Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '15

 
Kategori
İlişkiler
 

Onurlu yaşamak herkese nasip olmaz

Onurlu yaşamak herkese nasip olmaz
 

Sıradan bir şey değildir. O yüzden, onurlu yaşamak herkese nasip olmaz.

Hırsızlığı anasının karnında belleyen, hakaret sayar namusluluğu. Dünyayı alavere düzeniyle yöneten, niye onurlu yaşamak istesin ki? Herifin ayarları fabrikadayken bozulmuş! Yeniden değiştirmek ister mi mekanizmasını?

Güçle, kaba kuvvetle, zorbalıkla da olsa, düzenini kuran haydut; onuru neylesin, namusu nerelere götürsün?! Adamın mizacı kaymış. Geldiği gibi gidecek aramızdan...

Rüşveti, yolsuzluğu, adam kayırmayı, nüfuz ticaretini olağan sayan biri; anlar mı haysiyetin anlamını? Bilir mi ki alın terinin değerini?

Ne olursa olsun kazanayım, diyen; zafer için her yolu mübah sayan, sade tribünlere oynayıp,  alkış bağımlısı olmuş bir müptezel; şerefin manasını çoktan unutmuştur. Rahatsız etmeyelim efendiyi. Rahatı falan kaçar şimdi, neme lazım!

Bir de mecburiyetten, zayıf kişiliği, iradesizliği nedeniyle, direnemediği için, dik durmayı bilmemekten sebep kişiliğini yitirenler vardır mesela. Onlara daha anlayışlı, daha şefkatli davranmak lazım. Zeka, çoğu zaman doğuştan gelir. Akıl, eğitimle donatılır çünkü. Bilmediğinden sual edilemez kişi.

Kolay değildir insan onurunu korumak... Hele de günün ülke ve dünya düzeninde... Kötülük yapmak daha kolay artık. Kimseler soramıyor zulmün hesabını... Güç sarhoşluğuna esir düşmüş, muktedire tapınma cehaletinde boğulan, sadece başarılıyı kutsayıp; yenileni, kaybedeni fırlatıp atan bir düzenin evlatları; onuru neylesin, namusu kimlere anlatsın?!

Ama onlar da haklı canım. Doğruyu söylemek lazım şimdi. Sahibi olduğumuz parayla, altınla, değerli taşlarla ölçülürken adamlığımız... Onur yerine servet kazanmalı insanlık! Nasılsa yerin altı sonsuz...

Ne kefeni ne mezarı kardeşim! Adamlar yeni bir dünya kuracak ölünce. Kulağımıza yalnızca sonsuz iniltilerle feryatların çalındığı... Şen şakrak ayrılırken buradan... Gidince görecekler ebelerinin damını! Bakalım el mi yamanmış yoksa bey mi? Artık bi haber gönderirsiniz bize!

 

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..