olarak oylarını cebine koyan CHP bundan sonra Alevilerden kaç adet oy alır acaba merak ediyorum. Bundan sonra kendisini Alevilere nasıl anlatır merak ediyorum. En önemlisi de kendisini düşürtmüş olduğu o iğreti durumdan nasıl kurtarır CHP.

Hani CHP solcuydu? Hani CHP Sosyal Demokrattı? Hani CHP özgürlükçüydü?

CHP’nin bir devlet partisi olduğunu ve İttihat ve Terakki’nin devamı olduğunu, asla solla uzaktan ve yakından bir ilişkisi olmadığını defalarca dile getirmeye çalıştık ama CHP’ye gönül bağı ile bağlı olan kimi değerli arkadaşlarımıza bu durumu anlatamadık. Anlamadılar bizi ve bize olmadık kulplar taktılar.

Sonuç mu?

Ortada.

CHP’yi başarılı buluyorum!

Attığı her adımda bütün toplum kesimlerinin kendisinden nefret etmesine neden olma becerisini gösterebilmekte marifet hani.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Alevi mitingine iştirak eden bir CHP üyesi vardı. Mustafa Özyürek. Hatırladınız mı? Kendisi Alevilerin taleplerini mecliste dile getirdiklerini ama hükümetin taleplere ilgisiz kaldığını söylüyordu. Ne gam ne gam!

Mail kutum dolmuş taşmış durumda. Alevi örgütlerinden akın akın mail düşüyor kutuma ve her atılan mail adeta Onur Öymen ve Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP’ye feci düzeyde tepkilerle dolu. Alevi örgütleri adeta CHP’ye nefret kusuyor.

Niye diye soracak olursanız söyleyeyim.

Gelen mailler ölçeğinde ve alevi kamuoyunda oluşan tepkiler çerçevesinde baktığımızda CHP’nin bundan sonra kolay kolay Alevilerden bir adet dahi oy alamayacağı ortada. Kürtlerden oy alamıyordu CHP, şimdi Alevilerde “bize eyvallah” diyor. Milliyetçilerin partisi belli, MHP. AKP’nin oy tabanı da belli.

CHP için önümüzdeki süreç pek tabiki hayra alamet değil. Sürekli gerçek politikalarını gizleyip samimi ve iyi niyetli aydın, demokrat düşüncedeki bir kesimden oy alan CHP, sürekli açığa çıkan o devlet partisi kimliğini gözler önüne serdikçe bir avuç elitist Beyaz Türk’ün oy verdiği marjinal bir parti olarak tarihteki yerini alacaktır.

-“Bundan sonra ne olur?”

-“Uçaklar Dersim’i bombalıyor, taş taş üzerinde bırakmıyor, çoluk çocuk demeden öldürüyorlar Dersimlileri”.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..