Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

Önyargı mermerden serttir ama onu da su parçalar

Önyargı mermerden serttir ama onu da su parçalar
 

   Emeklilik evrakımı K.K.K.lığının emeklilik ve arşiv şubesinden aldım, SGK'ya ve OYAK'a teslim ettikten sonra 10.03.2013 tarihi itibariyle en genç emeklilerden birisi olarak bulunmam gerektiği yere (Sıhhıye Abdi İPEKÇİ Parkı TEMAD Ölüm Orucu Eylemi) koşarak gittim. 
 
  Orada Devrem Sinan ÇITAK'ı görmem beni çok mutlu ettiği gibi bir tarafım o kadar buruktu ki anlatamam. Yaşları 65 üzeri olan emekli assubay ağabeylerim ve eşleri destek vermek için yağan yağmurun altında sloganlar atarak eyleme destek olmaktaydılar. Diğer emekliler de her zamanki gibi hak dağıtılırsa SGK'ya koşup dilekçelerini verip, haklarını almanın peşine düşmüş. Yürüyüş mesafesi 10 dakika bile olmayan SGK'dan eyleme destek için gelmediler ve kendilerini göstermediler. Onlara 100 Tl.leri hayırlı olsun artık bozdurup, bozdurup harcarlar. 
 
  Yaklaşık yarım saat bekleyip diğer emekli ağabeylerimizle biraz sohbet ve hasbihal ederken diğer devrelerim Muttalip AYDIN ve Musa KUZU kardeşim de geldi beraber eyleme destek vermeye devam ettik. Saat 16.50 civarında da verilen süre dolduğundan dolayı eylem sahasından gönül huzuru ve burukluğu içinde ayrıldım.
 
  Ankara'da binlerce emekli astsubay ikamet etmekteyken eyleme bu kadar duyarsız kalmaları anlaşılacak bir hal değil. Hatta bazı emeklilerimiz ise Sıhhıye, Tandoğan ve Etiler Orduevinde pinekleyerek günlerini öldürmekteler. TEMAD'a üye olmadan hesap sormaya çalışmaktalar. Ne Oldu Bizim 100 Tl. lerimiz, Ne oldu bizim temsil tazminatlarımız. Genel Başkan ve ekibi, kibarlığından ve kurumsallıktan dolayı kibarca cevap vermekte. Ben ise maalesef kibarca cevap vermeyeceğim. Sana o 100 Tl. bile çok. ZAHMETTE YANIMIZ DAMISINKİ RAHMETTE KOŞUYORSUN. Allah bile zahmet çekene veriyor rahmetini. Sen evinde, Orduevinde ve kahvehanelerde otur tavuk gibi başarıya ulaşmayı amaçla. Öyle başarıya sen deği sadece Tavuk ulaşır. 
 
  Emekli Org.İlker BAŞBUĞ aile olmanın gereğini yerine getirdi. Bakınız yine üvey evlat olduğumuzu gösterdi. İçerideki subayların eylemine ayağının tozuyla katılırken Bizim Çadırımıza teşrif bile etmedi. Gelir mi? Asla gelmez. O zannediyor ki astsubayların çadırına gidersem değerim düşer. Gelse aslında değeri bir kat daha artardı ama maalesef öyle bir düşünceye sahip olacağına kanaat etmiyorum. (Gelirse Bizzat Özür dileyeceğim yazdıklarımdan) Milli Savunma Bakanına gelince kendi kendini o kadar acz içine sokuyor ki her gün yeni gaflar yapıyor. Biz astsubaylara 1/4 verdik, 100 Tl verdik ekonomi iyileşirse daha da iyileştireceğiz. gibi söylemler içinde.
 
  Astsubaylar Okuyarak Analarının ak sütü gibi helalinden aldı o dereceyi ama subaya gelince ayrıcalıklı 1/4'ü astsubaya gelince 2,5 Tl fazlalık yansıttı. 100 Tl vermiş miş, yahu onu mahalle bekçisine de veriyorsun övünülecek şey mi yaptın ki söylüyorsun. Ekonomi iyileşecekmiş de verecekmişler Kurmaylara ve Komutanlara Akademi gezisinde Başbakanı ayakta alkışlamanın sonunda ansızın verilen tazminatlarda ekonomi zirve mi yapmıştı?
 
