Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Onur Öymen

Onur Öymen
 

Medya bir haftadır, Onur Öymen'in söylemini tartışıyor. Dolayısıyla gündemin bir bir parçası da CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen. Konuyu artık herkes biliyor. Ve yine birçok kesim talihsiz bir söylem olduğunu düşünüyor. Ve yine birçok kesim Onur Öymen'in nasıl bir kişi olduğunu da biliyor ve "Konuşmasında ard niyet yoktu" diyenler çoğunlukta.

Peki niye yaklaşık bir haftadır gündemde? Niye istifa çağrıları yapılıyor? Konunun nazikliği ortada iken niye kaşınıyor?

Dikkat ettiyseniz, Başbakan'ın meclisdeki "Şehit haberlerinden hoşlananlar var" deyişi bile konuşulmuyor. Sayın Blog okuyucuları, artık bilinen bir şey var. AKP hükümeti gündem belirlemede, gündem saptırmada çok başarılı. Kamer Genç'in dediği gibi, uğraşılacak onca konu, çözülecek onca sorun varken bu tür kısır tartışmalara zaman ayırmamalıyız. Bugün haberlerde Tunceli ilinin "Dersim" olarak değiştirilmesi önerisini duydum. DTP den garip öneriler duymaya alıştık. Bu tür tartışılacak kısır konuları sıralasak sayfalar yetmez. Hayır, kalkınmış ekonomisi iyi, sosyal yapıları yerli yerinde, eskilerin dediği gibi müreffeh bir ülke olsak hadi neyse.

Tuncelili vatandaşlarımızın alındığını inkar etmiyorum. Zaten Onur Öymen de özür dilemiş. Tarihte talihsiz olmaması gereken olaylar yaşanmış, gelecekte te yaşanacak. Savaşlar, kavgalar, isyanlar istenmeyen şeyler. Bunu her aydın iyi bilir. Konunun bilirkişisi değilim, son olarak şunu söylemek isterim. Geçmişdeki olayları değerlendirirken, o günün koşullarını iyi analiz etmeli, yargılara bu alt yapı ile yaklaşmalıyız. 80 sene önce yaşanan olayları günümüzde yaşanmış gibi değerlendirirsek hata yaparız.

Tarihi bilmek, tartışmak güzel. Ancak geleceği planlamak, olumsuzluklardan arındırmak, insanoğlunun daha iyi yaşayabileceği ortamı yaratmak daha önemli diye düşünmeliyiz.

Sevgi ile kalın....

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..