  Muhtemelen birkaç yıl içerisinde küçük askerlik şubeleri kapatılacak. Bu küçük askerlik şubelerine Muvazzaf subay yetiştiremediklerinden yedek subaylardan da istenen verim alınamadığından  Astsubay Başçavuş ve Astsubay Kıdemli Başçavuşları Şube Başkanı Vekili olarak atadılar. Çok güzel bir şekilde şubeler yönetildi. Sözleşmeli subayları artırıp, şubelerin de bir çoğunu kapatınca  Astsubaylarımızı yine geri çektiler birde erbaş ve erleri çekiyorlar. Asli kadrodaki ASTSUBAYLAR'ı askerlik şubelerinden kaldırıyorlar. Zihniyetin sakatlığına bakar mısınız?
 
 Konudan konuya atlıyorum ama kusura bakmayın o kadar doluyum ki yazsam fasikül çıkaracak kadar doluyum. size link vereceğim şimdi yorumları okuduğunuzda ağzınız açık kalacak. http://blog.milliyet.com.tr/bir-subayin-kaleminden-assubaylar/Blog/?BlogNo=13217 
sahafça hanım efendinin yorumu CopyPaste yapılmıştır. Eşimin hitabı ya hocam ya da ...çavuşum başçavuşum olmuştur her zaman. Cumhurbaşkanına en yakın kimdir emir subayı.Onun dışında görev kademesi bellidir. Eksiklikler aksaklıklar kurum içinde ve bu kurumla ilgili olan muhatabıyla yazılarak yazışarak halledilir. Böyle uluorta hele hele mesleğinden ayrılmış olarak yazmak bana göre esef verici. Astsubaylar da sütten çıkmış ak kaşık değiller.Çalışmalarına bir şey dediğimiz yok. Subaylar da çalışıyor ve sorumluluk alıyorlar. Erin dalağını parçalayan astsubay da gördük biz. Kusura bakmayınız ama sizi bu yazdıklarınız dan dolayı insanları galeyana getirdiğiniz için çok ayıpladım.
2'nci Yorumu : Öncelikle bu zamanda böyle bir yazıyı yayınlamak sizi ordusuna hainlik eden bir insan damgasını vurur. Ben bir subay eşiyim yarı asker sayılırım. Siz hiç güneydoğuda görev yaptınız mı? Benim çocuklarım babasız büyüdüler.Eşim astlarına her zaman arkadaşça davranan bir insandı. Yaralanan astsubayı sırtında taşımış insandır. Bizler subay astsubay olarak birlikte de oturduk lojmanlarda.Bizim eşlerimiz de fazla mesaiden para almadılar.Orduevlerine zorunlu kalmak dışında doğru düzgün adım atmış değiliz. Her kurumda ast üst ayrımı vardır.Ben memurluk yaptım; ilk öğrendiğim amir çıkmadan memur çıkmaz.Amirin çıkmasını bekler öyle terk ederdik mesaiyi. Çelişkiniz hem astsubayların çektiklerini şikayet (ki, bu bir sepet içindeki elmaların hepsine çürük demektir) ama bir yandan da subaylığa geçmeniz.Rütbelerinizi sökmüş ama bir yandan da korkmuşsunuz! Neden acaba? "20 yaşındaki teğmen 25 yıl hizmeti olan başçavuşa ismi ile hitap ediyor." diyorsunuz bu da bir genelleme.
SAHAFÇA  18.04.2013 19:32
 
  Üzüldüğüm tek bir şey var. Bizler çocuklarımızı ve eşlerimizi subay düşmanı olarak yetiştirmiyoruz hatta çoğumuzun subay olmasından gurur duyarken bu subay eşi hanım efendinin assubaya olan kinini anlayabilen var mı aranızda?  assubay camiasına çamur atıyor. Laikliği ellerine aldıklarında bırakmayan bu hanımefendi ve bu gibi düşünen subay eşlerin soruyorum. Peki sizler kendinizi subay eşi olarak yarı asker sayıyorsunuz, O zaman Cumhurbaşkanının eşi Hayrinüsa Hanımefendi Yarı Cumhurbaşkanı mı? Başbakanın Eşi Emine Hanımefendi Yarı Başbakan mı? Nalıncı keseri olmayalım. Hele hele Kocan askerse onun işine de burnumuzu sokmayalım.  Sevgilerimle...
 
Toplam blog
: 26
: 157
Kayıt tarihi
: 09.01.14
 
 

Ben, 1971 yılının Kasım ayının 20'sinde Uşak ili Eşme İlçesi Yeleğen Kasabasında doğdum. İlk ve o..